Växande livsmedelscentrum i Bjuv – ny logistikanläggning till HelloFresh

| 11 november, 2021 | 0 kommentarer

Foodhills Fastigheter, ett bolag som samägs av bland andra Catena och Backahill, bygger ny logistikanläggning till HelloFresh i Bjuvs kommun.  

2021-11-11 kl.14.30

En logistikanläggning om drygt 27 400 kvm uppförs vid Foodhills livsmedelscentrum i Bjuv, ett område där Findus tidigare haft produktionsanläggningar. Idag lockas etableringar och företag med intresse för tillväxt och innovation inom livsmedelsområdet till platsen som fungerar som en katalysator för kunskapsutveckling inom livsmedelsproduktion. Företag som exempelvis Sydgrönt, Lantmännen, Nowaste, Glimåkra Åkeri, Nutifood och Foodhills har verksamhet i området.

Foodhills Fastigheters investering för den nya anläggningen är 334 Mkr. Certifiering kommer att ske enligt Miljöbyggnad Silver och på taket installeras en solcellsanläggning.

Ett 10-årigt hyresavtal har tecknats med HelloFresh, ett världsledande matkasseföretag som erbjuder hemleverans av matkassar med recept och kvalitativa råvaror i exakta mängder för en komplett måltid. HelloFresh hyr sedan tidigare lokaler i området.  

– HelloFresh vidareutvecklar matkassekonceptet och har ett erbjudande som bidrar till minskat matsvinn. Vi är mycket glada att HelloFresh väljer Bjuv som fortsatt bas för sin tillväxt på den svenska och danska marknaden, säger Foodhills Fastigheters VD Mikael Halling.

HelloFresh planerar att flytta in den nya anläggningen under hösten 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Mikael Halling, VD Foodhills Fastigheter, Tel. 073-070 22 11 [email protected]
Jörgen Eriksson, VD Catena, Tel. 0730-70 22 42, [email protected]
Följ oss: catenafastigheter.se / LinkedIn / Twitter

Catena är ett börsnoterat fastighetsbolag som genom samarbete och på ett hållbart sätt utvecklar och långsiktigt förvaltar effektiva logistikanläggningar. De strategiskt placerade fastigheterna försörjer Skandinaviens storstadsregioner och är anpassade för såväl dagens som morgondagens varuflöden. Det övergripande målet är att generera ett starkt kassaflöde från den löpande verksamheten för att möjliggöra en hållbar tillväxt och stabil avkastning. Fastigheterna hade ett totalt värde om 21 972,6 Mkr per den 30 september 2021. Catena-aktien handlas på NASDAQ Stockholm, Large Cap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *