1200 tjänster tillsätts när campingkedjan First Camp rekordrekryterar

| 25 januari, 2022 | 0 kommentarer

1200 lediga tjänster ska tillsättas, när svenska First Camp påbörjar sin rekordstora rekrytering inför sommarsäsongen 2022. Den som brinner för att skapa campinglycka och semesterminnen är välkommen att söka – men campingkedjan vill inte ha något CV. Nytt för i år är nämligen att rekryteringsprocessen är CV-lös. ”Nedräkningen till Skandinaviens roligaste sommarjobb har börjat!” säger HR-chef Hanna Bäckhage.

Med sina över 55 destinationer, från södra Danmark till norra Sverige, är svenska First Camp Skandinaviens ledande campingkedja. Inför högsäsongen 2022 görs en rekordstor rekrytering när 1200 tjänster ska tillsättas, varav 1000 i Sverige och 200 i Danmark. Receptioner, restauranger, städ, minigolfbanor, utomhusbad, vaktmästerier – variationen på tjänsterna är stor.

– Nedräkningen till Skandinaviens roligaste sommarjobb har börjat! säger Hanna Bäckhage, HR-chef och fortsätter:
– Många återkommer år efter år till oss, och flera av destinationscheferna i organisationen har en gång i tiden börjat som sommarjobbare. Det är jag väldigt stolt över! Och när vi mäter medarbetarnöjdhet hamnar vi långt över snittet oavsett vilken bransch vi jämför oss med. Ett facit på att vi gör rätt saker och att det är roligt att jobba hos oss.

Intresset för att skapa semesterminnen är stort. Inför sommaren 2021 fick First Camp in 12 000 ansökningar, i år förväntas det bli ännu fler. Att branschledaren First Camp är en attraktiv arbetsgivare är inte så konstigt. Campingkedjan växer så det knakar, och har gått från 14 destinationer 2017 till dagens 55 destinationer i Sverige och Danmark.

– Vi investerar mycket i våra destinationer och växer hela tiden både i Sverige och utomlands, och har gjort det även under pandemin. Vi kommer att fortsätta växa kraftigt, och parallellt med det förädla de destinationer vi redan har. För den som vill göra karriär inom First Camp finns det med andra ord goda karriärmöjligheter. Vi har alltid behov av engagerade medarbetare som vill vara med och fortsätta bygga norra Europas största campingkedja. Att jobba inom besöksnäringen är otroligt roligt, vi skapar oförglömliga minnen för våra gäster varje dag, och alla våra kollegor är hjärtat i det arbetet! säger Johan Söör, VD, First Camp.

Nytt för i år: CV-lös rekrytering
Inför den stora rekryteringen har First Camp arbetat fram en ny rekryteringsprocess. Den centrala HR-avdelningen ansvarar för processen, tillsammans med destinationscheferna i Sverige och Danmark.

Unikt med First Camps nya process är att man i år inte efterfrågar några CV:n. Istället är det kvalificeringsfrågor som ligger till grund för urvalet. Detta följs sedan upp med rekryteringsträffar ute på alla campingar, där ett urval av de sökande får lära känna First Camp och öva på samspelet med de eventuella framtida kollegorna. ”Vi vill ta de sökande till den viktigaste platsen vi vet – själva campingen!” avslutar Hanna Bäckhage.

Rekryteringen påbörjas den 28 januari. Lediga tjänster publiceras på firstcamp.se/jobb och ansökan är öppen till den 20:e februari.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Hanna Bäckhage
HR-chef, First Camp
[email protected]
+46 (0)73 150 00 63

Johan Söör
VD, First Camp
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.