Connect with us

Marknadsnyheter

Uje Brandelius är tillbaka i ny säsong av Känsligt Läge i P1

Published

on

Årets Känsligt Läge har ett känsligt ämne ”Döden”. Men att prata om döden är det bästa sättet att prata om livet, tycker Uje Brandelius som är programledare för seriens sex avsnitt som har premiär 12 januari.

Uje Brandelius
Uje Brandelius är programledare för nya säsongen av Känsligt Läge i P1. Foto: Mattias Ahlm, SR.

Ulla-Maria ska snart dö läkaren har gett henne några månader. Polisen Olavi har skjutit ihjäl en man. Sextonåriga Gabriella har försökt ta sitt liv flera gånger. Idas pappa kom aldrig hem från jobbet på bygget. Richard uppfyllde sin frus önskan att få dö.

Att prata om döden är det bästa sättet att prata om livet. Döden är ju det som ramar in våra liv och gör dom meningsfulla, som tvingar oss att prioritera och välja väg. Jag har tänkt mycket på det här de senaste åren, sen jag fick diagnosen Parkinsons sjukdom. Det är ingen dödlig sjukdom, men den fick mig att börja fundera på vad jag vill göra av mitt resterande liv, säger Uje Brandelius

Uje Brandelius gör sin tredje säsong av programmet Känsligt Läge i P1.

Att vara programledare för Känsligt Läge är mitt drömjobb. Att få träffa alla modiga och generösa människor som berättar om sina liv är en ynnest. Jag vill göra det här programmet tills jag dör, säger Uje Brandelius.

OM AVSNITTEN:

12/1 ATT DÖ

66-åriga Ulla-Maria har obotlig cancer. Hon har inte lång tid kvar att leva. Därför träffade vi henne hemma i Hudiksvall redan i augusti, ett halvår innan samtalet sänds i radio. 

19/1 VILJA DÖ, MEN ÄNDÅ INTE

Sextonåriga Gabriella har gjort flera självmordsförsök. Hon säger att hon vill berätta sin historia för att andra i hennes situation ska känna sig mindre ensamma.

26/1 ATT DÖDA I TJÄNSTEN

”Jag såg i ögonen på honom att, nu dör han.” Polisen Olavi sköt ihjäl en man som misshandlat sin fru svårt och hotade Olavi med pistol.

2/2 ATT DÖ PÅ JOBBET

Idas pappa var byggnadsarbetare och jobbade som anläggare. Han byggde vägar, broar, parker och torg. För fyra år sedan dog han i en arbetsplatsolycka.

9/2 HJÄLPA NÅGON ATT DÖ

Richards fru hade varit svårt sjuk i tjugo år. Han hjälpte henne att dö – och dömdes för dråp.

16/2 JAG BAR ALLTID SKOTTSÄKER VÄST

Sam tillhörde toppskiktet i ett av Malmös mest fruktade gäng. Döden var ständigt närvarande. 

Samtliga avsnitt går att lyssna på i Sveriges Radio Play, samma dag som de sänds i P1.

Pressbilder: Uje Brandelius, Foto: Mattias Ahlm

https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/vkshiaqqwb

https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/0lczr115ee

För ytterligare information, kontakta:

Emmy Bergkvist, producent

070-440 78 80
[email protected]

Ulrika Salander, kommunikationsansvarig P1
[email protected]
073-773 54 10

 

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Ortoma AB erhåller villkorat godkännande för listbyte till Nasdaq First North Growth Market i Stockholm

Published

on

By

Ortoma AB (publ) (”Ortoma” eller ”Bolaget”) har ansökt om och erhållit villkorat godkännande för upptagande till handel på Nasdaq First North Growth Market (”Nasdaq First North”). I och med detta har även Bolagets avnoteringsansökan godkänts av Spotlight. Bolagets sista dag för handel på Spotlight Stock Market är den 17 februari 2023. Första dag för handel på Nasdaq First North är den 20 februari 2023. Aktieägare i Ortoma kommer inte behöva vidta några åtgärder i samband med listbytet.

Ortomas aktier handlas idag på Spotlight Stock Market. Den 19 december 2022 meddelade Bolaget att styrelsens ambition är att verka för att byta handelsplats till Nasdaq First North i Stockholm.

Ortoma har tidigare meddelat avsikten att genomföra ett listbyte från Spotlight till Nasdaq First North Growth Market. Bolaget ser ett byte av handelsplats till Nasdaq First North Growth Market som lämpligt mot bakgrund av Ortomas internationella verksamhet och affärsrelationer. Genom byte av handelsplats till Nasdaq First North Growth Market avser Ortoma också nå ett brett investerarkollektiv med privata, professionella, lokala och internationella investerare samt öka allmänhetens kännedom om Bolaget. Detta bedöms kunna främja likviditeten i aktien och därmed en stabil kursutveckling. I samband med detta offentliggörande har Bolaget publicerat en intervju med Styrelseordförande Gunnar Németh som kommenterar listbytet på Bolagets hemsida: https://ortoma.com/investor-relations/presentationer/

Godkännandet är villkorat av att: (i) Bolaget fullföljer sitt Erbjudande enligt plan och att tillräcklig likvid inkommer för att täcka Bolagets rörelsekapitalbehov kommande tolv månader; (ii) Spridningskravet uppfylls för Bolagets B-aktier; (iii) Bolaget offentliggör ett tilläggsdokument med överenskommet innehåll innan handeln påbörjas på First North Growth Market Sweden; och (iv) ingenting inträffar i Bolaget före första dag för handel som skulle kunna föranleda en annan bedömning av Börsen.

Ortoma har med anledning av listbytet upprättat ett Tilläggsdokument som kommer att publiceras på Bolagets hemsida den 16 februari 2023. Prospektet, publicerat den 25 januari 2023, utgör Bolagsbeskrivning tillsammans med Tilläggsdokumentet. Tilläggsdokumentet har enbart upprättats i samband med ansökan om upptagande till handel av aktierna på Nasdaq First North och innehåller inte något erbjudande till allmänheten om att teckna eller på annat sätt förvärva aktier eller andra finansiella instrument i Bolaget, vare sig i Sverige eller i någon annan jurisdiktion.

Ortomas aktier kommer fortsätta handlas under kortnamnet ORT B på Nasdaq First North Growth Market.

Redeye AB är utsedd till Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North. I samband med listbytet har Norma AB varit legal rådgivare till Ortoma.

Ortoma – Improved Performance

För ytterligare information vänligen kontakta:

Ortomas vd Linus Byström

e-post: [email protected]

Om Ortoma AB (publ)
Ortoma AB utvecklar operationssystem för planering och positionering av implantat vid höftleds-, knäleds- och ryggkirurgi. Syftet med bolagets operationssystem, Ortoma Treatment Solution (OTSTM) är att göra det möjligt för kirurgen att inför operation med stor precision mäta och planera i 3D för placeringen av ett ledimplantat och under operation på ett optimalt sätt positionera implantatet i patienten. Ortomas operationssystem syftar till att ge ett bättre operationsutfall för patienten, med färre komplikationer och färre efterföljande operationer – och därmed bättre långtidsöverlevnad av implantat. Ett andra syfte är att skapa ett system som enkelt kan integreras i de processer och rutiner som idag används vid operationer – och därmed öka effektiviteten. Globalt genomförs mer än 7,5 miljoner ortopediska ingrepp varje år där OTSTM kan komma användas inom höftleds-, knäleds- och ryggkirurgi. I Sverige genomfördes föregående år cirka 42 000 ingrepp inom höftleds-, knäleds- och ryggkirurgi.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ny Market update: februari 2023

Published

on

By

Concordia Maritime har publicerat en ny market update.

Rapporten finns tillgänglig på www.concordiamaritime.com. Utöver kommentar från VD Erik Lewenhaput innehåller den även data och statistik rörande såväl rater, fartygsvärden och den globala produkttankflottans utveckling, som efterfrågan på olja och lagernivåernas utveckling.

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Lewenhaupt                                                                
VD, Concordia Maritime AB                            
0704-855 188  
[email protected]

Concordia Maritime är ett internationellt rederi grundat 1888. Vårt fokus ligger på säkra, hållbara och tillförlitliga transporter av förädlade oljeprodukter, kemikalier och vegetabiliska oljor. B-aktien är sedan 1984 noterad på Nasdaq Stockholm. www.concordiamaritime.com

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Anna Kinberg Batra lämnar sin roll som styrelsemedlem

Published

on

By

Regeringen har idag utsett Anna Kinberg Batra till landshövding för Stockholms län. Som en följd av detta lämnar hon sitt styrelseuppdrag i Nederman.

Anna har varit styrelseledamot i Nederman sedan 2021 och lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

 

– Styrelsen tackar Anna för hennes värdefulla bidrag till Nedermans styrelsearbete. Hennes erfarenhet har på ett positivt sätt bidragit till en ökad förståelse för Nedermans affär. Vi önskar henne lycka till med sitt nya uppdrag, säger Johan Menckel, styrelseordförande i Nederman.

 

Enligt Nedermans bolagsordning ska styrelsen bestå av lägst tre och högst åtta ledamöter. Efter att Anna Kinberg Batra lämnar styrelsen kommer den att bestå av fem ledamöter och därmed uppfyller kraven i bolagsordningen.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Om Nederman
Nederman är ett miljöteknikföretag och en global ledare inom industriell luftfiltrering som ägnar sig åt att fånga, mäta, kontrollera och rena luft för att göra industriell produktion mer effektiv, säker och hållbar. Baserat på branschledande produkter, lösningar och tjänster i kombination med en innovativ IoT-plattform levererar vi kunskap och fakta som behövs för att optimera prestanda och garantera utsläppsöverensstämmelse för att skydda människor, planet och produktion. 

 

Nederman Group är noterat på Nasdaq Stockholm. Koncernen har cirka 2400 anställda och närvaro i mer än 50 länder. Läs mer på nedermangroup.com

 

Nederman Holding AB (publ), postbox 602, SE-251 06 Helsingborg, Sverige.
Bolagsregistreringsnummer: 556576-4205

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.