Zmarta i nytt samarbete med House:ID – appen som gör ditt bostadsägande enkelt

| 5 juli, 2022 | 0 kommentarer

Nu blir det ännu enklare att hålla koll på stigande räntor, villkor och när det är dags att förnya försäkringen. I juni inleder Zmarta ett samarbete med House:ID med syftet att göra det enklare för bostadsägare att spara pengar och hålla koll på viktiga dokument. Via appen ska de kunna jämföra försäkringar och zmarta sina lån – det vill säga fatta beslut som påverkar deras boendeekonomi positivt.

Zmarta och House:ID vill tillsammans göra det lättare för bostadsägare att få insyn och god ekonomi för att på bästa möjliga sätt kunna fortsätta att underhålla sitt boende. Samarbetet startar under juni med tips och råd om hur bostadsägare på ett smart sätt finansierar sin bostad. 

I House:ID-appen kommer bostadsägare också att få en påminnelse en månad innan hemförsäkringen förnyas för ytterligare ett år, och kan jämföra både bolån och hemförsäkringar via Zmarta för att säkerställa att de har det bästa alternativet. Vill de göra ett byte kan de göra det digitalt eller ta hjälp av Zmartas handläggare, som för bolån även innehar en SwedSec licens. 

– House:IDs app känns som en bra match för oss på Zmarta då vi genom den når ut till ytterligare kunder som visar ett intresse för sitt boende och boendeekonomi. I dagsläget avser samarbetet bolån och hemförsäkring, men i framtiden kan även andra av Zmartas produkter adderas till appen. Vi vill hjälpa så många bostadsägare som möjligt att göra zmarta val för sin privatekonomi, säger Elsa Berg Bjärtun, Chief Commercial Officer (CCO) på Zmarta.

Pontus Andersson, vd för House:ID ser många möjligheter med samarbetet:

– Det är spännande att tillsammans med Zmarta satsa på att göra det superlätt att gå från en jämförelse till handling där bostadsägaren sparar pengar när de utvecklar sin boendekarriär, säger Pontus Andersson och tillägger:

– Tillsammans med Zmarta ser vi möjligheten att minska risken för långivaren genom att bostadsägaren med ett knapptryck ger långivaren rätt information. Minskad risk ska leda till lägre räntor och bättre boendeekonomi för Sveriges bostadsägare.

Så underlättar House:ID bostadsägandet

House:ID är allt viktigt om din bostad som du samlar i en pärm – nu samlat i en smidig app. I den kan du hämta information från över 3 miljoner produkter från världens mest kända varumärken. Du gör det enkelt genom att scanna eller söka i appen. 

Dokument som exempelvis ritningar, energideklarationer, besiktningsprotokoll, sotningsprotokoll kan laddas ner så att du har allting samlat i appen.

Förutom att du får tips och idéer från inspirerande artiklar får du dessutom poäng för många aktiviteter som du gör i appen och för bostaden. Poäng som du sedan kan använda hos House:IDs partners.

Mer om hur House:ID fungerar

House:ID är uppbyggt som två legoklossar. En för privat information som flyttas med mellan bostäder du äger och en för information som är bostadens oavsett ägare och därmed stannar i bostaden. När House:ID verifierat rätt ägare till bostaden kopplas de två legoklossarna ihop. Ingen information försvinner vid ett ägarbyte, och aldrig heller någon dokumentation som ”tappas bort”. BankID används för att länka ihop din privata data med bostadens data under tiden du äger din bostad. På så sätt lämnar ingen information bostaden oavsett ägare. Endast din privata data lyfts med till när du loggar in på nästa Hus:ID.

  • Tjänsten är mycket säker och kräver verifiering med hjälp av digitalt BankID.
  • All information hämtas på begäran av bostadsägaren och all data sparas krypterad i molnet och är säkert lagrad.
  • House:IDs integritetspolicy förbjuder dem från att dela information om en enskild bostad och dess innehåll utan ägarens tillstånd. Ingen information lämnas någonsin ut till tredje part utan samtycke.

Det här kan du göra med appen:

  • Hämta information automatiskt för över 3 miljoner produkter från världens mest kända varumärken. Du gör det enkelt genom att scanna eller söka i appen.
  • Koppla kvitton till produkterna eller projekten. Alla kvitton ackumuleras totalt och sorteras per kategori där de som är avdragsgilla särredovisas så att ägaren alltid har koll på hur mycket som är avdragsgillt om/när man väl sen säljer. Denna särredovisning går automatiskt också in i en preliminär skatteberäkning. 
  • Dokument som ritningar, energideklarationer, besiktningsprotokoll, sotningsprotokoll mm. hämtas automatiskt. 
  • Även försäkringsvillkor hämtas automatiskt och kopplas på för enkel kontakt. Du som ägare kan se alla villkor och jämföra din kostnad med genomsnittet. Dessutom får du en påminnelse 30 dagar innan villkoren ska förnyas. Detta innebär att du i god tid har möjlighet att kontakta ditt bolag för att inte få den traditionella 3–15 % ökningen som sker från år till år. Detsamma gäller för bankinformation. 
  • Med underhållsplaner kan du få påminnelser om vad som behöver göras och när. 

Avslutningsvis och i korthet så hjälper House:ID dig att enkelt få koll på allt som gäller bostaden. All denna information och mer hjälp är endast en knapptryckning bort i appen. Tryggt, effektivt och enkelt.

Anna Wirén, Chief Marketing Officer (CMO) Zmarta Group

+46 708642162
[email protected]

Zmarta Group erbjuder flera olika jämförelsetjänster inom privatekonomi för banklån, försäkringar, elavtal och bolån. I företagsgruppen ingår bland annat Zmarta, Elskling, Insplanet och Freedom Finance. Företaget grundades 1999, har med sin verksamhet i Sverige, Finland och Norge drygt 300 anställda i dagsläget. Zmarta Group ägs av det tyska medieföretaget Bauer Media Group. Läs mer på www.zmartagroup.com samt www.zmarta.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.