Vecka 38 jobbar hela Sverige rätt

| 16 september, 2022 | 0 kommentarer

Under nästa vecka (vecka 38) kommer Seko Posten att genomföra kampanjen Jobba Rätt på PostNords samtliga arbetsplatser i landet. Vi gör det för att våra medlemmar alltför ofta räddar en underbemanning, tillfällig eller mer bestående, eller räddar en ohållbar planering genom att öka tempot och bryta mot de regler, lagar och avtal som styr vår verksamhet. För att hinna med så gott det går struntar alltför många i att ta ut hela sin rast, ta de pauser arbetet kräver eller att använda de redskap och hjälpmedel som finns för att minimera risken för skador och ohälsa.

Vecka 38 ändrar vi på detta. Då jobbar vi som vi ska. Då jobbar vi rätt.

Detta innebär:

  • Vi uppmanar alla våra medlemmar att hålla sina arbetstider, använda arbetsredskap och undvika stress.
  • Det är ingen maskningsaktion, vi följer bara arbetsgivarens egna riktlinjer för hur arbetsmoment ska utföras och vi håller de raster vi ska ha.
  • Trots att det inte är en maskningsaktion finns risken att arbetet tar längre tid att utföra. Om någon sprungit där de borde gått eller kört för fort för att hinna med, säger det sig självt att det är omöjligt att hinna med lika mycket om man istället jobbar rätt. Vi hoppas att detta inte ställer till det för någon men hoppas också på förståelse för våra medlemmars arbetssituation.

Kontakter
Mårten Pavlov, Seko Postens styrelse, [email protected], +46702438932
Claes Söderling, Huvudskyddsombud i region Väst och kampanjledare, [email protected]  +46104361839

Mer information även på Seko Postens hemsida

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.