Connect with us

Marknadsnyheter

Kallelse till årsstämma i Freja eID Group AB (publ)

Published

on

Aktieägarna i Freja eID Group AB (publ), org.nr 556587-4376, kallas härmed till årsstämma torsdagen den 6 maj 2021.

Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset och myndigheternas föreskrifter/råd om undvikande av sammankomster har styrelsen beslutat att årsstämman ska genomföras utan fysisk närvaro av aktieägare, ombud eller utomstående och att utövandet av rösträtt endast kan ske genom att aktieägare förhandsröstar i den ordning som föreskrivs nedan. Information om de vid årsstämman fattade besluten offentliggörs torsdagen den 6 maj 2021 så snart utfallet av röstningen är slutligt sammanställt.

Rätt att delta och anmälan

Aktieägare som genom förhandsröstning vill delta vid årsstämman ska:

  • dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB (”Euroclear”) förda aktieboken onsdagen den 28 april 2021;
  • dels anmäla sitt deltagande genom att avge sin förhandsröst enligt instruktionerna under rubriken Förhandsröstning nedan, så att förhandsrösten är bolaget tillhanda senast onsdagen den 5 maj 2021.

Förvaltarregistrerade aktier

För aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade genom bank eller annan förvaltare gäller följande för att ha rätt att delta i årsstämman. Förutom att anmäla sig genom att avge sin förhandsröst, måste sådan aktieägare omregistrera sina aktier i eget namn så att aktieägaren är registrerad i den av Euroclear förda aktieboken per avstämningsdagen onsdagen den 28 april 2021. Sådan omregistrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistrering som av aktieägare har begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av förvaltaren senast fredagen den 30 april 2021 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Förhandsröstning

Aktieägarna får utöva sin rösträtt vid årsstämman endast genom att rösta på förhand genom s.k. poströstning i enlighet med 22 § lagen (2020:198) om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor.

För förhandsröstning ska ett särskilt formulär användas. Formuläret finns tillgängligt på bolagets hemsida, www.frejaeid.com. Förhandsröstningsformuläret gäller som anmälan till årsstämman.

Det ifyllda och undertecknade formuläret måste vara bolaget tillhanda senast onsdagen den 5 maj 2021. Det ifyllda formuläret ska skickas till Freja eID Group AB (publ), att: Kristofer von Beetzen, Travgatan 88, 194 30 Upplands Väsby. Ifyllt formulär får även inges elektroniskt genom att det ifyllda formuläret skickas med e-post till ir@frejaeid.se. Aktieägare får inte förse förhandsrösten med särskilda instruktioner eller villkor. Om så sker är rösten (dvs. förhandsröstningen i sin helhet) ogiltig. Ytterligare anvisningar och villkor framgår av förhandsröstningsformuläret.

Ombud

Om aktieägare förhandsröstar genom ombud ska skriftlig fullmakt biläggas formuläret. Fullmakten är giltig under den giltighetstid som anges i fullmakten, dock längst fem år. Om fullmakt har utfärdats av en juridisk person, ska kopia av registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen, som utvisar behörighet att utfärda fullmakten, bifogas. Fullmaktsformulär kan laddas ned från bolagets hemsida, www.frejaeid.com, och sänds kostnadsfritt till de aktieägare som så begär och uppger sin post- eller e-postadress.

Förslag till agenda:

  1. Val av ordförande vid stämman
  2. Val av en eller två justeringspersoner
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  5. Godkännande av dagordning
  6. Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen samt koncernredovisningen och koncernrevisionsberättelsen
  7. Beslut om
    1. fastställande av resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen
    2. dispositioner beträffande aktiebolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen
    3. ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktören
  8. Fastställande av arvoden till styrelsen och revisorerna
  9. Val till styrelsen och av revisorer
  10. Beslut om fastställande av principer för utseende av valberedning och instruktion för valberedningen
  11. Beslut om a) ändring av bolagsordningen och b) uppdelning av aktier (s.k. aktiesplit)
  12. Beslut om införandet av Incitamentsprogram 2021/2024 genom a) emission av teckningsoptioner till dotterbolag och b) godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner till nyckelpersoner i bolaget eller dess dotterbolag
  13. Beslut om bemyndigande för styrelsen att öka aktiekapitalet genom nyemissioner av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler
  14. Stämmans avslutande

Val av ordförande vid stämman (punkt 1)

Valberedningen bestående av Anders Henrikson, representant för Ellacarl AB, tillika ordförande i valberedningen, Johan Henrikson, representant för Ludice AB, samt Tony Buss, representant för Tony Buss AB, föreslår att årsstämman väljer advokat Annika Andersson från Cirio Advokatbyrå, eller den som valberedningen utser vid dennes förhinder, till ordförande vid stämman.

Val av en eller två justeringspersoner (punkt 2)

Styrelsen föreslår att Göran Skånberg som är aktieägare i bolaget eller, vid dennes förhinder, den som styrelsen i stället anvisar, ska justera stämmoprotokollet. Justeringspersonens uppdrag innefattar även att kontrollera röstlängden och att inkomna förhandsröster blir rätt återgivna i stämmoprotokollet.

Upprättande och godkännande av röstlängd (punkt 3)

Den röstlängd som föreslås godkännas under punkt 3 på dagordningen är den röstlängd som upprättas av bolaget baserat på bolagsstämmoaktieboken och inkomna förhandsröster, och kontrolleras av justeringspersonerna.

Beslut om dispositioner beträffande aktiebolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen (punkt 7 b)

Styrelsen föreslår ingen utdelning för verksamhetsåret 2020.

Fastställande av arvoden till styrelsen och revisorerna (punkt 8)

Fastställande av arvoden till styrelsen

Valberedningen föreslår att ett sammanlagt styrelsearvode ska utgå med 325 000 kronor (oförändrat), varav 125 000 kronor (oförändrat) till ordförande och 100 000 kronor (oförändrat) till var och en av de övriga stämmovalda ledamöterna som varken är anställda i bolaget eller direkt eller indirekt är större aktieägare i bolaget.

Fastställande av arvoden till revisorerna

Arvodet till revisor föreslås utgå enligt godkänd räkning.

Val till styrelsen och i förekommande fall av revisorer (punkt 9)

Val till styrelsen

Valberedningen föreslår att styrelsen ska bestå av fem styrelseledamöter och inga suppleanter. Valberedningen föreslår vidare omval av styrelseledamöterna Tony Buss och Anders Henrikson samt nyval av styrelseledamöterna Håkan Nyberg och Bodil Sidén. Vidare föreslås nyval av Morgan Sellén med tillträde från och med den 16 juni 2021. Christian Rajter och Ninni Mörch har avböjt omval. Valberedningen föreslår att Håkan Nyberg väljs till styrelsens ordförande. Anmälan om registrering av Morgan Sellén kommer att ske separat.

Håkan Nyberg, född 1959, är verkställande direktör för Fundler AB, styrelseordförande i Tessin Nordic AB (publ) och Borgo Fund I AB (publ) samt styrelseledamot i Application Consulting Sweden AB. Håkan har tidigare bland annat varit verkställande direktör för Wästgöta Finans AB, Ikano Bank AB, Nordnet Group och EnterCard International samt innehaft ett stort antal styrelseuppdrag sedan 1997 bland annat som styrelseordförande för Finansiell ID-Teknik BID AB. Håkan innehar en masterexamen inom matematik från Kungliga Tekniska högskolan. Håkan äger inga aktier eller finansiella instrument i bolaget och är oberoende i förhållande till bolaget och dess större aktieägare.

Bodil Sidén, född 1991, är partner och investerare i blq invest som är en teknikfond som investerar i teknikföretag i tidiga skeden. Bodil har tidigare bland annat arbetat för Bellbird där hon satt i ledningsgruppen och byggde bolagets teknikutbud och Uber i Norden som kommunikationschef. Bodil innehar en kandidatexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet. Bodil äger inga aktier eller finansiella instrument i bolaget och är oberoende i förhållande till bolaget och dess större aktieägare.

Morgan Sellén, född 1977, är verkställande direktör för Verifone Sweden fram till halvårsskiftet och har över 14 års erfarenhet inom fintech, betallösningar och informationslogistik. Morgan har varit styrelseledamot i ett flertal bolag inom Verifone-koncernen inkluderande Babs Paylink som var ett joint venture bolag mellan Verifone och Swedbank. Morgan har bland annat studerat ekonomi, produktutveckling, informationslogistik och ledarskap. Morgan äger inga aktier eller finansiella instrument i bolaget och är oberoende i förhållande till bolaget och dess större aktieägare.

Val av revisorer

Valberedningen föreslår att ett registrerat revisionsbolag väljs till bolagets revisor. Valberedningen föreslår, i enlighet med styrelsens rekommendation, vidare omval av Ernst & Young Aktiebolag som revisionsbolag, som har för avsikt att utse Andreas Nyberg som huvudansvarig revisor.

Beslut om fastställande av principer för utseende av valberedning och instruktion för valberedningen (punkt 10)

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar att anta följande riktlinjer för utseende av valberedningen och instruktioner för valberedningen som ska gälla fram till dess att bolagsstämman beslutar annat.

