Vändningen: Liberalerna över spärren

| 19 maj, 2022 | 0 kommentarer

Partiledarbytet har fått effekt. För första gången på 18 månader pekar Unibets odds på att Liberalerna får över fyra procent i höstens riksdagsval.

I opinionsmätningarna ligger Liberalerna kvar under fyra procent, men enligt de senaste oddsen från Unibet har pendeln svängt efter att Johan Pehrson tagit över som partiledare. Sedan i lördags har oddsen på att Liberalerna ska klara riksdagsspärren fallit. Från 2,50 till dagens 1,72 – vilket innebär att sannolikheten ökat från 36,7 till 53,8 procent.

– Vi tycks se en Pehrson-effekt för Liberalerna, som befunnit sig under spärren en längre tid. Senaste gången våra odds pekade på över fyra procent var i samband med julen 2020, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Även Miljöpartiet kommer att få över fyra procent i valet enligt Unibets odds. Med 1,65 har MP 56 procents sannolikhet att klara riksdagsspärren.

Odds vs opinionsmätningar

Opinionsmätningarna ställer frågan om vilket parti man skulle rösta på om det var val i dag, medan oddsen bedömer sannolikheten för vad som ska hända på den faktiska valdagen. Oddsen tar hänsyn till flera faktorer: Trender, aktuella händelser och historiska data påverkar oddssättningen men även hur spelarna väljer att spela.

Unibets odds på riksdagsvalet 2022

Procent mottagna röster – Liberalerna (L)
Över 4                  1.72
Under 4                2.00

Procent mottagna röster – Miljöpartiet (MP)
Över 4                  1.65
Under 4                2.10

För de senaste oddsen se: https://www.unibet.se/betting/sports/event/1004966394
 

För mer information, vänligen kontakta: 
Henrik Holm, spelexpert070-875 41 31[email protected]

Om Unibet           

Unibet grundades 1997 och är en del av Kindred Group, en speloperatör noterat på Nasdaq Stockholm. Kindred Group äger och driver 9 varumärken, däribland Unibet, och är ett av de största privata spelbolagen på den europeiska marknaden. Kindred Group har över 30 miljoner kunder. Kindred Group är medgrundare av EGBA (European Gaming and Betting Association) och av IBIA, samt medlem av RGA, Remote Gambling Association i Storbritannien och granskad och certifierat av eCOGRA vad gäller ansvarsfullt och rättvist spelande.

Mer information om Kindred Group plc finns på www.kindredgroup.com och twitter.com/KindredGroup
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.