Världssjöfartsuniversitetet kan utfärda examina

| 13 januari, 2022 | 0 kommentarer

Regeringen ger Internationella sjöfartsorganisationen (IMO) rätt att genom Världssjöfartsuniversitetet (WMU) utfärda vissa examina inom det maritima området i Sverige.

– Det är glädjande att ge WMU rätten att kunna utfärda examina. Detta kommer betyda mycket för att kunna säkerställa en hållbar utveckling av sjöfarten och uppnå FN:s hållbarhetsmål. Utbildning och examina är också viktigt för att göra sjöfartsnäringen mer jämställd, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.  

WMU finns i Malmö och har IMO som huvudman. WMU är den enda FN-institutionen med säte i Sverige och bedriver utbildningsverksamhet på högskolenivå och forskning inom det maritima området. WMU har ansökt om tillstånd att få utfärda filosofie magisterexamen och filosofie doktorsexamen i maritima studier i Sverige, något som regeringen nu har beslutat att tillåta efter att riksdagen i december godkände en ändring av examenstillståndslagen.

– Sverige ska vara ledande i klimatomställningen. Hållbara transporter är avgörande i detta arbete. Sjöfartens jobb är framtidens jobb, och sjöfartens utbildningar är framtidens utbildningar. Sverige sätter stort värde på det arbete som WMU utför, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Kontakt:

Jennie Zetterström
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Mobil 073-053 92 70
[email protected]

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Mobil 076-116 77 45
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.