Vinnarna av Stora Radiopriset 2017: Cecilia Düringer, Christer Jungeryd och Kerstin Behrendtz

| 9 november, 2017 | 0 kommentarer

to, nov 09, 2017 19:00 CET

Under torsdagskvällen delade Radioakademin ut Stora Radiopriset 2017 som i år går till tre pristagare. Kerstin Behrendtz, ”Sveriges Radios okrönta musikdrottning” och Christer Jungeryd, ”en sann pionjär inom den kommersiella radion” belönades med varsitt hederspris. Priset för Årets rookie 2017 gick till Cecilia Düringer, programledare för P3 Historia, podden som sedan premiären i våras redan når en miljonpublik. 

  
Cecilia Düringer, Christer Jungeryd och Kerstin Behrendtz. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio, privat och Stina Ivansson 

– Det är glädjande och något vackert i att både blicka framåt och bakåt när Radioakademin i år delar ut Stora Radiopriset till tre mycket värdiga radiopersonligheter, säger Helena Bremberg, ordförande i Radioakademin.

Vinnarna av Stora Radiopriset 2017 – Radioakademins motiveringar:

Årets rookie 2017: Cecilia Düringer, programledare P3 Historia
Motivering: ”Hon tog steget från ett trettiotal åhörare i ett klassrum till en publik på över miljonen i en podd som gjort en enastående och snabb resa. På sitt sakliga och samtidigt lågmält humoristiska sätt levandegör hon historiens stora personligheter till en kunskapstörstande publik i podden P3 Historia. Radioakademins pris Årets rookie 2017 går till Cecilia Düringer.”

Cecilia Düringer är historielärare på en gymnasieskola i Stockholm och med P3 Historia debuterar hon som programledare i radio.

P3 Historia görs av produktionsbolaget Munck för Sveriges Radio.
Hemsida: http://sverigesradio.se/p3historia

Radioakademins hederspris 2017: Christer Jungeryd
Motivering: ”Han är en brobyggare och länk mellan två poler i radiovärlden. Han var en sann pionjär inom den kommersiella radion, fortsatte sedan med eget produktionsbolag som i många år levererat produktioner till public service-radion. Han har med en fantastisk förmåga enat en turbulent och spretig bransch, alltid med radions bästa för ögonen. Han är kreativ, diplomatisk och bästa tänkbara lyssnare som under alla år hjälpt nya, unga personligheter att lyckas inom radiomediet. Radioakademins hederspris 2017 går till Christer Jungeryd.”

Christer Jungeryd startade 1991 Storstadsradion som var en av de första privata radiokanalerna i Sverige. Han arbetade under många år inom privatradion och startade 2005 produktionsbolaget SMT, Svenska Medietjänster AB, tillsammans med sin hustru Pia Kittel. SMT gör framför allt radioproduktioner åt Sveriges Radios olika kanaler. Christer Jungeryd har även varit ordförande i Radioakademin.

Radioakademins hederspris 2017: Kerstin Behrendtz
Motivering: ”I snart ett halvt sekel har hon med sin musikaliska fingertoppskänsla tjänat den svenska musikpubliken. År, månader, dagar och timmar där hon delat med sig av sin kunskap och underhållit Sverige. Outtröttlig, nyfiken, noggrann och lojal har hon stått i musikhändelsernas centrum. Som kvinnlig förebild kan hennes gärning inte överskattas. Hon är en del av det svenska musikundret och Sveriges Radios okrönta musikdrottning. Radioakademins hederspris 2017 går till Kerstin Behrendtz.”

Kerstin Behrendtz har jobbat i 47 år på Sveriges Radio, framför allt som musikproducent. Hon började på Sveriges Radios grammofonarkiv och fortsatte på 1960-talets Melodiradio, P3 och P4:s flaggskepp P4 Extra, Karlavagnen och Radiosporten.  

Om Stora Radiopriset
Radioakademin delar årligen ut Stora Radiopriset i ett antal olika kategorier. Det är ett branschgemensamt pris och pristagarna utses av Radioakademins styrelse som består av 18 ledamöter från radiobranschen. Årets prisutdelning ägde rum torsdagen den 9 november i Stockholm.

Pressbilder
Cecilia Düringer. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/1191/9b50b923-1e25-4865-bc8e-a7cb1d6b153b.jpg

Christer Jungeryd. Foto: Privat
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/2938/0b0765e8-3c4a-4cc1-be1c-f4f9f4f23df0.jpg

Kerstin Behrendtz. Foto: Stina Ivansson
http://sverigesradio.se/sida/images/4760/3f7ff9cd-fbaa-4d37-9951-ca1e6ce77174.jpg

För mer information, vänligen kontakta:
Claes Bertilson, presschef Sveriges Radio
[email protected] 
070-327 78 07

Helena Bremberg, Radioakademins ordförande
[email protected]
070-684 92 01

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *