Vad ska man ge någon i present?

| 16 februari, 2021 | 0 kommentarer

När någon fyller år och det är dags att fundera på vad man ska ge bort i present så finns det så klart en massa alternativ. Men så var det ju det där med att hitta den perfekta presenten. Du kanske själv har fått både det ena och det andra som du egentligen inte velat ha eller behöver.

Det enklaste är så klart när personen i fråga talar om vad de önskar sig. Det gör det ju bra mycket lättare att köpa en bra present. Men det är många som redan så att säga har det de behöver. Då gäller det att vara uppfinningsrik!

En av de bästa presenterna man kan ge idag, det är en upplevelse! Upplevelser är något som man minns länge!

Vad får presenten kosta?

När det är dags att ge bort en present så funderar man ju de flesta automatiskt på vad den ska få kosta. Vad som är en rimlig summa att ge, det beror på en mängd olika faktorer. Bland annat vad du har för relation med personen samt om det är en vanlig födelsedag eller om någon fyller jämna år. Så klart är det upp till dig, helt och hållet vad du vill lägga, men det kan vara skönt att veta vad som är rimligt enligt de flesta andra. Oftast lägger man kanske lite mer pengar på den man har en nära relation med samt om personen fyller jämnt. Sen kan det även spela roll om du betalar själv eller om ni är flera som är med och delar på det.

Om personen fyller jämna år och du ska ge en bekant eller vän något, så är det runt 300–500 kr som är rimligt. En nära vän kan du lägga runt 500–3000 kr på och är det en familjemedlem är det rimligt med 500–3000 kr där med.

Är det en så kallad ”vanlig” födelsedag är det lite mindre pengar du kan lägga. På en bekant räcker det med 200–400 kr, medan en nära vän eller familjemedlem kan du lägga runt 300–500 kr på en present.

När ger man bort presenter?

Det vanligaste är att man ger bort presenter då någon fyller år. Alltså en födelsedagspresent. Men det finns andra tillfällen då det passar bra att ge något i present. Bröllop är vanligt att man har med sig present till brudparet. Andra tillfällen är doppresent, inflyttningspresent, mors dag, fars dag, examen, konfirmation och så vidare.

Ge bort en upplevelse i present

Om du vill komma bort från det där med att ge bort onödiga prylar, eller ett kuvert med pengar, varför då inte satsa på att ge bort upplevelser? En upplevelsepresent är något en person alltid kommer att minnas. Det finns idag många upplevelser att ge bort. Det kan vara att få köra en snabb bil, flyga i vindtunnel, åka luftballong eller andra spännande saker. Ett tips är att ge bort ett presentkort med en viss summa som sedan kan användas på valfri upplevelse.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *