V: Stockholm har farligast akutmottagningar i hela landet

| 28 september, 2020 | 0 kommentarer

Den blågröna majoriteten för en patientosäker sjukvård med underfinansiering och dåliga arbetsvillkor som resultat.

25 onödiga dödsfall per år – det är resultatet av platsbristen på Stockholms akutmottagningar visar en rapport presenterad av Dagens Nyheter förra veckan. Men att akutvården i Stockholm är farlig för patienterna har varit känt länge. För tre år sedan bedömde Ivo (Inspektionen för vård och omsorg) att fyra av de fem patientfarligaste akutmottagningarna låg i Stockholm. Ingen förbättring har skett sedan dess – överbeläggningarna ökar. Utlokaliserade patienter likaså.

– Belastningen och väntetiderna på en akutmottagning beror ofta på brist på vårdplatser för de som ska läggas in. Brist på bemannade vårdplatser och avsaknad av sjuksköterskor leder till fler dödsfall som hade kunnat förhindras, säger Jonas Lindberg, sjukvårdspolitisk talesperson för Vänsterpartiet i region Stockholm.

Stockholm är näst sämst i Sverige gällande andel sjuksköterskor per 100 000 invånare.  Vänsterpartiet ser allvarligt på situationen och vill att regionen anställer fler sjuksköterskor, öppnar upp fler vårdplatser på akutmottagningarna och sätter patientsäkerheten först.

– Det är helt ofattbart att regionen vet hur situationen på våra akutmottagningar ser ut och att deras agerande mynnar ut i stoppat varsel på Karolinska utan några som helst planer på att anställa mer sjukvårdspersonal, säger Jonas Lindberg.

Vänsterpartiet vill att kopplingen mellan hög belastning på akutmottagningarna och ökade dödsfall tas på allvar av den blågröna koalitionen som styr regionen. Våra förslag gällande mer resurser till sjukvården och mindre på privata avtal och konsulter bygger på hållbarhet och patientsäkerhet

Amra HasanovPressekreterare070-737 41 [email protected]

Vänsterpartiet i Region Stockholm
Vi vill ha ett samhälle för alla, inte bara för de rika. Välfärden ska gå att lita på. Vården ska vara tillgänglig för alla och personalen ska ha bra arbetsvillkor. Kollektivtrafiken måste fungera bättre. Barn och ungdomar ska få fria SL-kort och pensionärer ska få resa fritt i lågtrafik. Alla barn ska ha rätt till kultur. Vi har en vision om ett ekologiskt och ekonomiskt hållbart samhälle.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *