Veoneer fick General Motors utmärkelse Årets Leverantör 2019

| 30 juni, 2020 | 0 kommentarer

Stockholm, 30 juni 2020: Autotech-bolaget Veoneer, Inc. (NYSE: VNE och SSE: VNE SDB) är en av leverantörerna som fick utnämningen GM Årets Leverantör på General Motors årliga ceremoni för leverantörer, vilken hölls för 28:e gången. Prisceremonin anordnades virtuellt den 24 juni 2020.

Under ceremonin uppmärksammade GM sina 116 bästa leverantörer från 15 länder, då dessa kontinuerligt överträffat GMs förväntningar, skapat betydande värde eller bidragit med nya innovationer. Prisceremonin var från början tänkt att hållas i mars, men sköts upp på grund av COVID-19 pandemin. Erkännandet gäller för år 2019.

Det här är andra gången som Veoneer tar emot priset. Veoneer är en avknoppning från Autoliv, en pionjär för säkerhet inom fordonsindustrin med 67 års erfarenhet.

”Våra leverantörer spelar en betydelsefull roll för att vi ska kunna leverera de produkter, service och upplevelser som våra kunder förtjänar – och dessa leverantörer har levererat över förväntan,” säger Shilpan Amin, VP Global Purchasing and Supply Chain, GM.

”Vi vill också tacka hela vår leverantörskedja för uppoffringar de gjort under de senaste månaderna för att minska påverkan från COVID-19,” säger Amin. ”Vi har inte bara fått möjlighet att återuppta produktionen, våra leverantörer har också spelat en nyckelroll i att stötta initiativ som ökar leveransen av ventilatorer och personlig skyddsutrustning till sjukvårdspersonal så att vi kan rädda liv och minska smittspridningen i samhället.”

Vinnarna av Årets Leverantör utsågs av ett globalt team inom GM, med representanter för inköp, teknikutveckling, kvalitet, tillverkning och logistik utifrån kriterier inom produktinköp, globalt inköp och tillverkning, kundbemötande och eftermarknad samt logistik.

”Vi är mycket hedrade över att få ta emot utmärkelsen GM Årets Leverantör 2019 för våra elektroniska styrenheter,” säger Jan Carlson, ordförande, VD och koncernchef för Veoneer. ”Vi är stolta över att vi uppmärksammas som en långsiktig partner med vårt engagemang för leveranssäkerhet, kvalitet och innovationer samt för att vi stödjer deras ambition att förare och passagerare världen över ska kunna ta del av högre nivåer inom säkerhet och bekvämlighet.”

För ytterligare information

Thomas Jönsson, EVP Communications & IR, tel +46 (0)8 527 762 27
Ray Pekar, VP Investor Relations, Tel +1 (248) 794-4537

Veoneer, Inc. (NYSE: VNE and SSE: VNE SDB) är en världsledare inom autotech-branschen. Vi designar, tillverkar och säljer mjukvara, hårdvara och systemlösningar för passagerarsäkerhet, förarassistans, collaborative’ och autonom körning till fordonstillverkare globalt. Vår affärsidé är att skapa förtroende för mobilitet. Veoneer, som bildades 2018, bygger på närmare 70 års erfarenhet av att utveckla lösningar för fordonssäkerhet. Veoneer har 7600 medarbetare i 13 länder och huvudkontor i Stockholm. Under 2019 uppgick försäljningen till 1,9 miljarder USD. Veoneer är noterat på New York Stock Exchange (NYSE: VNE) och Nasdaq Stockholm (SSE: VNE SDB).

General Motors (NYSE: GM) är ett globalt företag som vill leverera säkrare, bättre och mer hållbara sätt för människor att ta sig. General Motors, dess dotterbolag och samriskbolag säljer bilar under varumärkena Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac, Holden, Baojun och Wuling. För ytterligare information om företaget och dess dotterbolag, inklusive OnStar, en global ledare inom fordonssäkerhet, se http://www.gm.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *