3 sjukhus i Nederländerna skapar gemensam lösning för digital patologi – väljer Sectra som leverantör

| 15 juli, 2021 | 0 kommentarer

Linköping – 15 juli, 2021 – Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) har fått en gemensam order på sin IT-lösning för digital patologi av tre vårdgivare i Nederländerna. Maastricht University Medical Center (MUMC+), Laurentius Hospital och VieCuri MC kommer skapa ett regionalt nätverk för att göra det enklare att dela patologifall och expertis. Det bidrar till högre precision och snabbare diagnoser för patienterna.

– Det gemensamma initiativet är ett skolboksexempel på hur teknik kan förverkliga visionen om bättre patientvård. Den digitala patologilösningen kommer förenkla logistiken eftersom de inte behöver förlita sig på fysiska glas längre och kan därmed samarbeta kring patienter på ett sätt som inte varit möjligt tidigare, potentiellt även via regionala specialistgrupper. Allt för att skapa verklig nytta för patienterna i regionen. Det gör mig stolt att få vara en del av den resan, säger Jeroen van Laarhoven, kundansvarig för digital patologi, Sectra Benelux.

När de fysiska vävnadsproverna skannas till digitala bilder blir både aktuella och tidigare bilder och information tillgängliga oavsett när eller var de behövs. Patologer kan också dra nytta av teknik på framfart såsom AI. Den digitala tekniken möjliggör också bildanalys vilket förbättrar precisionen vid uppgifter såsom cellräkning. Tekniken hjälper även patologerna med kritiska beslutspunkter, exempelvis gradering och mer precis mätning. Även second opinions, arbetsfördelning, specialistkonsultationer och utbildning underlättas.

Den digitala patologilösningen kommer integreras med vårdgivarnas befintliga laboratorieinformationssystem (LIS). Det ger patologerna en heltäckande bild av patientens historik i en och samma applikation och gör det möjligt att styra arbetsflöden utifrån specialiteter, regler och prioriteringar. I och med Sectras leverantörsneutrala förhållningssätt ges möjligheten att fritt välja skannerleverantör.

Kontraktet signerades i juni 2021.

Patologilösningen är en del av Sectras helhetslösning för att hantera medicinska bilder. Helhetslösningen ger en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectras lösningar och om varför Sectras patologilösning har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS”.

Om Sectra
Sectra hjälper sjukhus världen över att effektivisera vården och myndigheter samt försvar i Europa att skydda samhällets mest känsliga information. På så vis bidrar Sectra till ett friskare och tryggare samhälle. Företaget grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Linköping. I dag har Sectra direktförsäljning i 19 länder och säljer genom samarbete med partners över hela världen. Omsättningen uppgick helåret 2020/2021 till 1 632 MSEK. Sectra (STO: SECT B) är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök Sectras hemsida.

För ytterligare information kontakta:
Torbjörn Kronander, koncernchef och vd Sectra AB, +46 70 52 35 227
Marie Ekström Trägårdh, vice vd Sectra AB och vd Sectra Imaging IT Solutions AB, +46 70 82 35 610

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.