Två nya ledamöter föreslås till styrelsen

| 26 april, 2021 | 0 kommentarer

Inför News55:s ordinarie årsstämma den 27 maj 2021 föreslås två nya personer till styrelsen: Therese Bohlin till vardags CEO på kommunikationsbyrån Prime Weber Shandwick och Thomas Lundin, styrelseordförande för Nordic LEVEL Services Group och för BST Group Nordic.

Att få möjligheten att vara med och förbättra informationen till seniorer, idag en delvis förbisedd grupp, känns otroligt givande. News55 står idag inför en kraftig utvecklingsresa och jag ser fram emot att vara del i att affärsutveckla den redan starka plattformen, säger Therese Bohlin i en kommentar.

– Att få vara med och utveckla News55 på strategisk nivå de kommande åren känns mycket spännande då behovet av en proffsig informationskanal för seniorer verkligen ligger i tiden. Jag ser att det finns en stark efterfrågan att hålla sig uppdaterad samt en större nyfikenhet nu när man har både tid och pengar. News55s målgrupp kommer bara öka och det gäller att bolaget utvecklar såväl tjänster som erbjudanden både i Sverige och internationellt, säger Thomas Lundin som även föreslås som ny styrelseordförande.

Nuvarande styrelseordförande Mikael Heinig har avböjt omval med anledning av att andra engagemang har ökat i omfattning, men han kommer att vara kvar i bolaget på konsultbasis.

– Jag är väldigt stolt och glad över att två riktiga stjärnor som Therese och Thomas har tackat ja till styrelseplats. De kommer att vara en otroligt stark tillgång nu när vi tar sikte på en tillväxtresa och i Thomas har vi en väldigt rutinerad styrelseordförande. Samtidigt vill jag tacka Mikael Heinig för att han med stadig hand hjälpt oss att ta bolaget ur en mycket svår situation, säger Fredrik Lundberg, VD och medgrundare till News55.

 

Nedan följer en presentation av de föreslagna styrelseledamöterna:

Therese Bohlin (född 1978) 

Therese har 20 års erfarenhet inom kommunikationsbranschen och mångårig ledning av konsultverksamhet. Efter examen i finansiell ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm 2003, arbetade Therese under perioden 2003 – 2004 på Brindfors Mullen Lowe som planner. Mellan åren 2004 – 2011 arbetade Therese som Planning Director inom McCann Worldgroup på byrån Storåkers McCann. Efter framgångsrika arbeten med samhällskommunikation, bland annat skapandet av nya moderaterna, blev Therese 2012 planningansvarig på kommunikationsbyrån Prime, där hon även togs in som delägare 2013. Sedan 2018 arbetar Therese som CEO på Prime Weber Shandwick. Therese har även en bakgrund som professionell golfspelare på Ladies European Tour (SLT) och är/var ledamot i ett antal styrelser som Friluftsfrämjandet, MittLiv (AxelJohnson), Sting Capital och KOMM, Medieakademin samt Sveriges Kommunikatörer.

Thomas Lundin (född 1960)

Thomas har bred erfarenhet av styrelse- och företagsledningsarbete i både börsnoterade och private equity-ägda företag med fokus på affärsutveckling, M&A och stark organisk tillväxt. Thomas är idag styrelseordförande för Nordic LEVEL Services Group och för BST Group Nordic samt styrelseledamot i bl.a. teknikföretaget Confidence International (Nasdaq First North) och projekt- och serviceföretaget ENACO. Under drygt 20 år har Thomas varit VD i ett antal större bolag, bl.a. Caverion (Nasdaq Helsingfors) och säkerhetsföretaget G4S (Nasdaq Köpenhamn/Londonbörsen)

För mer information, kontakta

Fredrik Lundberg
VD & medgrundare, News55
+46 (0)70-855 22 71
[email protected] 

Om News55 AB

News55 AB är ett mediebolag med huvudsaklig inriktning på målgruppen 55+. Bolaget inledde sin verksamhet 2015 med att lansera nyhetssajten news55.se. Sedan 2016 är News55 en av Sveriges största mässarrangör för seniorer. I november 2017 lanserade News55 sajten E55.se som inriktar sig på nyheter och vägledning inom ekonomi, sparande och pension. Bolagets aktie är föremål för handel på Nordic SME med Aqurat Fondkommission AB som mentor.

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *