Connect with us

Marknadsnyheter

Trygga bilar lockar svenskarna i vinter

Published

on

Att vintern är här råder det knappast några tvivel om efter den senaste tidens snökaos. Med väderomslag kommer många svenskar in i bilbytartankar, men vilka märken och modeller är egentligen hetast på begagnatmarknaden just nu? Kamux har tittat närmare på de märken och modeller det söks på allra mest.

En begagnad bil står högt på många svenskars önskelista i jul. De senaste veckorna har nämligen söktermen ”begagnade elbilar” ökat med 200 procent och ”billiga begagnade bilar” med 100 procent, enligt statisk från Google Trends. Bilförsäljaren Kamux, som säljer begagnade bilar, har även sett en stor ökning av besökare på sin hemsida – och det finns vissa modeller som sticker ut.

Kamux har analyserat vilka märken och modeller flest efterlyser just nu genom att kolla vad det söks efter mest på deras hemsida. Sökningarna efter Volvo, BMW och Mercedes har skjutit i höjden den senaste tiden. En trend som även bekräftas av besökarna i Kamux butiker, enligt VD Kerim.

– Vi lever i oförutsägbara tider och just nu händer nya saker på begagnatmarknaden varje vecka. Det är otroligt spännande att följa marknaden och förändringar i kundbeteenden. Just nu efterfrågar folk de märken och modeller man associerar med trygghet och stabilitet. Utseende och extra funktioner blir inte lika viktigt utan det är lite ”back to basics”. För dem som går i bilköpstankar börjar allt fler se till begagnatmarknaden för att finna rätt bil för ett överkomligt pris, säger Kerim Nielsen, VD på Kamux Sverige.

Detta är märkena flest svenskar söker på just nu:

Volvo
BMW
Mercedes Benz
Toyota
Volkswagen
Audi

Detta är modellerna flest svenskar söker på just nu:

Mercedes Benz (E, C, GLA, GLC, GLS) 
Audi A3, A5
Kia Sportage
Volvo XC70
BMW 535
Mazda 6
Hyundai i40, i20

För mer information, kontakta:
Tina Dahl
Kommunikation, Kamux AB
Telefon: 070 325 01 21
E-mail: [email protected]

Om Kamux:
Kamux är en snabbväxande affärskedja specialiserad på handel med begagnade bilar och relaterade tjänster. För att kunna erbjuda kunderna en förstklassig service när som helst och var som helst kombinerar Kamux online-försäljning med ett utbrett nätverk av butiker. Förutom via digitala kanaler är företaget verksamt med 77 butiker i Sverige, Finland och Tyskland, varav 22 butiker i Sverige. Sedan företaget grundades har Kamux sålt över 400 000 begagnade bilar, varav 68 429 såldes 2021. Kamux omsättning uppgick 2021 till 937,4 miljoner euro. Kamux hade 2021, omräknat till heltidsanställningar, i genomsnitt 848 anställda. Kamux Oy är listat på Nasdaq Helsingfors-börsen. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rizzo Group meddelar byte av interim CFO

Published

on

By

STOCKHOLM 3 februari 2023 Rizzo Group AB (”Rizzo Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets interim CFO, Jonas Ohrzén, har sagt upp sig från sin anställning. Som hans efterträdare har Bolaget idag utsett Natalja Schneider till ny interim CFO. Natalja kommer senast från rollen som Head of Group Control på DHL Freight och har tidigare varit CFO på bland annat Nordic Morning Group. Rekryteringen av en permanent CFO pågår och är i sin slutfas.

Jonas Ohrzén kommer att fortsätta i sin nuvarande tjänst till den 6 februari 2023, Natalja Schneider tillträder tjänsten som interim CFO samma dag.

Jag vill tacka Jonas för hans tid och insats i Rizzo Group och önskar honom all lycka framtiden säger Jonas Stille, VD Rizzo Group.

För vidare information, vänligen kontakta:
Jonas Stille, VD, tel: +46 (0) 70 721 03 07, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Rizzo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s markandsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2023 kl.17:15 CET.

Om Rizzo Group
Rizzo Group AB (publ) är en ledande aktör inom väskor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker RIZZO B med ISIN-kod SE0016276109 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen har cirka 200 medarbetare (heltidstjänster). För mer information, besök www.rizzogroup.se

Rizzo Group
+46 8 508 99 200
[email protected]

Rizzo Group AB, Kungsholmstorg 6B, 112 21 Stockholm

Telefon 08-508 99 200. Organisationsnummer 556540-1493. www.rizzogroup.se  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 28/23 Information regarding Vultus AB’s LEI

Published

on

By

Report this content

Vultus AB’s (VULTS) LEI has been updated from a previous incorrect LEI. 

Correct LEI: 984500C635EA7EDB7420 

Stockholm February 3, 2023 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Almi Uppsala har beviljat Miris stöd för digitaliseringscheck om 250 000 kr

Published

on

By

Miris har beviljats stöd från Almi i form av en digitaliseringscheck om 250 000 kr. Stödet skall användas i samband med utveckling av det beräkningsverktyg som utvecklas tillsammans med Trients AB.

Stödet är finansierat av den europeiska regionala utvecklingsfonden och har beviljats av Almi Uppsala. Miris skall utveckla en digital lösning för överföring av data från Miris analysinstrument Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™) och ett användargränssnitt för det nya beräkningsverktyget som planeras lanseras innan årsskiftet.

”Denna finansiering är mycket uppskattat och är ett viktigt bidrag till vår utveckling av hållbara produkter. Beräkningsverktyget kommer effektivisera arbetet hos våra kunder och öka säkerheten i användningen av analysresultatet från Miris HMA™. Med ett beräkningsverktyg stärker vi Miris produktportfölj och tar ytterligare ett steg mot att förbättra nutritionsvården av för tidigt födda barn” säger Camilla Sandberg, VD Miris.

Denna information är sådan som Miris Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-02-03 17:10 CET.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
[email protected]

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.