2 miljoner vaccinationer i Stockholm i dag

| 14 juli, 2021 | 0 kommentarer

I dag väntas 2 miljoner vaccinationer passeras i Region Stockholm. Den tvåmiljonte vaccinationen utförs sannolikt sen eftermiddag, mellan kl 16 och 18 i dag. Totalt kommer därmed 66 % av invånarna ha fått minst en dos. 41 % har fått två doser.

– Två av tre stockholmare är vaccinerade med minst en dos. Två av fem har fått två doser och är därmed fullvaccinerade. Det är en fantastisk insats av alla som arbetat hårt med att få vaccinationerna att fungera, hela vägen från forskning och tillverkning över logistik till alla de sjuksköterskor och andra som utfört vaccinationerna, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

Vaccinationer utförs nu på 37 vaccinationsmottagningar och fyra vaccinationsbussar (se 1177). Därtill för vissa patienter på vårdcentraler och akutsjukhus. 

– Vaccinationen är en mänsklig triumf och vägen ut ur pandemin. Jag vill tacka alla som möjliggjort detta inte minst vårdgivare och vårdpersonal här i Region Stockholm. Och jag vill uppmana alla att ta vaccinet, både dos 1 och dos 2, så snart som ni får möjlighet. Det är det bästa skyddet för er, era nära, för personer i riskgrupper, och för hela samhället. Med vaccinet kan vi starta Stockholm och Sverige igen, understryker Anna Starbrink (L).

Vaccination med dos 1 och dos 2 sker parallellt. För dos 1 är vaccinationen öppen för alla vuxna, över 18. Särskilda tider finns samtidigt reserverade för dem som kallas till att ta dos 2.

Av 2 miljoner utförda vaccinationer är drygt 1,2 miljoner dos 1 och knappt 800.000 dos 2. Det betyder att ca 66 % av befolkningen över 18 år fått minst en dos; ca 41 % av dem har fått två doser.

 

Rasmus Jonlund, kommunikationschef, Liberalerna i Region Stockholm, presstelefon 08-737 25 29, [email protected]

 

Vi är Liberalerna i Stockholms län, och Region Stockholm. För en modern hälso- och sjukvård med större frihet för patienterna. För en modern kollektivtrafik, trygg och attraktiv för fler resenärer. För en modern region för alla stockholmare, med digital tillgänglighet, möjligheter till god hälsa, arbete och ett rikt kulturliv.

För en frihet, värd att försvara.

 

Pressbild Anna Starbrink finns här http://news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan/i/anna-starbrink,m19875

Följ liberala nyheter i Stockholms län:
news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan
stockholm.liberalerna.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *