VästkustStugan AB och Borohus AB väljer smarta paket från Compare-IT

| 17 november, 2017 | 0 kommentarer

fr, nov 17, 2017 12:00 CET

Västkuststugan AB med varumärket VästkustVillan samt dotterbolaget Borohus AB har valt att sätta in Compare-IT:s smarta hem paket som standard i sina villor och fritidshus. 

Efter noggrann utvärdering och jämförelse med andra smarta hem lösningar föll valet på Compare-IT. Flexibiliteten i systemet samt enkelheten i installationsprocessen var avgörande. För slutkunden innebär det trådbundna systemet en trygghet och grundfunktionalitet i elinstallationen men i kombination med friheten att välja trådlösa kompletteringar som t ex Ikeas Trådfri lampor och Philips Hues lampor.

VästkustStugans Marknadschef Leif Litzell kommenterar:

–          Vår utgångspunkt är att varje kund är unik och att alla har olika tycke och smak och ambitionen är därför att ge våra kunder största möjliga valfrihet och flexibilitet. Detta genomsyrar hela vår verksamhet och gäller även vid vårt val av smarta hem lösning. Compare-IT har den robusta plattform, som erbjuder en trygg grundfunktionalitet men med möjlighet för kunden att enkelt anpassa sitt system och själv bygga ut och komplettera med vad framtiden har att erbjuda inom IoT – Internet of Things.  

Compare-IT:s VD Kerstin Lindqvist Toms kommenterar:

–          Vi är väldigt tacksamma och stolta för det förtroende vi fått från ännu en hustillverkare genom detta avtal. VästkustStugan och Borohus är anrika svenska hustillverkare, som noga överväger sina erbjudande gentemot marknaden. Genom detta beslut har man tagit steget in i framtiden och allt som erbjuds inom IoT-världen. Vi ser mycket fram emot utvecklingen tillsammans.

Fokus för paketen är trygghet och frihet för kunden. I lösningen ingår rök- och branddetektorer samt vattenavstängning. Utöver att sätta in lösningen som standard i villor och fritidshus kommer man även i utvalda grupphus, i form av radhus/parhus, att erbjuda samma lösningar. Fram till dess att lösningen levereras som standard, fr o m 1 juni 2018, kommer kunder att kunna välja lösningen som tillval. Uppskattningsvis innebär avtalet ett årligt ordervärde på mer än 5 MSEK. Leverans av systemen beräknas ske ca 6-12 månader efter försäljning.

VästkustStugan och Borohus är två av Sveriges äldsta varumärken och mest framgångsrika trähusföretag med kontor och produktion i Mjöbäck. Bolagen tillverkar villor, fritidshus och grupphus. Företagets affärsidé är att erbjuda flexibla boendelösningar med hög kvalité. Bolaget levererar ca 300 styckehus samt 300 grupphus per år. 

Compare-IT har därmed kontrakterat hustillverkare som gemensamt levererar totalt ca 940st hus årligen. Detta motsvarar drygt 7% av den totala marknaden för nybyggnation av småhus. Enligt SCB påbörjades byggnation av 12 950 småhus under föregående år.

För ytterligare information

Kerstin Lindqvist Toms                                   Leif Litzell

VD, Compare-IT Nordic AB                           Marknadschef, VästkustStugan AB

Telefon: 0733-190 630                                  Telefon: 0325-186 07

E-post:
[email protected]
                      E-post:
[email protected]

Jeanette Andersson

Ordförande, Compare-IT Nordic AB

Telefon: 0733-181 982

E-post:

[email protected]

Om Compare-IT

Compare-IT är ett svenskt teknikbolag med lång erfarenhet inom byggnadsautomation och lösningar för hemautomation, s.k. ”smarta hem”. Compare-IT:s unicitet består främst i att Bolaget utvecklat färdigpaketerade styrsystem för smarta hus och kommersiella fastigheter. Just att de är färdigpaketerade sänker installationskostnaderna väsentligt relativt andra professionella alternativ, som kräver omfattande kunskaper hos installatören och tidskrävande programmering i samband med driftsättning. Compare-IT har därmed gjort smarta hem-lösningar tillgängliga för allmänheten på ett helt nytt sätt än tidigare.

Denna information är sådan information som Compare-IT Nordic AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom Kerstin Lindqvist Toms försorg, för offentliggörande den 17 november 2017. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *