Trefaldig veterantur startar i Uppsala

| 5 juli, 2022 | 0 kommentarer

Tre äldre färdsätt på en dag. Det blir möjligt när Lennakatten, Svenska Spårvägssällskapet och Stromma slår ihop sig till Veteranturen. Denna unika upplevelse kommer att gå lördagar i sommar.

Att åka som förr i tiden är både spännande och väcker minnen. Stromma, Lennakatten och Svenska Spårvägssällskapet har tagit fasta på det och startar i sommar Veteranturen. Den innebär en resa med ett historiskt tåg, buss och båt under en och samma dag.

– Vi tror att det finns ett stort intresse att resa som i gamla tider. För både äldre och yngre är det ett sätt att uppleva hur det var förr. Våra transportmedel berättar också mycket om vår historia, eftersom det var så Sverige byggdes, säger Henrik Birath som är Trafikchef på Stromma och även själv kör Lennakatten på fritiden.

Veteranturen kommer att gå i två riktningar. Antingen först med båt till Skokloster och ankomst till Pilsbo. Därifrån buss via Linnés Hammarby upp till Fjällnora. Slutligen Lennakatten tillbaka in till Uppsala. Eller så går resan i motsatt riktning.

– Det blir verkligen en unik resa. Lennakatten är landets längsta museijärnväg, bussen saknar bälten – men körs säkert ändå – och M/S Enköping är världens äldsta passagerarfartyg som fortfarande är i drift. För oss är det också roligt att visa att det är möjligt att samarbeta mellan företag och ideella krafter. Tillsammans kan vi ge en större upplevelse, säger Henrik Birath.

Veteranturen startar 16 juli och kommer att gå lördagar fram till och med 13 augusti.

Mer om Veteranturen finns på Strommas hemsida.

För mer information:

Henrik Birath, mobil: +46 701 87 29 01

Om Stromma
Stromma är den ledande leverantören av upplevelser inom sightseeing i Norra Europa med mål att ge varje enskild gäst minnen för livet. Dessa upplevelser fokuserar på sightseeingturer, underhållning och aktiviteter för turister, lokalbefolkning och företag. Stromma har en historia som går tillbaka till 1809, med en stark tradition av historiska och kulturella värden. Idag är Strömma verksamma på 15 olika destinationer; Amsterdam, Utrecht, Köpenhamn, Århus, Oslo, Bergen, Ålesund, Geiranger, Stavanger, Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Berlin. Strommas varumärken inkluderar de välkända namnen Göta Kanal Rederiaktiebolag, Paddan Sightseeing, Stromma Kanalbolaget, Canal Tours Copenhagen, Helsinki Sightseeing, Canal Tours Amsterdam, men även unika upplevelser som Birka (Vikingastaden) och Vaxholms Kastell. Läs mer på www.stromma.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.