Principer för utseende av valberedningen

Valberedningen ska utses varje år och bestå av företrädare för de tre största aktieägarna, varav företrädaren för den största aktieägaren ska vara sammankallande. Valberedningen utser inom sig en ordförande. Namnen på valberedningens ledamöter samt de ägare dessa företräder ska offentliggöras så snart de utsetts, dock senast sex månader före årsstämman och baseras på det kända ägandet per den sista bankdagen i augusti. Om ägare, som är representerad i valberedningen, efter offentliggörandet, inte längre tillhör de tre största aktieägarna ska dess representant ställa sin plats till förfogande och sådan aktieägare som vid denna tidpunkt tillhör de tre största aktieägarna ska istället erbjudas plats i bolagets valberedning. Marginella förändringar behöver dock ej beaktas. Om ledamot lämnar valberedningen innan dess arbete är slutfört och om valberedningen anser att det finns behov av att ersätta denna ledamot, ska valberedningen utse ny ledamot enligt principerna ovan, men med utgångspunkt i Euroclear:s utskrift av aktieboken snarast möjligt efter det att ledamoten lämnat valberedningen. Ägare som utsett representant i valberedningen har rätt att entlediga sådan ledamot och utse en ny representant.

Instruktion för valberedningen

Valberedningen ska arbeta fram förslag i följande frågor för beslut vid kommande årsstämma:

1. Ordförande vid stämman;

2. Styrelsearvoden;

3. Val av styrelseledamöter och styrelseordförande;

4. Val av revisor samt arvoden till denna; samt

5. Principer för utseende av valberedning och instruktion för valberedningen.

Arvode till valberedningen utgår inte. Bolaget ska dock svara för skäliga kostnader för utförande av valberedningens uppdrag.

Beslut om a) ändring av bolagsordningen och b) uppdelning av aktier (s.k. aktiesplit) (punkt 11)

I syfte att underlätta handeln med Bolagets noterade aktier på Nasdaq First North Premier Growth Market Premier, föreslår styrelsen att årsstämman beslutar enligt följande.

a)         Ändring av bolagsordningen

För att möjliggöra uppdelningen av aktier enligt punkten b) nedan, föreslår styrelsen att bolagsstämman beslutar att bolagsordningens gränser för antal aktier ändras enligt följande. Bolagsordningens gränser för antal aktier ändras från nuvarande lägst 3 200 000 och högst 12 800 000 aktier till lägst 16 000 000 och högst 64 000 000 aktier. Bolagsordningen § 5 får därmed följande lydelse:

”Antal aktier ska vara lägst 16 000 000 och högst 64 000 000.”

b)         Uppdelning av aktier (s.k. aktiesplit)

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar att öka antalet aktier i Bolaget genom att varje aktie delas upp i tre (3) aktier (aktiesplit 3:1). Efter genomförd uppdelning av aktier kommer antalet aktier i Bolaget att öka från 5 356 588 aktier till 16 069 764 aktier.

För beslutet gäller att styrelsen bemyndigas att bestämma avstämningsdag för uppdelningen av aktierna, vilken dock inte får infalla före den tidpunkt då beslutet har registrerats hos Bolagsverket.

Styrelsen, eller den styrelsen därtill förordnar, föreslås äga rätt att vidta de smärre ändringar i besluten ovan som kan föranledas av registrering därav hos Bolagsverket och Euroclear.

Bolagsstämmans beslut i enlighet med punkterna a)–b) ovan ska antas som ett beslut.

För beslut enligt ovan krävs biträde av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Beslut om införandet av Incitamentsprogram 2021/2024 genom a) emission av teckningsoptioner till dotterbolag och b) godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner till nyckelpersoner i bolaget eller dess dotterbolag (punkt 12)

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om införandet av incitamentsprogram 2021/2024 genom att bolaget genomför en emission av teckningsoptioner samt överlåtelse av teckningsoptioner till nyckelpersoner i bolaget eller dess dotterbolag på nedanstående villkor (”Incitamentsprogram 2021/2024”).

Emissionen av teckningsoptionerna ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, riktas till det helägda dotterbolaget Freja eID Sweden AB, org.nr 559110-4806 (”Dotterbolaget”). Teckningsoptionerna ska ges ut vederlagsfritt. Rätt att teckna teckningsoptionerna tillkommer Dotterbolaget med rätt och skyldighet för Dotterbolaget att erbjuda nyckelpersoner, som är anställda i bolaget eller dess dotterbolag, att mot vederlag förvärva teckningsoptionerna på villkor som framgår nedan.

Styrelsen finner det angeläget och i alla aktieägares intresse att nyckelpersoner, vilka bedömts vara viktiga för koncernens vidare utveckling, har ett långsiktigt intresse av en god värdeutveckling på aktien i bolaget. Ett personligt långsiktigt ägarengagemang förväntas stimulera ett ökat intresse för verksamheten och resultatutvecklingen i sin helhet samt höja motivationen för nyckelpersonerna och resultera i en ökad intressegemenskap med ägarna i bolaget.

A. Emission av teckningsoptioner till Dotterbolaget

Emissionen, vilken omfattar högst 300 000 teckningsoptioner (beräknad efter genomförd aktiesplit) av serie 2021/2024, ska ske med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och på följande villkor.

Bolaget ska emittera högst 300 000 teckningsoptioner. Varje teckningsoption berättigar till teckning av en (1) ny aktie i bolaget. Notera att för det fall att årsstämman inte beslutar om aktiesplit i enlighet med styrelsens förslag under punkt 11 på dagordningen ska omräkning ske av antalet aktier som varje teckningsoption ger rätt att teckna enligt punkt 6 i teckningsoptionsvillkoren, varav tre (3) teckningsoptioner ska berättiga till teckning av en (1) aktie.

Rätt att teckna teckningsoptionerna ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, uteslutande tillkomma det av bolaget helägda Dotterbolaget. Överteckning kan inte ske. Dotterbolaget ska efter teckning erbjuda nyckelpersoner att förvärva teckningsoptionerna.

Teckningsoptionerna ska ges ut vederlagsfritt.

Teckningsoptionerna ska tecknas under perioden från den 6 maj 2021 till och med den 12 maj 2021 på separat teckningslista. Styrelsen ska äga rätt att förlänga teckningstiden.

Tilldelningsbeslut fattas snarast efter teckningstidens utgång och meddelas tecknare senast omkring den 12 maj 2021.

Teckningsoptionerna kan utnyttjas genom anmälan om teckning av nya aktier under tiden från och med den 1 december 2024 till och med den 31 december 2024. Optionsinnehavare ska under perioden från och med den 1 december 2024 till och med den 31 december 2024 äga rätt att för varje teckningsoption teckna en (1) ny aktie i bolaget.

Teckningskursen för aktie vid utnyttjande av teckningsoption ska utgöras av 130 procent av den genomsnittliga volymviktade betalkursen för bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market Premier under perioden från och med den 23 augusti 2021 till och med 3 september 2021, dock ej under aktiens aktuella kvotvärde. För det fall teckningskursen överstiger aktiernas kvotvärde ska det överstigande beloppet (överkursen) tas upp under den fria överkursfonden i bolagets balansräkning.

Ökningen av bolagets aktiekapital kan vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna uppgå till högst 15 625 kronor (förutsatt nuvarande kvotvärde och att ingen omräkning skett).

Skälet till avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att bolaget önskar främja bolagets långsiktiga intressen genom att bereda nyckelpersoner ett väl övervägt incitamentsprogram, som ger dem möjlighet att ta del av en positiv värdeutveckling i bolaget.

De nytecknade aktierna medför rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att nyteckningen har registrerats hos Bolagsverket och aktierna införts i aktieboken hos Euroclear.

Styrelsen, eller den styrelsen därtill förordnar, ska bemyndigas att vidta de smärre ändringar i beslutet som kan komma att krävas för registrering hos Bolagsverket respektive Euroclear, i det fall styrelsen beslutar att teckningsoptionerna ska registreras hos Euroclear.

Vid full anslutning och fullt utnyttjande av de föreslagna teckningsoptionerna kan bolagets aktiekapital komma att öka med högst 15 625 kronor genom utgivande av högst 300 000 aktier, var och en med ett kvotvärde om cirka 0,052084 kronor, dock med förbehåll för den höjning som kan föranledas av omräkning enligt teckningsoptionsvillkoren till följd av emissioner m.m. Dessa nya aktier utgör, vid fullt utnyttjande, cirka 1,83 procent av det totala antalet aktier och röster i bolaget.

B. Godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om att godkänna att Dotterbolaget får överlåta högst 300 000 teckningsoptioner i bolaget av serie 2021/2024 till nyckelpersoner eller på annat sätt förfoga över teckningsoptionerna för att säkerställa åtagandena i anledning av Incitamentsprogram 2021/2024.

Nyckelperson (16 personer) får förvärva teckningsoptioner för ett belopp om högst 25 000–285 000 kronor per person. Totalt ska nyckelpersoner erbjudas att förvärva teckningsoptioner för ett belopp om högst 1 500 000 kronor (för förtydliganden kan ytterligare teckningsoptioner förvärvas av nyanställda nyckelpersoner enligt nedan).

Ingen styrelseledamot eller ledande befattningshavare i bolaget kommer att delta i incitamentsprogrammet.

Deltagarna kan välja att teckna sig för ett lägre antal teckningsoptioner än vad som anges ovan. Om det totala antalet teckningsoptioner som deltagarna önskar förvärva skulle överskrida det högsta antal teckningsoptioner som kan emitteras enligt Incitamentsprogram 2021/2024, ska en proportionell reducering ske av det antal teckningsoptioner som varje nyckelperson kan bli tilldelad enligt riktlinjerna ovan. Garanterad tilldelning kommer inte att förekomma. Deltagare har inte rätt att teckna sig för ett större antal teckningsoptioner än vad som anges enligt riktlinjerna ovan. Eventuella teckningsoptioner som inte tilldelas enligt ovan ska reserveras för framtida rekryteringar av nyckelpersoner till koncernen, varvid ovan angivna riktlinjer för tilldelning ska äga tillämpning. Totalt ska nyanställda nyckelpersoner erbjudas att förvärva teckningsoptioner för ett belopp om högst 250 000 kronor. Enbart nyckelpersoner som rekryterats innan Anmälningsperioden, se definition nedan, löpt ut får erbjudas att förvärva teckningsoptioner.

