Connect with us

Marknadsnyheter

Västra Hamnen: Promore Pharma –  Strategi under utvärdering

Published

on

Västra Hamnen Corporate Finance har publicerat en analysuppdatering efter Promore Pharmas bokslutskommuniké för 2020. Det intressantaste i rapporten var beskedet att bolaget har startat en översyn över strategin för båda läkemedelskandidater. Besked väntas i månadsskiftet mars-april. Tills dess håller vi vår värdering oförändrad, skriver Västra Hamnen.
 

  • Strategi för båda läkemedelskandidater utvärderas
  • Sannolikt full översyn av partnerstrategi och indikationsområden
  • Vi upprepar värderingsintervallet 9,60 – 15,60 SEK per aktie

Promore Pharma lämnade bokslutskommuniké för 2020 i tisdags och som vanligt var det texten snarare än siffrorna som drog till sig uppmärksamheten. Bolaget meddelade att ledning och styrelse har påbörjat en översyn av strategin för båda läkemedelskandidaterna ropocamptide (LL-37) och ensereptide (PXL01). Syftet är att lägga en hållbar plan för kommersialisering av kandidaterna och för bolagets finanser, med målsättningen att kommunicera slutsatserna kring månadsskiftet mars-april. Utfallet av strategiarbetet kan komma att påverka vår värderingsmodell men medan vi avvaktar detta håller vi värderingsintervallet oförändrat.

Den fullständiga rapporten finns tillgänglig här.

Rapporten är sammanställd som en del av tjänsten Marknadsfokus, Västra Hamnen Corporate Finance erbjudande inom uppdragsanalys.

Detta är ett pressmeddelande från Västra Hamnen Corporate Finance AB. 
Web: vhcorp.se
Twitter: @vhcorp_se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nordic LEVEL Group AB (publ.), noterat på NASDAQ First North Growth Market, rapporterar från årsstämma 2024-05-24

Published

on

By

Väsentliga beslut som fattades på bolagsstämman:

  • Resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för 2023 fastställdes.
  • Beslut om att behandla årets resultat om 871 000 kr i enlighet med styrelsens förslag, innebärande att årets resultat överförs i ny räkning, samt att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2023.
  • Årsstämman beviljade envar av styrelseledamöterna och den verkställande direktören under året ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2023.
  • Beslut om omval av Samir Taha, Peter Borsos, Daniel Skalin, Thomas Lundin, David Berndt, Alexander Hultgren samt nyval av Lars Nilsson. 
  • Beslut om att styrelsearvoden ska utgå med 350 000 kr till styrelsens ordförande och 165 000 kr vardera till övriga styrelseledamöter.
  • Beslut om ändring av bolagsordningens gränser för antal ledamöter.
  • Beslut om bemyndigande för bolagets styrelse att, vid ett eller flera tillfällen och med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om ökning av bolagets aktiekapital genom nyemission av aktier.
     

För ytterligare information kontakta:

Jörgen Lundgren, VD och koncernchef

Tel 070-486 58 99 
E-post: jorgen.lundgren@nordiclevelgroup.com

Nordic LEVEL Group – Enabling our clients to live a levelled life

Nordic LEVEL Group är en förvärvsdriven koncern som utvecklar och integrerar bolag, med exponering mot säkerhetssektorn. Koncernen är en helhetsleverantör av tillförlitliga och moderna trygghets- och säkerhetslösningar samt tjänster. Koncernen har ca. 150 anställda med en på årlig basis omsättning om ca. 400 MSEK. Verksamheten bedrivs genom koncernens dotterbolag på den nordiska marknaden. Koncernens är verksam inom två kärnområden: Advisory ochTechnology. Koncernens mål är att öka både den upplevda och faktiska säkerheten i samhället, särskilt fokusera på samhällskritisk verksamhet samt säkerställa att dess kunder ska kunna leva ett så tryggt och säkert liv som möjligt. Bolaget grundades 1989 och har sitt huvudkontor i Stockholm. För mer information, vänligen besök: www.nordiclevelgroup.com

Nordic LEVEL Groups aktie handlas under kortnamnet LEVEL på Nasdaq First North Growth Market och bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ)

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Krona Public Real Estate AB (publ) har ingått villkorat avtal om förvärv av fastighetsägande bolag för 100 MSEK samt beslutat om att avstå från förvärv av bostadsfastigheter

Published

on

By

Krona Public Real Estate AB (publ) (”Krona”) har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i JS Utveckling AB (”Fastighetsbolaget”) som genom dotterbolag är lagfaren ägare till fastigheterna Södertälje Lastaren 2, 6 och 7 (gemensamt ”Fastigheterna”).

Säljare i affären är Stenhus Förvaltning Stockholm AB och JSR Utveckling 1 AB.  Förvärvet är en del av den närståendetransaktion som tidigare kommunicerats och som godkändes på Bolagets årsstämma den 2 april 2024 (”Årsstämman”).

Aktierna i Fastighetsbolaget förvärvas för en köpeskilling som baseras på ett överenskommet sammanlagt värde på Fastigheterna om 100,0 Mkr. De fastighetsägande bolagen har en sammanlagd bankskuld om ca 36,1 MSEK (”Bankskulden”). Överlåtelsen är villkorad av att Krona kan överta eller refinansiera Bankskulden på tillträdesdagen.

Köpeskillingen för aktierna i Fastighetsbolaget ska, i enlighet med Årsstämmans beslut, uteslutande betalas i nyemitterade aktier i Krona. Aktierna ska emitteras till en teckningskurs som motsvarar 54,0 kronor per Krona-aktie. Överlåtelsen är villkorad av erforderligt beslut om apportemission i Krona.

Tillträde ska ske den 5 juli 2024 eller det senare datum som villkoren uppfylls.

Utöver att ingå avtal om förvärv av Fastighetsbolaget meddelas att Krona och Nischer Properties AB (publ) har kommit överens om att avbryta förhandlingarna om överlåtelse av Nischers bostadsfastigheter till Krona. Även denna transaktion utgjorde en närståendetransaktion som godkändes vid Årsstämman enligt vad som tidigare har kommunicerats.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sven Hegstad, vd, Krona Public Real Estate AB
Telefon: +47 47 64 46 69

sven.hegstad@paretosec.com

Krona Public Real Estate AB i korthet

Krona Public Real Estate AB är ett publikt bolag, med organisationsnummer 559298-1707, och ett svenskt fastighetsbolag som indirekt äger en samhällsfastighetsportfölj i Kongsberg kommun i sydöstra Norge. Över 60 % av portföljens totala yta och över 90 % av portföljens totala intäkter är hänförliga till fastigheten Krona som är staden Kongsbergs akademiska och kulturella centrum. Bolaget förvaltas av Pareto Business Management AB. Bolagets aktier handlas på Spotlight Stock Market sedan 31 mars 2021.

Information

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Krona Public Real Estate AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 maj 2024, kl. 16:15 (CET).

För mer information gällande Krona Public Real Estate AB (publ), vänligen besök www.kronapublic.se och www.spotlightstockmarket.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Zenergy AB (publ): Omvandling av betalda tecknade units (BTU) och första dag för handel med teckningsoptioner av serie TO2 B

Published

on

By

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, SINGAPORE, NYA ZEELAND, JAPAN, SYDKOREA, KANADA, SCHWEIZ, HONGKONG, BELARUS, RYSSLAND ELLER SYDAFRIKA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA YTTERLIGARE REGISTRERINGS- ELLER ANDRA ÅTGÄRDER. YTTERLIGARE RESTRIKTIONER ÄR TILLÄMPLIGA. SE AVSNITTET ”VIKTIG INFORMATION” I SLUTET AV DETTA PRESSMEDDELANDE.

Zenergy AB (publ) (”Zenergy” eller ”Bolaget”) har genomfört en företrädesemission av units, bestående av B-aktier samt teckningsoptioner av serie TO2 B (”Företrädesemissionen”). Företrädesemissionen tecknades till cirka 80 procent inklusive infriade garantiåtaganden, motsvarande cirka 22 MSEK före avdrag för emissionskostnader och kvittningar. Totalt har 2 203 862 562 B-aktier och 601 053 426 teckningsoptioner av serie TO2 B emitterats samt registrerats vid Bolagsverket. Sista dag för handel med betalda tecknade units (”BTU”) är onsdagen den 29 maj 2024. Avstämningsdag för omvandlingen är fredagen den 31 maj 2024, varefter BTU omvandlas till B-aktier samt teckningsoptioner av serie TO2 B. De nyemitterade B-aktierna och teckningsoptionerna förväntas vara tillgängliga på tecknarens depå/vp-konto tisdagen den 4 juni 2024, vilket också blir första dag för handel med teckningsoptioner av serie TO2 B.

Teckningsoptioner av serie TO2 B

Varje teckningsoption av serie TO2 B som emitterats med anledning av Företrädesemissionen ger innehavare rätt att teckna en (1) ny B-aktie i Zenergy under perioden 2 juni 2025 till och med den 16 juni 2025 till en teckningskurs per B-aktie om 0,0135 SEK. I händelse av att teckningsoptionerna av serie TO2 B utnyttjas fullt ut tillförs Bolaget cirka 8,1 MSEK.

Fullständiga villkor för teckningsoptioner av serie TO2 B finns tillgängliga på Bolagets webbplats, www.zenergy.se.

Rådgivare

Eminova Partners Corporate Finance AB har agerat finansiell rådgivare och Advokatfirman Delphi har agerat legal rådgivare i samband med Företrädesemissionen. Eminova Fondkommission AB har agerat emissionsinstitut.

För ytterligare information, vänligen kontakta   

Nicklas Lundin, VD

E-post: nicklas.lundin@zenergy.se

Telefon: 070 777 00 99

Om Zenergy

Zenergy AB är ett svenskt företag grundat 2009 som utvecklar, tillverkar och säljer brandsäkra, energi- och miljöbesparande moduler och byggmaterial för flexibla lösningar. Zenergy baserar sitt modulkoncept på en egenutvecklad, varumärkesskyddad och patenterad teknik: Zenergy ZIP-Element.

