Valberedningen har beslutat att föreslå att Ulf Mattsson ska väljas till ny styrelseordförande i Attendo

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Valberedningen i Attendo har beslutat att föreslå att Ulf Mattsson ersätter Ulf Lundahl som styrelseordförande i Attendo vid den ordinarie årsstämman den 26 april 2022. Ulf Lundahl har meddelat valberedningen att han avböjer omval.

Valberedningen fortsätter sitt arbete med att förbereda förslag inför årsstämman 2022 som kommer att offentliggöras senast i samband med kallelsen till årsstämman.

Valberedningens ordförande Peter Hofvenstam säger i en kommentar: ”Valberedningen är mycket glada att kunna nominera Ulf Mattsson som ny styrelseordförande. Detta mot bakgrund att Ulf Lundahl har avböjt omval för ytterligare en period. Ulf Mattsson har mycket bred erfarenhet inom hälso- och sjukvårdssektorn med positioner som såväl styrelseordförande som verkställande direktör. Valberedningen vill också rikta ett stort tack till Ulf Lundahl för hans viktiga bidrag i styrelsen under en långvarig period, först som ordinarie ledamot från år 2014 och därefter som styrelseordförande sedan år 2017”.

Ulf Mattsson är för närvarande bland annat styrelseordförande i VaccinDirekt, Eltel och Prima Vård och styrelseledamot i Addtech. Tidigare befattningar inkluderar bland annat uppdraget som styrelseordförande i Securitas Direct och AcadeMedia samt positionen som VD för Capio, Gambro och Mölnlycke Health Care. Bland många andra styrelseuppdrag kan nämnas tidigare erfarenheter som styrelseordförande i Evidensia och i Musti Group.

Attendos valberedning består av Peter Hofvenstam (ordförande), nominerad av Nordstjernan, Anssi Soila, representant för Pertti Karjalainen, Niklas Antman, representant för Incentive AS, och Marianne Nilsson, representant för Swedbank Robur Fonder.

Attendo AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Hofvenstam, Ordförande valberedningen Attendo
epost: [email protected]

Andreas Koch, Kommunikations- och IR-direktör Attendo
Telefon: +46 705 09 77 61   I   epost: [email protected]

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Attendo AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 16 december 2021 kl. 16:35.

attendo.com

Attendo – det ledande omsorgsföretaget i Norden   I I över 35 år har Attendo haft som utgångspunkt att se, stödja och stärka människor med behov av omsorg i allt det vi gör. Utöver äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg till personer med funktionsnedsättningar samt individ- och familjeomsorg. Attendo har omkring 25 000 medarbetare och finns lokalt förankrat med över 700 verksamheter i runt 300 kommuner i Sverige, Finland och Danmark. Varje dag möter våra medarbetare tiotusentals kunder i deras vardag. Alla våra omsorgsinsatser utgår från Attendos gemensamma värderingar omtanke, engagemang och kompetens. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.