U2 prisas med ”GLOBAL ICON” på MTV EMA 2017

| 7 november, 2017 | 0 kommentarer

ti, nov 07, 2017 14:47 CET

Prisbelönade rockgruppen U2 är vinnare av prestigefyllda MTV Global Icon och intar scenen på MTV EMAs i London.

MTV hedrar det prisbelönta rockbandet U2 med utmärkelsen ”Global Icon” på MTV EMAs 2017, som är en av världens största musikgalor. Rockbandet har sålt miljontals skivor internationellt och har hela tjugotvå Grammy-utmärkelser. Under galan kommer U2 även denna gång få ta emot ett pris, ”Global Icon”. Som mottagare av MTVs Global Icon, ansluter sig U2 till en eftertraktad lista med några av de största artisterna genom tiderna som Ozzy Osbourne, Eminem, Whitney Houston och Queen. I samband med utmärkelsen kommer U2 göra ett liveuppträdande på Trafalgar Square, i hjärtat av MTV EMAs värdstad London. Delar av framträdandet kommer även att visas under livesändningen från  SSE Arena, Wembley i London, på MTV söndagen den 12 november kl. 21:00.

          U2 har haft en otroligt positiv inverkan på musik, popkultur och samhällsproblem världen över. De senaste fyra decennierna har U2 underhållit, influerat och inspirerat fans över hela världen och vi är otroligt stolta över att ge U2 utmärkelsen Global Icon på årets MTV EMA-gala, säger Bruce Gillmer, Head of Music and Music Talent, Global Entertainment Group, Viacom.

Bono, The Edge, Larry Mullen och Adam Clayton träffades på Mount Temple School i Dublin och bildade U2 1978. Numera är det irländska rockbandet ansedda vara ett av världens bästa liveband och totalt har de släppt tretton albums och sålt över 157 miljoner album. De har även vunnit mängder av priser och nomereringar; tjugotvå Grammys (flest priser i kategorin  ”Best Rock”), två Golden Globes, en Oscar nominering, Amnesty International Ambassador of Conscience och sedan 2005 finns de på Rock and Roll Hall of Fame. Songs of Experience, gruppens fjortonde ablum – som bland annat innehåller ‘You’re The Best Thing About Me’ och ‘Get Out Of Your Own Way’, släpps den 1 december.

MTV avslöjar även att Grammy-vinnaren och DJ stjärnan David Guetta ansluter sig till en stjärnspäckad lineup och kommer för första gången spela upp sin nya singel ”Dirty Sexy Money”. Tillsammans på scen har Guetta med sig Charli XCX och French Montana. Även Zara Larsson kommer att medverka. 

MTV EMAs 2017 sänds live på MTV från SSE Arena, Wembley i  London på söndag den 12 november kl. 21:00. 

För ytterligare info, vänligen kontakta:
Karolina Moberg, Nordic PR manager
[email protected]
073 83 73 424

OM MTV
Med en räckvidd på över en halv miljard hushåll världen över är MTV ett av världens mest välkända varumärken och den självklara samlingsplatsen för millennials. I över 30 år har MTV utmanat normer och tänjt på gränser för att kunna leverera förstklassig underhållning till unga. Den senaste musiken och galor blandas med TV-serier såsom Teen Mom, Geordie Shore och Ex on the Beach, samt nordiska produktioner som MTV On Fleek och Ridiculousness Sverige. I Norden finns MTV tillgängligt för 5,4 miljoner hushåll. Besök www.mtv.se och gilla oss på Facebook; www.facebook.com/MTV.Sweden.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *