Way Out West lanserar ny biljettkategori – biljett + träd!

| 20 juni, 2022 | 0 kommentarer

Way Out West, festivalen som äger rum 11–13 augusti runtom i centrala Göteborg, lanserar nu en ny biljettkategori för att uppmärksamma och uppmuntra besökare att göra aktiva val för en bättre framtid. I den nya biljettkategorin ingår förutom ett vanligt festivalpass också ett planterat träd som köparen sedan kan följa via en digital dagbok.

Way Out West har sedan länge satt hållbarheten i första rummet. Redan 2012 blev festivalen helvegetarisk och 2015 plockades mjölken bort. Den nya satsningen görs i ett led för att utmana festivalens besökare att göra aktiva hållbarhetsval.

Redan 2019 gav vi våra besökare möjligheten att göra aktiva val när vi märkte upp all mat med deras Co2-påverkan. Helt plötsligt var det inte längre priset som var den viktigaste parametern när våra besökare skulle beställa mat. Nu kan våra besökare göra aktiva val redan vid biljettköpet innan man ens har satt en fot på festivalområdet, säger Magnus Olsson, från festivalledningen

Den nya biljettkategorin görs tillsammans med Treedom, den första plattformen i världen som låter användarna plantera träd med möjlighet att följa projektet på distans – från frö till träd. För varje såld biljett planteras ett träd av utvalda lokala organisationer tillsammans med lantbrukare som ger sina samhällen miljömässiga, sociala och ekonomiska fördelar. Det kan till exempel röra sig om kakaoträd eller bananträd som blir en del av de samhällena de planteras i, och används således inte enbart för att suga upp koldioxid.

Sedan starten 2010 har Treedom planterat mer än 3 miljoner träd i över 17 länder runt hela jorden. Way Out West är en bra samarbetspartner för oss, och det blir en dubbelvinst för båda. Dels för det höga antalet fler träd vi kan plantera ihop för miljön, dels för att vi är med och stärker festivalens hållbara varumärke, säger Erik Samsson. 

Med trädplanteringen har vi engagerat över en massa lokala arbetare, som på ett positivt sätt fått stor nytta av projekten. Träden har sugit upp mängder av koldioxid i luften, så mycket som 800 miljoner kg CO2* har absorberats, fortsätter Erik. 

Tack vare denna affärsmodell blev Treedom 2014 en del av Certified B Corporations, ett nätverk av företag som går i bräschen för resultat som direkt gynnar miljö- och samhällsfrågor. Alla träd Treedom planterar via biljettförsäljningen får unika koordinater, fotograferas och har sin egen digitala dagbok för Way Out West-besökarna att följa på treedom.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.