Utredare utsedd till utredningen om innovationskritiska metaller och mineral

| 8 april, 2021 | 0 kommentarer

Näringsminister Ibrahim Baylan har utsett Helén Leijon till särskild utredare för uppdraget att se över prövningsprocesser och regelverk i syfte att säkerställa en hållbar försörjning av innovationskritiska metaller och mineral.

Den 11 mars beslutade regeringen att ge en särskild utredare i uppdrag att se över prövningsprocesser och regelverk i syfte att säkerställa en hållbar försörjning av innovationskritiska metaller och mineral.

Helén Leijon, enhetschef vid Länsstyrelsen i Västernorrlands län, har nu fått uppdraget att analysera och föreslå dels förändringar av prövningsprocesser och regelverk så att bättre hänsyn kan tas både till ett projekts lokala miljöpåverkan och dess samhällsnytta, till exempel minskad global klimatpåverkan. Helén Leijon ska också föreslå förändringar av prövningsprocesser och regelverk så att en större andel av det värde som gruv- och mineralnäringen genererar kan komma hela landet till del.

De förändringar som föreslås ska inte innebära att det totala skattetrycket på gruv- och mineralnäringen ökar eller att investeringsklimatet försämras.

Kontakt:
Simon Sätherberg
T.f. pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Tel 073 086 23 07
[email protected]

Läs mer om utredningen på regeringen.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *