Yaytrade rekryterar Gustaf Törling som Chief Brand Officer i syfte att stärka varumärket och utveckla kunderbjudandet

| 10 januari, 2022 | 0 kommentarer

Ytrade Group AB (publ) (”Yaytrade” eller ”Bolaget”) har rekryterat Gustaf Törling som ny Chief Brand Officer. Rekryteringen är strategisk viktig för Yaytrade i arbetet med att fortsätta stärka dess varumärke, utveckla designen och upplevelsen på plattformen och paketering av Bolagets lösning mot kund, där Yaytrade parallellt med dess nuvarande affärsmodell utvecklar ett helt separat tech-relaterat projekt inom cirkulärekonomin. Yaytrade ser även en möjlighet att använda Gustafs kompetens för att stärka varumärken i bolag som kan komma att förvärvas i framtiden i enlighet med Yaytrades uttalade förvärvsstrategi.

Gustaf har förmodligen en av Sveriges mest spännande bakgrunder inom den globala mode och beauty-världen. Han har under många år arbetat som Executive Creative Director i New York, Milano, London, Zurich och Los Angeles. Gustaf har tidigare haft uppdrag som VP of Global Creative på Estée Lauder, SVP Executive Creative Director på Laird & Partners, Lloyd + Co och Selekt där han jobbat för prestigefyllda varumärken som Gucci, Tom Ford, Jil Sander, Levi’s, Donna Karan med flera. Han är en driven och entreprenöriell kreatör med ett modernt och strategiskt synsätt på branding och kommer erbjuda ett 360 graders perspektiv på Yaytrades framtida resa.

Yaytrade har haft ett mycket händelserikt 2021 som bland annat drivits av en kraftigt ökad försäljningsomsättning och utökade partnerskap. Bolaget har på knappt ett år knutit till sig och förlängt försäljningsavtal för utgående lager och samples med över 25 modevarumärken. Yaytrade har även gjort flera strategiska rekryteringar och attraherat nya investerare till Bolaget som möjliggör för Yaytrade att ta de första stegen i att börja exekvera på den uttalade strategin för 2022 och att ta en framtida ledande position som cirkulär plattform och som en hållbar Fashion Tech/eCom-grupp. Rekryteringen av Gustaf är ett ytterligare steg i denna riktning.

Jag är otroligt förväntansfull inför möjligheten att bygga en global Fashion Tech/eCom-grupp med inriktning på cirkularitet och hållbarhet tillsammans med teamet på Yaytrade. I mina ögon erbjuder Bolaget något som inte bara är nödvändigt för planeten, utan även det mest moderna, kreativa och spännande sättet att shoppa på, och det ska bli otroligt roligt att förmedla det globalt”, säger Gustaf Törling, tillträdande Chief Brand Officer, Ytrade Group AB (publ).

Vi är mycket stolta över att välkomna Gustaf till vårt team. Att vi lyckas attrahera en person med Gustafs imponerande bakgrund inom den internationella modeindustrin talar för att Yaytrade har en spännande affärsmodell och framtidsutsikter, även som kommande Fashion Tech/eCom-grupp. Vi har haft ett år med fullt fokus på tillväxt samt att stärka och strukturera om i teamet för att börja skala upp verksamheten framgent. 2022 kommer att bli ett mycket spännande och händelserikt år för oss”, säger David Knape, VD Ytrade Group AB (publ).

Gustaf Törling tillträder sin tjänst under januari 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Knape, VD Ytrade Group AB (publ)
E-post: [email protected]
Telefon: +46 70 999 90 09

Denna information har publicerats genom ovanstående kontaktpersons försorg, vid den tidpunkt som anges av Ytrade Group AB:s (publ) nyhetsdistributör Cision vid publiceringen av detta pressmeddelande.

Om Yaytrade
Ytrade Group AB (publ) är ett svenskt fashion-tech bolag som driver marknadsplatsen Yaytrade. Bolaget bildades i Sverige och registrerades hos Bolagsverket under 2015. Den första versionen av Yaytrades marknadsplattform lanserades för allmänheten i slutet av 2017.

På Yaytrade kan privatpersoner handla premium fashion och livsstilsprodukter från varumärken och bolag som genom Yaytrade säljer ut utgående lager, samples och returer genom digitaliserade ”pop-up butiker”.Bolaget bedriver även försäljning av premium second hand från privatpersoner och influensers där användarna skapar sin egna e-butik där de kan skapa annonser själva eller använda bolagets pick-up service. Yaytrade har en urban användarbas och en utstickande design som b.la plockade hem silver i Svenska Designpriset under kategorin e-handel 2020.Bolagets marknadsplattform är en egenutvecklad högteknologisk e-handelsplattform där premiummode möter den cirkulära ekonomin i syfte att bidra till ett mer hållbart konsumentbeteende som driver miljösmart modekonsumtion.

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB, telefon: +46 (0)8-684 211 10, e-mail: [email protected]

För mer information, se Yaytrades hemsida www.yaytrade.com

Viktig information
Denna kommunikation kan innehålla vissa framåtriktade uttalanden. Sådana uttalanden är alla uttalanden som inte avser historiska fakta och de innehåller uttryck som ”anser”, ”uppskattar”, ”förväntar”, ”väntar”, ”antar”, ”förutser”, ”avser”, ”kan”, ”fortsätter”, ”bör” eller liknande. De framåtriktade uttalandena i detta meddelande är baserade på olika uppskattningar och antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om Yaytrade anser att dessa antaganden var rimliga när de gjordes, är sådana framåtriktade uttalanden föremål för kända och okända risker, osäkerheter och andra väsentliga faktorer som är svåra eller omöjliga att förutsäga och som ligger utanför Yaytrades kontroll. Sådana risker, osäkerheter och väsentliga faktorer kan medföra att de faktiska resultaten kan komma att avvika väsentligt från de resultat som uttryckligen eller underförstått anges i denna kommunikation genom de framåtriktade uttalandena. Informationen, uppfattningarna och de framåtriktade uttalandena i detta meddelande gäller enbart per dagen för detta meddelande och kan förändras utan att det meddelas.

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.