Connect with us

Marknadsnyheter

WITHINGS lanserar U-Scan: Världens första uppkopplade hemmalaboratorium för analys av urin

Published

on

Sofistikerad urinanalys i hemmet ger användaren möjlighet att få insikter om metabolism, kvinnor kan följa och hantera sin månatliga menscykel

A picture containing text, toilet Description automatically generated

CES, LAS VEGAS – 4 januari, 2023 Efter fyra års utveckling är, WITHINGS, den ledande globala aktören inom uppkopplad hälsa, stolta över att lansera U-Scan, en banbrytande plattform biomarköranalys i hemmet. U-Scan är en av företagets mest tekniskt avancerade enheter hittills, ett hälsolabb i miniatyr, hygieniskt placerat i toalettstolen (1) och som öppnar upp för att analysera en mängd hälsodata i urinen. Consumer Technology Association har redan givit U-Scan hedersomnämnande i tre kategorier som en CES 2023 Innovation Award; Smart Home, Fitness & Sport och Digital Health.

Urinen är med över 3 000 metaboliter ett extraordinärt sätt att mäta och bedöma ens hälsa. Den ger en omedelbar översikt över kroppsbalansen och är integrerad i både övervakning och detektering av en stor mängd hälsoinformation. Människan urinerar i genomsnitt 7 gånger om dagen men en urinanalys sker vanligtvis en gång om året, om ens det. Syftet med WITHINGS U-Scan är att ändra på detta genom att i framtiden tillgängliggöra biomarkörsbedömningar i en trygg och integritetssäker miljö, direkt i hemmet och användarens eget badrum. U-Scan är en banbrytande produkt inom hemhälsa och är utvecklad som en mångsidig modulär plattform bestående av en tekniskt avancerad läsare designad som en sten och med utbytbara analyspatroner framtagna för att bedöma specifika biomarkörer utan behov av extern provtagning eller remsor. Smidig synkronisering med WITHINGS Health Mate-appen ger användaren en mängd praktiska insikter baserade på dagliga avläsningar.

U-Scan lanseras i Europa inledningsvis med två konsumenthälsopatroner och i framtiden planeras flera medicinska versioner att adderas. De två konsumenthälsopatronerna är U-Scan Cycle Sync som ger kvinnor möjlighet att månadsvis följa menstruationscykeln samt U-Scan Nutri Balance, vilken ger användaren en detaljerad metabolisk guide till vätskebalans och näring. På den amerikanska marknaden är U-Scan under utveckling och blir tillgänglig när motsvarigheten till Läkemedelsverket i USA, FDA, har givit sitt godkännande.

WITHINGS Health Solutions, bolagets B2B-avdelning som arbetar mot sjukvårdssektorn kommer även att göra tekniken tillgänglig för partners i sjukvårds- och hälsosektorn via U-Scan For Professionals.

”Funktionen hos U-Scan, att genomföra daglig urinanalys i hemmet, kommer möjliggöra för WITHINGS att uppdraget att hjälpa konsumenter att fullt utnyttja hälsodata från urinen till en helt ny nivå. Det är en av de mest spännande och komplexa produkter vi någonsin har lanserat. Vi börjar den här resan med U-Scan Cycle Sync och Nutri Balance och ser fram emot att löpande presentera fler patroner och även medicinska tillämpningar av den här tekniken”, säger Mathieu Letombe, WITHINGS vd.

Så fungerar U-Scan

U-Scan är en lättanvänd produkt som också övervinner en mängd tekniska och kemiska utmaningar. Produkten har under fyra år utvecklats i samarbete med in vitro-diagnostiska experter och resulterat i 13 patentansökningar. Som ett komplett system utför U-Scan tre uppgifter:   

1)      Automatiserad provtagning – sofistikerad läsare direkt i toalettstolen

Den uppladdningsbara U-Scan-läsaren är endast 90mm i diameter och konstruerad för att skilja på extern vätska och urin samt automatiskt selektera prover för analys. Designen formad som en sten gör det möjligt för urin att effektivt flöda till ett uppsamlingsinlopp. När en termisk sensor detekterar urin aktiveras en pump vilket startar urinprovets resa i en mikroflödeskrets.  

Efter insamlingen injiceras urinprovet i en testkapsel där en optisk modul läser av den kemiska reaktionen. Vid slutet av varje mätning återgår kretsen till viloläge och den återstående vätskan spolas genom ett avloppsutlopp. Systemet rengörs därefter vid varje spolning.

Stream ID-funktionen gör det möjligt för U-Scan att skilja mellan olika användare. Lågenergiradarsensorer inbäddade i läsaren mäter flera variabler och identifierar en individs urinströmssignatur genom att detektera strömmens rörelse och avstånd. Stream ID-informationen kan bekräftas i appen.

2)      Biomarköranalyser – ett urinlabb i miniatyr skräddarsytt för specifika användningsområden

Den cylinderformade roterande U-Scan-patronen är en liten kemisk bedömningskammare som i sin tur innehåller dussintals miniatyrkapslar som kan leverera tillförlitliga resultat.

När läsaren levererar provet till injektionsstället påbörjar U-Scan den kemiska analysen inom några ögonblick. Resultaten sänds automatiskt via Wi-Fi, därefter roterar patronen för att exponera nästa testkapsel. Varje patron är utformad för att stödja upp till tre månaders avläsningar (2).

Modulsystemet är avsiktligt utformat för att göra det möjligt för WITHINGS att kontinuerligt utveckla och stödja analysen av biomarkörer associerade med olika medicinska tillstånd och hälsotillstånd. I kombination med mätningar från WITHINGS ekosystem kommer U-Scan skapa ännu fler insikter för användarna och blir ett spännande verktyg för att potentiellt hjälpa till att förebygga sjukdomar, förbättra livskvaliteten och minska sjukvårdskostnader.  

3)      Handlingskraftiga råd – vetenskapligt grundade insikter

Den medföljande WITHINGS-appen ger resultat, praktiska insikter och vägledning utformade för att hjälpa människor att bygga upp vanor som förbättrar välbefinnandet. På den europeiska marknaden kommer resultaten från U-Scan Cycle Sync visas i WITHINGS-appen som blir en central plats för att följa menscykeln, få råd och för journalföring. Den kommer att visa cykelförutsägelser och ägglossningsfönster baserat på hormondetektering tillsammans med viktiga vätske- och dietbiomarkörer, specifik vikt och pH-nivåer för att hjälpa kvinnor hantera varje aspekt av sin menscykel. Fullständig information U-Scan Cycle Sync finns här. I USA är U-Scan Cycle Synk under utveckling och funktionen tillgängages när lösningen i framtiden blir tillgänglig vid FDA-godkännandet.

I Europa kommer U-Scan Nutri Balance att analysera specifik vikt, pH, vitamin C och ketonnivåer. Det hjälper människor att följa sitt metabola intag för att optimera sitt dagliga vätskeintag och näringsämnen. Förutom att visa resultat som kolhydratbalans och pH-nivåer, rekommenderar den träningspass, kostförslag och recept för att uppnå fastställda mål. Fullständig information om U-Scan Balance finns här. U-Scan Nutri Balance är under utveckling i USA och funktionen blir tillkännages när lösningen blir tillgänglig efter FDA-godkännandet i framtiden.

Tillgänglighet

U-Scan kommer vara tillgänglig i Europa från andra kvartalet 2023, då med konsumenthälsopatronerna Cycle Synk och Nutri Balance (3). Användare kommer då att kunna köpa ett U-Scan startpaket för 499,95€ som inkluderar U-Scan-läsaren och en patron som ger 3 månaders testning; därefter kan användare prenumerera på en automatisk påfyllning eller köpa en fristående patron på WITHINGS.com

Framtida medicinska patroner av U-Scan kommer att finnas tillgängliga i väntan på myndighetsgodkännande i Europa.

U-Scan är under utveckling i USA och finns inte tillgänglig för försäljning utan förväntas bli tillgänglig efter FDA-godkännandet. 

SLUT-

 

Referenser

1För västerländska toalettstolar.

2Genom att följa det rekommenderade mätschemat.

3U-Scan Cycle Sync- och Nutri Balance-kasetten och WITHINGS-appen är inte avsedda för att ersätta professionell medicinsk rådgivning eller diagnostisera, behandla eller hantera någon sjukdom eller medicinskt tillstånd. Cykel-patronen är inte avsedd att fungera som preventivmedel.

 

Nora Mäki, BCW, [email protected], +46 70 240 23 91

Om WITHINGS

WITHINGS utvecklade den första smarta vågen 2009 och har sedan dess varit pionjären inom uppkopplad hälsa. Det kliniskt validerade och flerfaldigt prisbelönta sortimentet används av miljoner användare över hela världen och inkluderar smarta vågar, hybridklockor, blodtrycksmätare, sömnanalysatorer med mera. Teamet på WITHINGS inkluderar ingenjörer, datavetare och sjukvårdspersonal som tillsammans med kliniska experter arbetar för att göra möjliggöra mätningar med medicinsk kvalitet i hemmet. WITHINGS var först med att ta mätningar för pulsvågshastighet och elektrodermal aktivitet in i hemmet – och upptäcker kontinuerligt mer exakta sätt att mäta vår hälsa.

WITHINGS Health Solutions är avdelningen som stöttar sjukvårdspersonal inom förebyggande och hantering av kroniska sjukdomar, fjärrövervakning av patienter, klinisk forskning och bidrar till att överbrygga klyftan mellan patienter och deras vårdteam.

WITHINGS är dedikerade till att skapa en värld där människor kan se och få stöd i sin väg till bättre hälsa och fortsätta på den vägen med hjälp av enheter designade för att passa in i det dagliga livet, med stöd av information som låser upp långsiktiga hälsoinsikter och erbjuder program som för att skapa meningsfull förändring.

Mer information finns på WITHINGS.com och via sociala medier på Facebook, Instagram och Twitter.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Ellos Fashion satsar på underkläder – ”Vi kan erbjuda en bredd bland trend, sortiment och storlek som få andra”

Published

on

By

Den senaste underklädeskollektionen från Ellos Fashion är startskottet för företagets storsatsning på underkläder. Kollektionen kommer i svart spets och med ett brett utbud av storlekar och varumärken. Här finns något för alla kroppar – ”Det som gör oss unika är att vi kan erbjuda en bredd bland trend, sortiment och storlekar som få andra aktörer kan”, säger Johan Kromer, inköpsdirektör på Ellos.

Klassisk, svart spets. Visst gör den något med oss? Ha-begäret tänds instinktivt – vem lockas inte av tanken på en enhetlig, stilren underklädesgarderob, som dessutom sitter som den ska? Ellos senaste kollektion av underkläder sammanfattar alla våra drömmar om ett klassiskt, matchande set. Och när vi väl gläntat på dörren kan vi inte få nog av Ellos utbud av så väl storlekar som trender och färger – med serier som sträcker sig i kupstorlek från A-G finns det verkligen något för de flesta.

”Vi är väldigt duktiga på underkläder och har möjligheten att ta fram många olika passformer, trender och storlekar. Eftersom vi är en e-handel behöver vi inte hålla igen lika mycket som en fysisk butik – när vi tar fram kollektioner kan vi göra det åt de allra flesta kvinnokroppar”, säger Karin Verdoes, designchef på Ellos Fashion.

”Ge dig själv fjärilar i magen” är budskapet i kampanjen. Kollektionen rör sig kravlöst och enkelt mellan olika feminina detaljer. Här visar Ellos att de är en go-to-destination för underkläder – med en klassisk grund i svart spets. Underkläderna passar för livets alla situationer, oavsett om det handlar om den perfekta bh:n att ha till t-shirt eller spets inför en fest. Med rätt passform och komfort ligger underkläderna som en grund för resten av en outfit, som en trygghet under dagens gång helt enkelt. Under våren kommer vi få se än fler kollektioner från Ellos, underkläder i basfärger och underkläder i trendiga utföranden.

”Några av våra storsäljande produkter är Cecilia, Jocelyn och Rylee. Här har vi lagt extra mycket omtanke kring passform och design för att skapa produkter som våra kunder känner sig fina och bekväma i och gärna köper igen. Samtidigt vill vi lyfta de varumärken som vi erbjuder – Chantelle, Triumph, Sloggi, Swegmark och Abecita. Under våren kommer vi dessutom lansera ytterligare varumärken för att bredda sortimentet än mer. Vi har noga kurerat vårt sortiment för att vara den där självklara destinationen när du behöver – eller vill unna dig – nya underkläder”, säger Karin Verdoes.

Hela kampanjen och allt i kollektionen hittar du på Ellos site från och med den 8 februari.

För mer information, vänligen kontakta:

[email protected]

Kampanjbilder:  https://we.tl/t-ZFSNDnYZnM

Ellos Group är Nordens ledande e-handelsgrupp med e-handelsplatserna Ellos, Jotex och Homeroom. I nära relation med våra miljontals kunder strävar vi ständigt efter att utveckla och erbjuda attraktiva och hållbara erbjudanden inom mode och hemprodukter för hela familjen. För oss är kunden alltid i fokus. Med innovation, kreativitet och hållbarhet söker vi ständigt nya vägar i stort och smått. Ellos Group, med huvudkontor i Borås, är verksamt i samtliga nordiska länder och på utvalda marknader i Europa. Ellos Group har ca 600 medarbetare och omsätter runt 3,6 miljarder SEK.

www.ellosgroup.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Mackmyra Destination och rökigt destillat vinner guld

Published

on

By

Mackmyra Svensk Whisky belönas med två prestigefyllda guldmedaljer i klasserna Best Single Malt Whisky, samt för Best New make & Young spirit av World Whiskies Awards 2023.

Mackmyra Destination, en limiterad utgåva med tydlig karaktär ifrån portvinsfat belönas med guldmedalj och uppmärksammas återigen för dess komplexitet, tydliga profil och välbalanserade sammansättning av varsamt lagrad whisky.

Även det extra rökiga receptet väcker extra stor uppskattning under årets tävling. Efter år av utveckling, analyser och förfining  belönas Mackmyras destillat även det med en guldmedalj.

Vi ställde upp med två vätskor, i två kategorier och vinner två guldmedaljer. Det får vi vara rätt nöjda med. Detta är kvittot på att Mackmyra-teamet hela tiden utvecklas och levererar sprit och upplevelser i toppklass.

Lii Johnson, Blender Mackmyra Svensk Whisky

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:

Patrick Björsjö, Head of marketing & customer experience, +46 705 70 12 72, [email protected]

Om Mackmyra Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även ekologisk gin. Välkommen till Mackmyra.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

UW Health beställer två WasteLog™-system

Published

on

By

University of Wisconsin Hospital and Clinics, UW Health, har beställt två WasteLog™-system till sitt center i Madison. Teamet som arbetar med förebyggande av narkotikasvinn vid UW Health kommer att genomföra en utvärdering av de första två enheterna för att fastställa bästa praxis och arbetsflöden. En framgångsrik utvärdering kommer att leda till ytterligare beställningar av WasteLog™ för andra anläggningar inom UW Health.

WasteLog™ kommer i första hand att användas för verifiering av returnerade narkotiska läkemedel från avdelningar med hög risk och stor användning. Kontroll av läkemedelsavfall är en viktig del i hanteringen av läkemedelssvinn, ett växande problem inom det amerikanska hälsovårdssystemet.

WasteLog™-systemet kommer också att användas för ett pilotprogram med Heliometrics analysprogram. All data från WasteLog™ kommer att tillhandahållas elektroniskt till Heliometrics för att inkluderas i deras algoritmer som används för att upptäcka läkemedelssvinn. Detta tillför data som idag saknas för att komplettera analysen.

”Denna WasteLog™-order ger Pharmacolog en möjlighet att vara en del av ett prestigefyllt universitetssjukhus och tillhandahålla värdefull information för att förbättra sjukhusets program för att förhindra läkemedelssvinn” säger Steve Maiorano, säljchef, Pharmacolog USA Inc.

För mer information kontakta:

Per Persson, VD

E-post: [email protected]
Tel: 073-746 44 61

Om Pharmacolog

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på https://pharmacolog.com/.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via [email protected]

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.