Vetenskaplig publikation redovisar klinisk effekt för PainDrainers unika smärt app

| 7 juli, 2022 | 0 kommentarer

LUND, SWEDEN – En publicerad studie från University of California San Diego Health Science, i samarbete med PainDrainer AB visar en signifikant ökning av livskvalitet samt signifikant minskning av smärtnivå hos kroniska smärtpatienter redan efter ca 6 veckors användande av PainDrainers digitala verktyg.

PainDrainer® är den första digitala smärtcoachen baserad på artificiell intelligens (AI) vilket gör den helt patient-centrisk. Detta är avgörande för en effektiv hantering av smärtan eftersom varje individs situation skiljer sig åt.

”Det är mycket glädjande att PainDrainers första kliniska studie nu är granskad och publicerad. Att uppnå klinisk evidens är en viktig milstolpe för bolagets lovande utveckling och det är positivt och mycket välkommet att studien publiceras.”, säger Erik Frick, VD PainDrainer AB.

Appen är utvecklad av det svenska företaget PainDrainer AB baserat på Medicon Village i Lund, och är framtagen i samarbete med ledande sjukhus och smärtspecialister i Skandinavien och USA.

Bolaget har pågående kliniska studier med bl.a. Weill Cornell Medicine, New York, Newton-Wellesley Hospital, Boston samt Skånes Universitetssjukhus, Lund. Syftet är att ytterligare dokumentera hur effektivt PainDrainer® bidrar till ökad livskvalitet och minska patienters smärta.

Den vetenskapliga artikeln finns att läsa på https://www.anncaserep.com/open-access/a-drug-free-digital-self-management-tool-for-chronic-pain-patients-powered-8982.pdf

PainDrainer® finns att ladda ner på App Store och Google Play.

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Frick VD PainDrainer AB

[email protected] 0736–612123

Om PainDrainer AB:

PainDrainer AB är ett bolag som utvecklar digitala redskap inom hälsa. PainDrainer grundades 2018 av Prof. Carl Borrebaeck, Dr. Maria Rosén Klement (själv kronisk smärtpatient), samt Göran Barkfors (IT-specialist). Idén föddes gemensamt då Maria efter att ha deltagit i flera smärtrehabiliteringsprogram insåg att smärtan påverkas av fler faktorer än vad som går att själv hålla reda på, då den ena dagen sällan är den andra lik. PainDrainer®, som är helt patient-centrisk använder avancerade beräkningar baserat på artificiell intelligens för att hitta samband mellan användarens aktiviteter och smärtnivå. Det hjälper användaren att planera sin dag utan att överskrida en viss smärtnivå samt säkerställa att det finns energi över till aktiviteter som användaren värdesätter högt.
PainDrainer® som finns på App Store och Google Play har klinisk evidens att, är baserat på Acceptance and Commitment Therapy (ACT), self-management och artificiell Intelligens (AI) samt är CE-märkt medicinteknisk produkt, klass I.
www.paindrainer.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.