Uppdatering 12:12 Brand i byggnad, Kållered

| 8 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Insatsen med branden i byggnaderna utmed Gamla riksvägen i Kållered kommer att bli långvarig och Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) kommer troligen vara kvar resten av dagen. Fortsättningsvis finns RSG på platsen med ett 20-tal enheter.

Vägavspärrningar
Intilliggande vägar (E6, Gamla riksvägen, m.fl) kommer därför också vara avspärrade under ytterligare en tid. Exakt tid går ännu inte att säga. För mer information kring avspärrningar, alternativa vägar etc, hänvisar vi till Trafikverket.

Inriktning på arbetet: Begränsa och fördröja
Fokus på arbetet är, liksom tidigare, att begränsa och fördröja brandspridningen och försöka rädda så mycket av både omgivning och lösöre som möjligt. Branden befinner sig inom ett begränsat område och ser just nu inte ut att kunna sprida sig till terräng, andra byggnader, bostäder mm.

Gå inomhus om röken irriterar
Branden genererar kraftig rök men så som vindriktningen ser ut just nu, så ska inte röken påverka boende i området. Finner man obehag av brandröken kan man alltid gå inomhus och stänga fönster och dörrar.

Det var klockan 05.41 i morse (måndag 8 augusti) som Räddningstjänsten Storgöteborg larmades om brand i en byggnad på Gamla Riksvägen i Kållered.

Peter Johansson
Vakthavande befäl

Västra Räddningsregionen är ett samarbete mellan räddningstjänsterna i väst kring ledning och genomförande av räddningsinsatser. Genom att samverka via ett gemensamt räddningsledningssystem ökar vi förmågan att genomföra omfattande, komplexa och samtidiga räddningsinsatser. De samverkande räddningstjänsterna är räddningstjänstförbunden i Alingsås-Vårgårda (AVRF), Bohus (BORF), Södra Bohuslän (SBRF) och Storgöteborg (RSG), samt räddningstjänsterna i Herrljunga, Sotenäs, Strömstad, Tanum och Öckerö kommuner.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.