För mer information, se Zenergys hemsida www.zenergy.se.

Viktig information

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Bolaget i någon jurisdiktion, varken från Bolaget eller från någon annan.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i förordning (EU) 2017/1129 (”Prospektförordningen”) och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Ett prospekt avseende Företrädesemissionen som beskrivs i detta pressmeddelande kommer att upprättas av Bolaget och publiceras på Bolagets hemsida efter att prospektet har granskats och godkänts av Finansinspektionen.

Zenergy har inte vidtagit och kommer inte att vidta några åtgär­der för att tillåta ett erbjudande till allmänheten i någon annan jurisdi­ktion än Sverige.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till USA (innefattande dess territorier och provinser, varje stat i USA samt District of Columbia), Australien, Singapore, Nya Zeeland, Japan, Sydkorea, Kanada, Schweiz, Hongkong, Belarus, Ryssland eller Sydafrika eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare prospekt, registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

I Storbritannien distribueras och riktas detta dokument, och annat material avseende värdepapperen som omnämns häri, endast till, och en investering eller investeringsaktivitet som är hänförlig till detta dokument är endast tillgänglig för och kommer endast att kunna utnyttjas av, kvalificerade investerare. En investering eller en investeringsåtgärd som beskrivs i detta meddelande kommer endast att genomföras för denna kategori av personer. Andra personer ska inte vidta några åtgärder baserat på detta pressmeddelande och inte heller agera eller förlita sig på det.

Framåtriktade uttalanden

I den utsträckning detta pressmeddelande innehåller framåtriktade uttalanden representerar sådana uttalanden inte fakta och kännetecknas av ord som ”ska”, ”förväntas”, ”tror”, ”uppskattar”, ”avser”, ”ämnar”, ”antar” och liknande uttryck. Sådana uttalanden uttrycker Zenergys avsikter, åsikter eller nuvarande förväntningar eller antaganden. Sådana framåtriktade uttalanden är baserade på nuvarande planer, uppskattningar och prognoser som Zenergy har gjort efter bästa förmåga men som Zenergy inte påstår kommer vara korrekta i framtiden. Framåtriktade uttalanden är förenade med risker och osäkerheter som är svåra att förutse och generellt inte kan påverkas av Zenergy. Det bör hållas i åtanke att faktiska händelser eller utfall kan skilja sig väsentligt från vad som omfattas av, eller ges uttryck för, i sådana framåtriktade uttalanden.

Information till distributörer

I syfte att uppfylla de produktstyrningskrav som återfinns i: (a) Europaparlamentets och rådets direktiv 2014/65/EU om marknader för finansiella instrument, i konsoliderad version, (”MiFID II”); (b) artikel 9 och 10 i Kommissionens delegerade direktiv (EU) 2017/593, som kompletterar MiFID II; och (c) nationella genomförandeåtgärder (tillsammans ”Produktstyrningskraven i MiFID II”) samt för att friskriva sig från allt utomobligatoriskt, inomobligatoriskt eller annat ansvar som någon ”tillverkare” (i den mening som avses enligt Produktstyrningskraven i MiFID II) annars kan omfattas av, har de erbjudna värdepapper varit föremål för en produktgodkännandeprocess, som har fastställt att dessa värdepapper är: (i) lämpliga för en målmarknad bestående av icke-professionella investerare och investerare som uppfyller kriterierna för professionella kunder och godtagbara motparter, såsom definierat i MiFID II; och (ii) lämpliga för spridning genom alla distributionskanaler som tillåts enligt MiFID II (”Målmarknadsbedömningen”). Oaktat Målmarknadsbedömningen bör distributörer notera att: priset på Bolagets aktier eller teckningsoptioner kan sjunka och investerare kan förlora hela eller delar av sin investering, att Bolagets aktier och teckningsoptioner inte är förenade med någon garanti avseende avkastning eller kapitalskydd och att en investering i Bolagets aktier eller teckningsoptioner endast är lämplig för investerare som inte är i behov av garanterad avkastning eller kapitalskydd och som (ensamma eller med hjälp av lämplig finansiell eller annan rådgivare) är kapabla att utvärdera fördelarna och riskerna med en sådan investering och som har tillräckliga resurser för att bära de förluster som en sådan investering kan resultera i. Målmarknadsbedömningen påverkar inte andra krav avseende kontraktuella, legala eller regulatoriska försäljningsrestriktioner med anledning av Företrädesemissionen.

Målmarknadsbedömningen utgör, för undvikande av missförstånd, inte (a) en ändamålsenlighets- eller lämplighetsbedömning i den mening som avses i MiFID II eller (b) en rekommendation till någon investerare eller grupp av investerare att investera i, förvärva, eller vidta någon annan åtgärd avseende Bolagets aktier eller teckningsoptioner.

Varje distributör är ansvarig för att genomföra sin egen Målmarknadsbedömning avseende Bolagets aktier samt för att besluta om lämpliga distributionskanaler.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.