Uppdrag för hög säkerhet i 5G-nätet

| 9 april, 2020 | 0 kommentarer

Regeringen har idag beslutat att ge Post- och telestyrelsen i uppdrag att kartlägga de främsta hoten mot och riskerna för de svenska elektroniska kommunikationsnäten, särskilt de kommande 5G-näten. PTS ska också föreslå åtgärder för att minska identifierade hot och risker.

Sverige har infört EU:s skarpaste säkerhetslagstiftning för mobilnäten. Nu ger vi också myndigheterna ett särskilt uppdrag att kartlägga och föreslå åtgärder för att reducera riskerna ytterligare, säger energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

PTS får av regeringen i uppdrag att fördjupa och vidareutveckla den nationella riskanalys om 5G som Sverige lämnade till kommissionen den 2 juli 2019. PTS ska också se över de åtgärder som beskrivs i den verktygslåda för 5G-säkerhet som medlemsstaterna, kommissionen och Europeiska cybersäkerhetsbyrån gemensamt tagit fram.

Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet senast den 30 november 2020.

Kontakt:
Fredrik Persson

Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman 
Mobil 073-072 81 36
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *