WITHINGS förvärvar Impeto Medical för att stärka sin forskning och utveckling av medicinsk teknik

| 11 januari, 2022 | 0 kommentarer

Ledande företag inom spårning av perifera neuropatier förvärvas av pionjärerna inom uppkopplad hälsa

Boston, 11 januari 2022 – WITHINGS, utvecklaren av banbrytande produkter inom uppkopplad hälsa, tillkännager förvärvet av Impeto Medical, en specialist inom forskning och utveckling, tillverkning och distribution av innovativa medicintekniska produkter. Tillkännagivandet innebär äganderätt till Impetos SUDOSCAN®-teknologi, som betraktas som ledande när det gäller att upptäcka och spåra perifera neuropatier. Förvärvet kommer att stärka forskningen och utvecklingen av ny teknologi för framtida WITHINGS hälso- och medicinska produkter och tjänster.

Impeto Medical grundades 2005 och satte nya standarder för att upptäcka och spåra fintrådsneuropati (Small Fiber Neuropathy-SFN)- skada eller dysfunktion hos en eller flera nerver – med hjälp av den egenutvecklade teknologin SUDOSCAN. På mindre än 30 sekunder beräknas svettkörtlarnas förmåga att frigöra kloridjoner som svar på en elektrisk stimulans på handflatorna och fotsulorna.  När små nervfibrer degenererar minskar svettkörtelns innervation och försämrar sudomotorisk (svettstimulerande) funktion.

Effekten av SUDOSCAN har utvärderats vid bedömning av fintrådsneuropati i flera sjukdomstillstånd, inklusive diabetes, Parkinsons, CIPN (Chemotherapy-induced polyneuropathy ), familjär amyloidos med polyneuropati (FAP) och Fabrys sjukdom, och jämförts med referenstest av guldstandard som hudbiopsi eller Kvantitativa Sudomotor Axon Reflex Test (QSART). Denna lösning har licensierats och applicerats i tiotusentals enheter för företag och sjukhus över hela världen.

”Vi är glada över att tillkännage förvärvet av Impeto Medical och vi välkomnar deras erfarenhet och teknologier i WITHINGS-portföljen. Företaget och dess team har tidigare varit viktiga partners för oss och genom detta förvärv har vi en spännande möjlighet att använda deras expertis och SUDOSCAN-teknik i utvecklingen av en mängd olika enheter som kommer hjälpa människor att övervaka och hantera olika sjukdomstillstånd.”, säger Mathieu Letombe, WITHINGS verkställande direktör.

Den första WITHINGS-produkten som kommer att innehålla SUDOSCAN-teknologi är WITHINGS Body Scan som visades upp under teknikmässan CES 2022. Efter CE-godkännande kommer Body Scan att tillhandahålla daglig analys av biomarkörer associerade med vanliga hälsotillstånd. Med förmågan att övervaka segmentell kroppssammansättning, hjärtfrekvens och vaskulär ålder kommer den att ytterligare avancera produktkategorin smarta vågar. Body Scan tar viktkontroll ett steg längre och tillför förmågan att kunna bedöma nervaktivitet och hjärtrytm med hjälp av ett 6-avlednings-EKG. Det gör den till en oöverträffad hälsostation för hemmabruk, som kan hjälpa användare att vidta proaktiva åtgärder för hälsa och välbefinnande.

Som en del av affären förvärvar WITHINGS all teknologisk IP och patent, samt Impeto Medicals personal, som genom det långvariga partnerskapet redan har blivit en viktig del av WITHINGS. Befintliga Impeto Medical-kunder kommer att fortsätta få fullt stöd.

För mer information, vänligen kontakta: 

Nora Mäki, BCW, [email protected], +46702402391

Om WITHINGS 

WITHINGS utvecklar användarvänliga uppkopplade produkter, som ger omfattande hälsokontroller och är även ett hjälpmedel för att nå långsiktiga hälsomål. WITHINGS grundades 2008 av innovatörerna Eric Carreel och Cédric Hutchings, som tillsammans med ett team av ingenjörer, läkare och hälso- och sjukvårdspersonal utvecklar världens mest effektiva enheter som hjälper till att mäta och analysera människors hälsa. WITHINGS utbud inkluderar prisbelönta produkter inom hälsoområdet inklusive hybrid-smartklockor och hälsomätare, uppkopplade vågar, blodtrycksmätare, en smart febertermometer och ett avancerat sömnsystem. Varje mätning och insamlad data visualiseras i gratisappen Health Mate där användare kan få tips, motivation och värdefulla insikter om sin hälsa, som även går att dela vidare med sin läkare. Läs mer om WITHINGS på www.withings.com

Om Impeto Medical

Impeto Medical grundades 2005 och är ett franskt företag som specialiserat sig inom forskning, utveckling, produktion och försäljning av innovativa medicintekniska produkter, särskilt inom området för upptäckt och övervakning av perifera neuropatier. Med mer än tusentals SUDOSCAN-produkter sålda över hela världen sätter Impeto Medical en ny standard inom området för upptäckt och övervakning av fintrådsneuropat, särskilt viktigt för att förebygga allvarliga komplikationer vid exempelvis diabetes och flera neurologiska sjukdomar. För första gången någonsin är SUDOSCAN integrerad i en enhet för hemmabruk och gör det möjligt för allmänheten att få ett heltäckande resultat av sin nervaktivitet genom en enkel invägning. Från och med den 20 november 2021 är Impeto Medicals verksamhet såld till WITHINGS.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.