WICONA levererar en unik fasadkonstruktion åt Kap West i München

| 13 januari, 2022 | 0 kommentarer

Kap West är en ny arkitektonisk höjdpunkt i München. Detta ovanliga kontorshus i det kommande Am Hirschgarten distriktet får mycket beröm för sin karaktäristiska design och särskilt hållbara byggmetod. Noterbart är att arkitekterna för detta LEED guld-certifierade höghus specificerade en särskild WICONA fasadkonstruktion för projektets 12600m2 fasadyta.

 

En bild som visar byggnad, utomhus, himmel, stad Automatiskt genererad beskrivning

I förorten Neuhausen – Nymphenburg har ett 7300 m2 tidigare industriområde (MK8) förvandlats till att rymma framåtblickande bostäder och kommersiella fastigheter – det nya AM Hirschgarten distriktet. Den mest slående av byggnaderna i stadsplaneringsområdet är  Kap West, designad av Wiel Arets arkitekten. Denna aktuella kontorsanläggning har satt nya standarder för arkitektonisk design och kvalitet på både platsen och dess högkvalitativa inomhusutrymmen. De två hästskoformade huvudbyggnaderna toppas båda två av distinkta torn. Det något högre 60m stora södra tornet har ett imponerande överhäng, fribärande 18m över marken. Detta landmärke, motroterat över huvudbyggnaden under, kan ses från flera mils avstånd. Det visionära konceptet med flexibelt, modernt, framtidssäkert arbete i stadsmiljö kommer komplett med en campusliknande layout av öppna ytor, inklusive gröna gårdar och tak. 

Intelligent enhetlig fasadkonstruktion.

De många kraven för Kap Wests fasad gjorde detta till en särskild utmaning. Klienten begärde fönster från golv till tak med dolda öppningsventiler och öppningsbegränsare. Ytterligare krav inkluderade större ljudisolering, vattentäthet, luftgenomsläpp och motståndskraft mot vindbelastningar. Experterna på Fassadentechnik Scharl (Ehingen) utarbetade en gardinväggslösning bestående av en 220mm tjock enhetlig fasad med externa horisontella och vertikala pilasterremsor (350, 550 och 750mm breda). Den sammanhängande fasaden baseras på WICONAs mycket värmeisolerande WICLINE 75 evo – fönstersystem i aluminium. Byggföretaget Rupert App såg till att projektkraven var uppfyllda genom att förstärka utsidan, använda fasta lampor, integrera styrskenor för solskyddsenheterna och lägga till fästen bredvid spröjsverken. De tre tätningsplanen är ett annat särdrag. Det resulterande, mycket flexibla systemet kan enkelt rymma relativa golvdeformationer (+12mm). De tunna, mycket kompakta 12mm Dekton fasadpanelerna från Cosentino hakades fast i de likartade och väsentligt modifierade fasadpanelerna med osynliga aluminiumankare. Över 2200 enheter – bestående av fönstersystem, ventilationsmoduler och fasadpaneler i gardinfasadpaneler – var förproducerade och levererade till platsen. Detta säkerställde att installationen fungerade effektivt och uppfyllde det strama projektschemat. Hela projektet planerades på djupet med hållbarhet i åtanke, vilket gav ett imponerande byggnadskomplex.

 

Projekt detaljer

Projekt:  Kap West office och administration building (Munich)

Klient:  OFB Projektentwicklung GmbH (Frankfurt)

Designad av:  Wiel Arets Architekten (Amsterdam)

Projekt av:  HPP Architekten (Düsseldorf)

Fasadplanering:  Fassadentechnik Scharl (Ehingen on the Danube)

Fasadkonstruktion:  Ruppert App GmbH & Co. (Leutkirch in the Allgäu)

Aluminium fasad system: WICONA (ulm)

 

 

 

 

 

 

KONTAKT:

Caroline Jonson

+46 76 113 9798

[email protected]

 

 

OM WICONA:

Under de senaste decennierna har varumärket WICONA utvecklats till en synonym för aluminiumsystem för fasader, fönster och dörrar som uppfyller de högsta standarderna på marknaden.

Denna höga tekniska standard, expertis och bearbetning av produktkvalitet samt en rad olika omfattande specialisttjänster – är alla ett viktigt bidrag till varumärkets framgång. WICONA ägs av det norska företaget Hydro, ett fullintegrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder över alla kontinenter, som kombinerar lokal expertis, global forskning och en enastående produktutveckling.

 

 

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.