Vinnare av 2020 års tävlingsskrift

| 3 september, 2021 | 0 kommentarer

Kungliga Krigsvetenskapsakademien har till vinnare i 2020 års tävling utsett skriften ”Lärdomar från 1863” författad av Ulrik Franke, tekn dr och reservofficer.

Pristagaren kommer att tilldelas Akademiens belöningsmedalj i silver, 8.storleken och 15 000 kronor ur Lars och Astrid Albergers stiftelse i samband med Akademiens högtidsdag den 12 november 2021. Frankes artikel kommer att publiceras i KKrVAHT nr 4-2021 som utkommer strax före jul. 

Ulrik Franke
Ulf Franke. Foto: Privat.

Krigsvetenskapsakademien tilldelar varje år författare av tävlingsskrift, som akademien finner vara därav förtjänt, belöningsmedalj i silver eller guld, 8 storleken, jämte penningpris om lägst 10 000 kronor. Belönad tävlingsskrift införs i akademiens Handlingar och Tidskrift. 

Krigsvetenskapsakademien gratulerar pristagaren!

Läs mer om KKrVAHT Tävlingsskrifter »
Tidigare pristagare »

Följ oss på vår hemsidaLinkedIn | Facebook | Twitter | YouTube

Krigsvetenskapsakademien, som fyller 225 år i år, är en Akademi i tiden med uppdraget att främja vetenskap av betydelse för Sveriges säkerhet. Genom att skapa, samla och sprida kunskap bidrar och inspirerar Akademiens ledamöter till en ökad kunskap och debatt om utvecklingen av Sveriges försvars- och säkerhetspolitik. Sverige behöver en bred kunskap hos medborgare, hos beslutsfattare i företag och organisationer, hos politiker i kommuner och regioner och hos lagstiftare i regering och riksdag om vårt säkerhetspolitiska läge och om det civila och militära försvarets förmåga, resurser och ekonomi. Det ligger i Akademiens uppdrag att bidra till en sådan kunskapsbredd.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *