Viking Line använder nu landström på fyra av sina fartyg

| 21 oktober, 2020 | 0 kommentarer

Viking XPRS är det fjärde fartyget i Viking Lines flotta som nu använder landström. Användningen av landström minskar bränsleförbrukningen och därmed även koldioxidutsläppen. Under 2019 sparade Viking Line cirka 1 200 ton bränsle genom att använda landström, vilket motsvarar cirka 3 800 ton koldioxidutsläpp.

Precis som de tre andra Viking Line-fartygen använder nu även Viking XPRS landström. När fartyget ligger vid kaj är det anslutet till elnätet, så att fartyget kan gå på el istället för bränsle.

– Vi har faktiskt använt landström ända sedan 1980-talet. Under 2019 sparade vi
1 200 ton bränsle på Gabriella, Mariella och Rosella tack vare landström. Detta motsvarar cirka 3 800 ton koldioxidutsläpp. Det är fint att nu även på Viking XPRS, som trafikerar Helsingfors—Tallinn-rutten, kunna nyttja landström, berättar Dani Lindberg, Viking Lines hållbarhetschef.

Användningen av landström i Tallinns hamn, Port of Tallinn, är möjlig genom ABB:s landströmsystem, som installerades i hamnen i början av år 2020.- Med hjälp av landströmsystemen kommer luften i hamnen i Tallinn och dess närområden att kunna förbli betydligt renare. Vi är glada över att i samarbete med ABB kunna göra gott i Tallinn-området, konstaterar Lindberg.

Mer information om Viking Lines miljöarbete: https://www.vikingline.fi/sv-fi/ombord/miljo/

ABB pressrelease: https://new.abb.com/news/detail/69446

Mer information:

 Dani Lindberg, hållbarhetschef, [email protected], tel.+358 18 270 00

Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör, Corporate Communications [email protected], tel. +358 18 270 00

Christa Grönlund, informationschef, Marketing Communications
[email protected], tel. +358 9 123 5242

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.