Vårdens IKEA-modell – en nyckel till god och nära vård

| 3 juli, 2022 | 0 kommentarer

En omställning av hälso- och sjukvården pågår just nu i Sveriges regioner och kommuner. En förutsättning för att realisera reformen är att patienter själva kan skräddarsy sin egen vård och hälsa – med inspiration från IKEA. Hur bör vården utformas för att möjliggöra detta?

Välkommen till EY:s seminarium den 4 juli kl.11:00 i Kopparsalen på Clarion Hotel Wisby eller hör av dig om du vill ha mer information om ämnet eller intervjua våra experter.

Seminariet Vårdens IKEA-modell – en nyckel till god och nära vård handlar om att god och nära vård tillsammans med digitaliseringen är högaktuella ämnen inom hälso- och sjukvården. Det innebär stora möjligheter för vården att ställa om mot högre tillgänglighet, bättre resursanvändning och en patientcentrerad och jämlik vård.

En nyckelfråga för att realisera visionen om en god och nära vård är att ge patienter verktyg så att de kan vara medskapare av sin egen vård. Teknikens möjligheter med egenmonitorering och en digitalt baserad nätverkssjukvård är centrala komponenter i detta. I och med covid-19 har digitaliseringen tagit fart, men inom offentlig sektor har omställningsresan bara börjat.

Tillsammans med vår panel kommer vi att diskutera frågor som: Hur ger vi patienter förmågan att säkerställa hög kvalitet i sin egen vård oavsett var den sker? Hur skapar vi ett fungerande ekosystem där aktörerna samverkar kring patientens resa? Vilka utmaningar ger ansvarsfrågorna i en ekosystembaserad modell där patientmonitorering möter primär-, sluten- och hemsjukvård?

EY i Almedalen
Under Almedalsveckan vill EY diskutera och få svar på viktiga samhällsfrågor. EY:s experter bjuder på insikter och kan svara på frågor kopplat till sitt expertområde.
EY:s program och talespersoner under Almedalsveckan:

www.ey.com/se/almedalen

För mer information eller kontakt med EY:s experter i Almedalen:
Stina Gustafsson, PR-chef, EY i Sverige, 073-3550631, [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.