Valdramatiken följs bäst i Sveriges Radio

| 5 september, 2022 | 0 kommentarer

Debatterna och diskussionerna är snart slut inför årets val. Den 11 september går Sverige till valurnorna för att välja företrädare till riksdagen, regionerna och kommunerna runt om i landet. Under valdagen och dagen efter valet sänder Sveriges Radio extra mycket och valvakar i P1 och P4 för att ge lyssnarna de senaste från resultaträkningen och analyser av läget även i P3. Från 5 september sänds också Ekots politiska podd Det Politiska Spelet dagligen både digitalt och linjärt i P1 fram till valet.

Valdagen 11 september

Extrasändningar under valdagen i P1
Förutom liverapportering i programmet God morgon Världen med start klockan 09:00 i P1 så kommer Ekot att sända extra i P1 och appen Sveriges Radio Play, kl 08.45-09.00, 13.00-14.00 och 16.00-16.45 för att  skildra hur Sverige går till val.

Valvaka i P1 och P4
Valvakan startar kl 18.00 i P1 och i appen Sveriges Radio Play och sänds delvis också i P4 från och med 19:30. I P4 är det naturligtvis fokus på de lokala nyheterna men den nationella valvakan kommer regelbundet in i P4 sändningen med mellan 10-30 minuters längd. Sluttiden är beroende på hur utvecklingen under kvällen ser ut. 

Valvakan nationellt sänds direkt från TV-huset i Stockholm där Sveriges Radio och SVT har samordnat sina valvakor på samma plats. Ekot är på plats på alla de åtta partiernas valvakor. Runt om i landet bevakar också P4 kanalerna lokala valvakor.

Programledare valvakan i P1: Sara Stenholm och Johar Bendjelloul
Producenter: Kim Hessius och Stefan Nilsson

Dagen efter valet 12 september

Det blir ett extra långt P1-morgon dagen efter valet i P1 och i appen Sveriges Radio Play. P1-morgon sänds direkt från kl. 05.35 och förlängs till kl. 10.00

Programledare: Mikael Kulle och Katherine Zimmerman
Producenter: Maria Hansson och Pontus Håkansson

OBS: Ring P1 flyttas till kl. 10.00-10.35 (Kaliber utgår)

I P3 blir det valspecial med Morgonpasset i P3 med extra tidig start 06:00 till 10:00. David Druid, Kodjo Akolor och Linnea Wikblad kommer tillsammans med P3 Nyheter och experter att leda publiken genom valmorgonen. Moa Wallin från politikpodden Druid & Zimmerman Show är med och analyserar resultatet också.

Det Politiska Spelet i P1 under valspurten

Måndag till fredag under valrörelsens sista vecka sänder podden Det Politiska Spelet dagligen både digitalt och linjärt i P1. Med start den 5 september sänds Det Politiska Spelet i P1 direkt efter nyheterna kl 19.00 eller när du vill i appen, Sveriges Radio Play. Mer från podden

Nyhetsbrevet ”Det politiska brevet”

Du kan nu prenumerera på nyhetsbrevet ”Det politiska brevet”. Varje vecka guidar Parisa Höglund, programledare för podden Det politiska spelet, dig genom de hetaste politiska frågorna, de viktigaste nyheterna och poddarna från Sveriges Radio. Anmäl dig här.

Pressbilder (Fotograf för alla: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)
Valvakan 2022 – Sara Stenholm och Johar Bendjelloul
Podden ”Det Politiska Spelet”
Nyhetsbrevet ”Det Politiska Brevet”

Presskontakt: Pressjouren, 08-784 5100 eller [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.