Wicket Gaming lanserar Cricket Manager Pro i Indien

| 14 juni, 2022 | 0 kommentarer

Den 14 juni 2022 lanseras Wicket Gamings free-to-play cricket manager spel, Cricket Manager Pro, på den indiska marknaden. Lanseringen sker efter tidigare satt lanseringsplan och mot bakgrund av ett positivt mottagande på testmarknaderna i Sydafrika, Australien och Sri Lanka.

Den indiska marknaden är av strategisk central betydelse för Wicket Gaming. Av den totala supporterskaran för cricket, som idag uppskattas uppgå till över 2,5 miljarder världen över, beräknas Indien stå för en dominerande andel. Indien är också den snabbast växande mobiltelefon- och spelmarknaden i världen och hade flest nedladdningar av mobilspel under det första halvåret 2021 med cirka 4,8 miljarder nedladdningar totalt, vilket var ungefär dubbelt så mycket som den amerikanska marknaden.*

I en kommentar säger Wicket Gamings vd, Eric de Basso:

“Det är med stor spänning som vi nu närmar oss den globala lanseringen av Cricket Manager Pro. Responsen på de tre testmarknaderna har varit överväldigande och samtidigt gett oss viktig feedback när det gäller centrala features i spelet. Vi ser med tillförsikt an mot att nu få testa spelet i Indien som är världens största cricket-nation. I och med lanseringen i Indien kommer vi kunna bygga ett community av miljontals engagerade cricket-fans som också kommer bli en viktig del i spelets organiska tillväxt framåt.”

*https://www.data.ai/en/insights/market-data/india-mobile-market-spotlight-2021/

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: [email protected]  
Telefon: +46 70 780 52 00

Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt spelutvecklingsbolag som grundades 2015. Bolagets affärsidé bygger på att utveckla och distribuera så kallade free-to-play-spel inom sportgenren baserade på egenägda varumärken. Sedan start har Bolaget arbetat med att utveckla sin första titel, Cricket Manager, som är ett managerspel inom cricket för mobila enheter som går ut på att skapa och äga sin egen cricketklubb och tävla mot andra spelare runtom i världen. Målet är att skapa ett av världens mest populära cricketmanagerspel för mobila enheter och att använda en teknisk plattform för att bredda spelportföljen till att innefatta andra sportmanagerspel.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.