Youtubestjärnorna Yumi & Tomu släpper den interaktiva debutboken I spelmästarens händer

| 6 maj, 2022 | 0 kommentarer

Radioaktiva bananer, köttätande blommor och alldeles för mycket slajm är hinder som behöver övervinnas i Youtubestjärnorna Yumi & Tomus debutbok. Jenny och Tom, Uppsalaborna bakom karaktärerna, har blivit omåttligt populära på Youtube där de tillsammans har en halv miljon prenumeranter. Nu tar de steget in i barnboksvärlden. Med sig tar de den storytelling och de karaktärer de skapat för sina youtubekanaler.

Handlingen kretsar kring en flicka (Yumi) och en pojke (Tomu) i skolåldern som får skumma meddelanden på sina mobiler. I sina försök att ta reda på vem avsändaren är går de i en fälla, gillrad av den onde Spelmästaren, en figur som är ute efter att stjäla lajks och följare. Spelmästaren har bestämt sig för att fånga Yumi och Tomu en gång för alla.

Boken är uppbyggd likt ett spel, där läsaren, kallad boksnoken, ofta bjuds in att hjälpa till med vissa enkla uppgifter. Illustrationerna av Gustaf Lord är många och färgglada och har karaktär av skämtsamma serieteckningar.

Det har alltid varit viktigt för oss att låta våra följare känna sig delaktiga i det innehåll vi skapar, så vi är jättestolta över den här interaktiva resan som vi tar med läsaren på. Att gå från rörligt material in i bokvärlden har varit magiskt, och vi hoppas och tror att läsaren kommer att känna detsamma”, säger Tom och Jenny.

”Det är fantastiskt att barnens youtubefavoriter också kan locka till läsning, och det är spännande att se hur de tar med sin interaktiva kommunikation in i boken”, säger Ulrika Caperius, bokens förläggare.

Sagt om boken:

“En lekfull berättelse, framförd på ett slängigt och humoristiskt språk”, BTJ

Yumi & Tomus karriär på Youtube tog fart 2015, då paret bodde i Japan och pluggade japanska. Därifrån la de upp gemensamma videor om livet i Tokyo, den plats där de även skaffade sina smeknamn. Med varma och roliga kortfilmer och nu på senare tid, i filmer när de spelar Roblox, Minecraft och andra barnvänliga spel, skapar de underhållning för hela familjen, med ett snällare tilltal än mycket annat som finns på Youtube.

Maria Frensborg är medförfattare till boken. Hon debuterade med barnboken Ellen, Sorken och hemligheten 2012 och har sedan dess skrivit en mängd barn och ungdomsböcker, bland annat de nya böckerna om Pelle Svanslös.

Gustaf Lord står för illustrationerna. Han är illustratör och animatör och har bland annat illustrerat böckerna om Dillstaligan, av Jens och Hedda Lapidus.

För mer information, kontakta:

Ragnhild Glimregn

Projektledare Bonnier Carlsen

0737-31 39 29

[email protected]

Bonnier Carlsen – En bok för varje barn
Bonnier Carlsen är ett av Sveriges ledande barnboksförlag. De omkring 120 nya titlarna per år är både svenska originalproduktioner i text och bild, och utländska böcker i översättning. Vi ger ut böcker för barn och ungdomar i alla åldrar, med olika intressen, behov och förmågor.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.