TK Elevator förvärvar Nordic Lift

| 9 september, 2022 | 0 kommentarer

Pressmeddelande 9 september 2022

TK Elevator Sweden AB (tidigare Thyssenkrupp Elevator Sweden) har den 7 september slutfört förvärvet av Nordic Lift-gruppen efter att transaktionen har genomgått sedvanlig prövning av Konkurrensverket.

Pegroco Invest investerade i det Varbergsbaserade familjeföretaget RC Hisservice AB år 2016 och bildade Nordic Lift. Nordic Lift har därefter följt en offensiv tillväxtagenda med ett flertal tilläggsförvärv och etableringar på nya verksamhetsorter. Nordic Lift specialiserar sig på renovering, nyinstallation och service av hissar i Västra Sverige samt nyinstallation och service av trapp- och plattformshissar i hela Sverige.

– Vi är glada att få en ny långsiktig ägare i TK Elevator Sweden, som har ambitionen att utveckla Nordic Lift vidare. Detta ger oss möjlighet att fortsätta utveckla vårt erbjudande på marknaden. Att Nordic Lift blir en del av TK Elevator-koncernen kommer skapa intressanta synergier både affärsmässigt och med utvecklingsmöjligheter för personalen. Samtidigt bevaras den regionala och lokala kännedomen om marknaden när vi arbetar vidare med våra företagsnamn och varumärken, säger Mats Gustafsson, VD för Nordic Lift.

TK Elevators förvärv omfattar Nordic Lift Holding AB, med de operativa dotterbolagen: RC Hisservice AB, Hissteknik i Göteborg AB, Globus TT AB och Rikshiss Service AB.

För mer information, kontakta:

Mats Gustafsson, VD Nordic Lift Holding AB, e-post: [email protected]; Tel: 073-518 15 22.

Om Nordic Lift

Nordic Lift bedriver hissverksamhet genom RC Hisservice AB, Hissteknik i Göteborg AB, Rikshiss Service AB och Globus TT AB. Bolagen erbjuder leverans och installation av nya hissar, inklusive trapp- och plattformshissar; modernisering av äldre; samt underhåll och dygnet runt jourservice på befintliga hissar. Nordic Lift är, med sammanlagt 115 medarbetare och servicekontrakt för ca 8 700 hissar, en ledande hissaktör i Västsverige samt en ledande aktör inom trapp- och plattformshissar i hela Sverige. Bolaget har kontor eller filialer på åtta orter: Varberg, Göteborg, Borås, Alingsås, Halmstad, Skövde, Trollhättan och Nyköping. Kunder är såväl offentliga myndigheter som privata fastighets- och byggföretag. Nordic Lift-koncernens omsättning proforma uppgick till 224 MSEK under 2021*.  

TK Elevator

Under de senaste decennierna har TK Elevators etablerat sig som en av världens ledande hissbolag och blev efter separationen från thyssenkrupp AG i augusti 2020 ett självständigt bolag. Med kunder i över 100 länder och mer än 50 000 anställda, uppgick TK Elevators omsättning till ca 8 miljarder Euro för räkenskapsåret 2020/2021. Läs mer om TK Elevators på deras hemsida: tkelevator.com/se-sv/.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.