Valberedning för Husqvarna AB inför årsstämma 2023

| 14 september, 2022 | 0 kommentarer

I enlighet med beslut vid Husqvarnas årsstämma den 7 april 2022 ska valberedningens ledamöter inför årsstämman 2023 utses av de fyra till röstetalet största aktieägarna i bolaget per den sista bankdagen i augusti, dvs 31 augusti 2022, som har uttryckt en önskan om att delta i valberedningsarbetet. Därutöver ska valberedningen bestå av Husqvarnas styrelseordförande. 

De fyra till röstetalet största ägarna per den 31 augusti 2022 var Investor AB, L E Lundbergföretagen AB, If Skadeförsäkring AB och Didner & Gerge Fonder AB. Dessa har nu utsett varsin representant, enligt nedan, att tillsammans med styrelsens ordförande utgöra Husqvarnas valberedning.

Valberedningens ledamöter:
Petra Hedengran (ordförande), Investor AB
Claes Boustedt, L E Lundbergföretagen AB
Fredrik Ahlin, If Skadeförsäkring AB
Henrik Didner, Didner & Gerge Fonder AB
Tom Johnstone, styrelseordförande i Husqvarna AB

Valberedningen kommer att förbereda förslag till årsstämman 2023 avseende bland annat stämmoordförande, styrelseledamöter, styrelseordförande, styrelsens ersättning, revisorer, revisorsarvoden samt i den mån så anses erforderligt, valberedningens sammansättning och uppgifter inför årsstämman 2024.

Årsstämman 2023 för Husqvarna AB (publ) kommer att hållas den 4 april 2023. Aktieägare som vill lämna förslag till valberedningen kan göra detta via e-post till [email protected], om möjligt före den 7 februari 2023.

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Andersson, Vice President Investor Relations
0702 100 451
[email protected]
 

Husqvarna Group
Husqvarna Group grundades 1689 och är idag en världsledande tillverkare av innovativa produkter och lösningar för skogs-, park- och trädgårdsskötsel.
Sortimentet omfattar bland annat robotgräsklippare, motorsågar, trimrar, åkgräsklippare och trädgårdsbevattning. Husqvarna Group är även ledande inom kapnings- och ytbehandlingsutrustning för byggnads- och stenindustrierna. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under de globala varumärkena Husqvarna och Gardena via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Försäljningen under 2021 uppgick till 47 miljarder SEK och koncernen har cirka 13 900 medarbetare i 40 länder.

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.