Teckningsoptionerna ska erbjudas deltagarna till en kurs motsvarande ett beräknat marknadsvärde för teckningsoptionerna med tillämpning av Black & Scholes-optionsvärderingsmodell och vedertagna antaganden om bland annat volatilitet och riskfri ränta vid tidpunkten för överlåtelsen. Värderingen kommer genomföras av Ernst & Young Aktiebolag.

Anmälan om förvärv av teckningsoptioner ska ske till bolaget under tiden från och med den 6 september 2021 till och med den 16 september 2021 (”Anmälningsperioden”). Styrelsen för bolaget ska emellertid äga rätt att förlänga tiden för anmälan om förvärv.

Efter Anmälningsperioden ska icke överlåtna teckningsoptioner makuleras.

Skälet till avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att styrelsen önskar främja bolagets långsiktiga intressen genom att bereda nyckelpersoner ett väl avvägt incitamentsprogram, som ger dem möjlighet att ta del i bolagets långsiktiga värdeutveckling.

Vid ett antagande om att värdet på bolagets aktie vid tidpunkten för värderingen av teckningsoptionerna uppgår till 39 kronor, att teckningskursen vid utnyttjandet av teckningsoptionerna uppgår till 51 kronor, en löptid om 3 år, en riskfri ränta om -0,2 procent, en volatilitet om 49 procent samt och en genomsnittlig förväntad utdelning om 0 procent under löptiden blir värdet per teckningsoption 10 kronor. Slutlig värdering av teckningsoptionerna sker i anslutning till deltagarnas förvärv av teckningsoptionerna och kommer att baseras på vid den tidpunkten rådande marknadsförutsättningar.

För att uppmuntra deltagande i Incitamentsprogram 2021/2024 är avsikten att de anställda som väljer att delta i programmet ska erhålla en premiesubvention i form av extra lön förutsatt att deltagaren vid tidpunkten för utbetalning kvarstår i sin anställning inom koncernen och inte har sagt upp sin anställning. Premiesubvention för nyckelpersonerna ska uppgå till ett belopp som efter skatt motsvarar 100 procent av erlagd optionspremie. Baserat på att nya och befintliga nyckelpersoner tillsammans ska erbjudas att teckna teckningsoptioner för högst 1 750 000 kronor kommer Freja eID Groups kostnad för ovan beskrivna extra löneutbetalningar högst uppgå till 3,7 miljoner kronor. Baserat på ett antaget pris per teckningsoption om 10 kronor kommer totalt 175 000 teckningsoptioner kunna överlåtas till nya och befintliga nyckelpersoner, varav Freja eID Groups intäkt för teckningsoptionspremier beräknas uppgå till cirka 1 750 000 kronor (utan avräkning för premiesubvention).

För beslut enligt ovan krävs biträde av aktieägare med minst nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Beslut om bemyndigande för styrelsen att öka aktiekapitalet genom nyemissioner av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler (punkt 13)

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om bemyndigande för styrelsen att inom ramen för gällande bolagsordning, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, vid ett eller flera tillfällen intill nästkommande årsstämma, fatta beslut om ökning av bolagets aktiekapital genom nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler i bolaget. Styrelsen ska kunna besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler med bestämmelse om kontant betalning, apport, kvittning eller eljest med villkor. Styrelsen föreslås äga rätt att fatta beslut i sådan utsträckning att bolagets aktiekapital ska kunna ökas med ett belopp motsvarande sammanlagt högst 25 procent av det registrerade aktiekapitalet vid tidpunkten då styrelsen först utnyttjar bemyndigandet.

Syftet med bemyndigandet och skälet till att styrelsen ska kunna fatta beslut om emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och/eller med bestämmelse om apport- och/eller kvittningsemission eller eljest med villkor enligt ovan är att skapa handlingsfrihet för finansiering av nya affärsmöjligheter inom befintlig verksamhet och för utvidgad verksamhet i form av exempelvis företagsförvärv eller att bredda aktieägarkretsen.

Styrelsen, eller den styrelsen därtill förordnar, föreslås äga rätt att vidta de smärre ändringar i beslutet ovan som kan föranledas av registrering därav hos Bolagsverket eller Euroclear.

För beslut enligt ovan krävs biträde av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Aktieägares rätt att erhålla upplysningar

Aktieägarna äger rätt att begära att styrelsen och den verkställande direktören lämnar upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen för årsstämman, förhållanden som kan inverka på bedömningen av bolagets eller dotterföretags ekonomiska situation och bolagets förhållande till annat koncernföretag. Styrelsen och verkställande direktören ska lämna sådana upplysningar om det kan ske utan väsentlig skada för bolaget. Begäran om sådan upplysning ska lämnas skriftligen till Freja eID Group AB (publ), att: Kristofer von Beetzen, Travgatan 88, 194 30 Upplands Väsby eller via e-post till ir@frejaeid.se senast måndagen den 26 april 2021. Sådana upplysningar lämnas genom att de hålls tillgängliga hos bolaget, och på www.frejaeid.com, senast lördagen den 1 maj 2021. Upplysningarna skickas också inom samma tid till de aktieägare som så begär och uppger sin post- eller e-postadress.

Övrigt

Årsredovisning och revisionsberättelse, styrelsens fullständiga förslag till beslut enligt ovan samt övriga handlingar enligt aktiebolagslagen, finns tillgängliga på bolagets kontor på Travgatan 88 i Upplands Väsby samt på bolagets webbplats www.frejaeid.com senast från och med torsdagen den 15 april 2021. Kopior av nämnda handlingar skickas även kostnadsfritt till de aktieägare som begär det och därvid uppger sin postadress. Handlingarna är även tillgängliga på årsstämman.

Hantering av personuppgifter

För information om hur personuppgifter behandlas i samband med bolagsstämman hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclears hemsida: https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

__________________
Stockholm i april 2021

Freja eID Group AB (publ)

Styrelsen

Om Freja eID Group
Freja eID Group AB (publ) utvecklar produkter och tjänster för digital identifiering. Verksamheten består av den internationellt skalbara e-legitimationen Freja eID samt säkra fulfilmenttjänster. Företaget har kontor i Sverige och Serbien. Freja eID Group är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm. Erik Penser Bank AB är Freja eID Groups Certified Adviser, för kontakt med dem ring 08-463 83 00 eller skicka e-post till certifiedadviser@penser.se. För ytterligare information: www.frejaeid.com | 
Finansiell information Freja eID Group AB (publ)

Continue Reading

Marknadsnyheter

Jämställdhet och likabehandling i fokus under EU-möte

Published

on

By

Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg deltar tisdagen den 7 maj i rådet för sysselsättning, socialpolitik, hälso- och sjukvård samt konsumentfrågors (EPSCO) möte i Bryssel. På agendan står diskussioner om jämställdhet och ekonomisk självständighet, kvinnors representation inom politik och näringsliv och diskussion kring likabehandling. 

– Jag ser fram emot att delta i detta historiska möte – för första gången någonsin står jämställdhet och jämlikhet i fokus för ett EPSCO-möte. Det är högt prioriterade frågor för den svenska regeringen, där regeringen avsätter mer medel än någonsin. Det är viktigt att EU gör sin del av arbetet tillsammans med medlemsstaterna, säger Paulina Brandberg.

Vid mötet kommer det att hållas en riktlinjediskussion om direktivet om genomförande av principen om likabehandling (det så kallade antidiskrimineringsdirektivet). Deltagarna kommer även att diskutera slutsatser kring kvinnors ekonomiska egenmakt och ekonomiska oberoende som en väg mot substantiell jämställdhet. En riktlinjedebatt kommer också att hållas om kvinnor i det offentliga livet. 

Kommissionen kommer att ge en lägesrapport om Eurostats undersökning om våld mot kvinnor. Det belgiska ordförandeskapet och kommissionen kommer också att ge en lägesrapport om EU:s anslutning till Istanbulkonventionen. 

Därutöver kommer en lägesrapport om förberedelsen av en utvärdering av genomförandet av jämlikhetsstrategin för hbtqi-personer 2020–2025 samt en lägesrapport gällande de framsteg som gjorts i fråga om genomförandet av EU:s handlingsplan mot rasism att lämnas. 
 

Kontakt
Anton Johansson
Pressekreterare hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
076-135 53 41
anton.johansson@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Visma Enterprise tar steget framåt med automatiserad lönehantering

Published

on

By

Lönesystemet Agda PS blir nu helt automatiserat, vilket markerar slutet på den manuella hanteringen. Den uppdaterade lönemotorn syftar till att förenkla, effektivisera och förbättra arbetsflödet för lönespecialister, chefer och anställda.

Sedan 1980-talet har Visma Enterprises lönesystem Agda PS förenklat arbetsvardagen, särskilt inom lönehantering. Med ett av landets mest använda lönesystem, som idag används av var fjärde privatanställd, strävar Visma efter att inte bara följa utvecklingen utan att vara ledande i den. Genom åren har programvaran genomgått betydande förändringar och fortsätter att utvecklas med fokus på säkerhet, effektivitet och en helt molnbaserad lösning.

 

Tidigare känt som Payroller, har nu blivit automatisk lönehantering i Agda PS. Nästa steg i den digitala transformationen möjliggör en uppgradering för användarna till en helt automatiserad löneprocess med den nya lönemotorn. Inbyggda checklistor och bevakningar ger kontroll och överblick, medan den automatiska hjälpfunktionen snabbt identifierar fel och avvikelser. Dessutom inkluderas automatiserade funktioner för semesterårsskiften, retroaktiv lönberäkning, samt beräkning av slutlön och semester- och kompskuld.

 

– För våra befintliga Agda PS-kunder innebär den nya lönemotorn en uppgradering med ökad användarvänlighet och effektivitet. Gemensamt för alla användare är att Agda PS erbjuder ett framtidssäkrat sätt att gå över till en helt automatiserad löneprocess, säger Sofia Gerstenfeld, vd på Visma Enterprise.

 

Uppdateringen placerar Agda PS som marknadsledande när det gäller automatiserad lönehantering. Det är anpassat för privata företag med 50 anställda eller fler, och erbjuder flexibla integrationer med andra system och myndigheter med över 30 smarta tilläggsmoduler inom HRM.

 

Ny visuell identitet

Agda PS lanserar även en ny, modern visuell identitet för att markera övergången till ett enklare sätt att arbeta med lön. Det inkluderar en ny logotyp och en egen webbplats som bättre speglar Vismas framåtanda. Klicka in på den nya webbplatsen här.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:
Sofia Gerstenfeld, vd på Visma Enterprise AB

E-post: sofia.gerstenfeld@visma.com 

 

Om Visma Enterprise
Agda PS är en del av Visma Enterprise som utvecklar lösningar för att automatisera och förenkla verksamhetskritiska processer. Det ger våra kunder och deras medarbetare möjlighet att fokusera på det som gör dem framgångsrika.

 

Om Visma

Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara i molnet, med en omsättning på 2,4 miljarder euro under 2023, mer än 15 000 anställda och 1,8 miljoner kunder i Europa och Latinamerika. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer av alla storlekar, möjliggör vi ett mer effektivt och välmående samhälle. Besök oss på visma.se.

 

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Giant BidCo offentliggör det slutliga utfallet i det offentliga kontanterbjudandet till aktieägarna i Byggfakta

Published

on

By

DETTA PRESSMEDDELANDE UTGÖR INTE ETT ERBJUDANDE, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, I AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND ELLER SYDAFRIKA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR ETT ERBJUDANDE ENLIGT LAGAR OCH FÖRORDNINGAR I SÅDAN JURISDIKTION SKULLE VARA FÖRBJUDET. AKTIEÄGARE SOM INTE ÄR BOSATTA I SVERIGE OCH SOM ÖNSKAR ACCEPTERA ERBJUDANDET (DEFINIERAT NEDAN) MÅSTE GENOMFÖRA NÄRMARE UNDERSÖKNINGAR AVSEENDE TILLÄMPLIG LAGSTIFTNING OCH MÖJLIGA SKATTEKONSEKVENSER. AKTIEÄGARE HÄNVISAS TILL DE ERBJUDANDERESTRIKTIONER SOM FRAMGÅR AV AVSNITTET ”VIKTIG INFORMATION” I SLUTET AV DETTA PRESSMEDDELANDE OCH I ERBJUDANDEHANDLINGEN. AKTIEÄGARE I USA HÄNVISAS ÄVEN TILL AVSNITTET ”SÄRSKILD INFORMATION TILL AKTIEÄGARE I USA” I SLUTET AV DETTA PRESSMEDDELANDE.

Den 5 januari 2024 offentliggjorde Stirling Square[1], TA[2] och Macquarie Capital[3] (tillsammans ”Konsortiet”), genom Giant BidCo[4], ett offentligt uppköpserbjudande (”Erbjudandet”) till aktieägarna i Byggfakta Group Nordic HoldCo AB (publ) (”Byggfakta”). Den 19 april 2024 offentliggjorde Giant BidCo att Erbjudandet hade accepterats i sådan utsträckning att Giant BidCo kontrollerade 99,0 procent av det totala antalet aktier och röster i Byggfakta och att Giant BidCo hade förklarat Erbjudandet ovillkorat. Samtidigt förlängde Giant BidCo acceptfristen till den 3 maj 2024 för att ge aktieägare som ännu inte hade accepterat Erbjudandet en ytterligare möjlighet att göra det. Den förlängda acceptfristen har löpt ut och Erbjudandet har accepterats av innehavare av ytterligare 0,9 procent av det totala antalet aktier och röster i Byggfakta. Detta innebär att Giant BidCo nu kontrollerar 99,8 procent av det totala antalet aktier och röster i Byggfakta. Giant BidCo har beslutat att inte förlänga acceptfristen ytterligare och Erbjudandet är avslutat.[5]

Aktier som lämnats in i Erbjudandet

Under den initiala acceptfristen som löpte ut den 18 april 2024 accepterades Erbjudandet av innehavare av 68 017 711 aktier, motsvarande 31,6 procent av det totala antalet aktier och röster i Byggfakta. Under förlängningen av acceptfristen som löpte ut den 3 maj 2024 accepterades Erbjudandet av innehavare av ytterligare 1 842 663 aktier, motsvarande 0,9 procent av det totala antalet aktier och röster i Byggfakta. Giant BidCo kommer inte att förlänga acceptfristen ytterligare och Erbjudandet är därför avslutat. Detta innebär att Erbjudandet accepterades av innehavare av sammanlagt 69 860 374 aktier, motsvarande 32,4 procent av det totala antalet aktier och röster i Byggfakta.[6]

Tillsammans med de 145 343 615 aktier som redan ägdes av Stirling Square och TA före offentliggörandet av Erbjudandet och som tillskjutits Giant BidCo kontrollerar Giant BidCo 215 203 989 aktier, motsvarande 99,8 procent av det totala antalet aktier och röster i Byggfakta.[7]

Utöver det ovanstående ägde varken Giant BidCo eller medlemmarna i Konsortiet eller någon närstående till dem några aktier eller andra finansiella instrument som ger en finansiell exponering motsvarande ett aktieinnehav i Byggfakta vid tidpunkten för offentliggörandet av Erbjudandet, och de har inte förvärvat, eller ingått avtal om att förvärva, sådana aktier eller finansiella instrument utanför Erbjudandet.

Giant BidCo beräknar att kunna påbörja utbetalning av vederlag avseende de aktier som lämnats in under förlängningen av acceptfristen som löpte ut den 3 maj 2024 omkring den 17 maj 2024.

Tvångsinlösen och avnotering av Byggfakta

Giant BidCo har påkallat tvångsinlösen i enlighet med aktiebolagslagen för att förvärva de aktier som inte lämnats in i Erbjudandet. Byggfakta har dessutom ansökt om avnotering av aktierna i Byggfakta från Nasdaq Stockholm. Byggfakta kommer att offentliggöra vilken dag som blir sista dag för handel i Byggfaktas aktier på Nasdaq Stockholm så snart Byggfakta har erhållit besked om detta från Nasdaq Stockholm.

Detta pressmeddelande lämnades för offentliggörande den 6 maj 2024 klockan 14:00 (CEST).

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Adam Makkonen, Giant BidCo
Telefon: +46 70 316 63 75
E-post: giant@fogelpartners.se

För ytterligare information om Erbjudandet, vänligen besök:
www.giant-bidco.com.

För administrativa frågor om Erbjudandet, vänligen kontakta i första hand din bank eller förvaltare där du har dina aktier i förvar.

Viktig information

Erbjudandet riktas inte till (och inga anmälningssedlar kommer att accepteras från eller på uppdrag av) personer med hemvist i Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Sydafrika, eller personer vars deltagande i Erbjudandet skulle kräva att ytterligare erbjudandehandlingar upprättas eller att registreringar sker eller att några andra åtgärder vidtas utöver vad som krävs enligt svensk rätt (inklusive Nasdaq Stockholms takeover-regler) förutom om något undantag är tillämpligt.

Detta pressmeddelande, erbjudandehandlingen, tilläggen till erbjudandehandlingen (”Tilläggshandlingarna”) och annan dokumentation hänförlig till Erbjudandet (inklusive kopior av sådana handlingar) får inte postas eller på något annat sätt distribueras, vidarebefordras eller skickas till eller inom någon jurisdiktion (däribland Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland eller Sydafrika) där distribution av detta pressmeddelande, erbjudandehandlingen, Tilläggshandlingarna eller Erbjudandet skulle kräva att ytterligare åtgärder vidtas eller där detta skulle strida mot lagar eller regler i en sådan jurisdiktion. Personer som mottar detta pressmeddelande, erbjudandehandlingen eller Tilläggshandlingarna (inklusive bland annat banker, mäklare, fondkommissionärer, förvaltare och förvarare av värdepapper) och som omfattas av lagarna eller reglerna i en sådan jurisdiktion måste informera sig om och följa alla tillämpliga restriktioner och krav. Underlåtenhet att göra detta kan utgöra en överträdelse av värdepapperslagarna eller värdepappersreglerna i sådana jurisdiktioner. I den utsträckning det är tillåtet enligt tillämpliga lagar och regler friskriver sig Giant BidCo, Stirling Square, TA och Macquarie Capital från ansvar för överträdelser av sådan begränsning gjord av någon person och Giant BidCo förbehåller sig rätten att bortse från alla anmälningssedlar vars inlämning utgör en direkt eller indirekt överträdelse av någon av dessa begränsningar.

Erbjudandet, den information samt den dokumentation som tillgängliggörs genom detta pressmeddelande har inte upprättats av, och inte godkänts av, en ”authorised person” som avses i bestämmelse 21 i UK Financial Services and Markets Act 2000 (”FSMA”). Den information och de dokument som tillgängliggörs genom detta pressmeddelande får följaktligen inte distribueras i, eller vidarebefordras till, allmänheten i Storbritannien, förutom om något undantag är tillämpligt. Spridning av information och dokument som tillgängliggörs genom detta pressmeddelande är undantagna från restriktionerna för finansiell marknadsföring i bestämmelse 21 i FSMA på grundval av att det är ett meddelande från eller på uppdrag av en juridisk person som hänför sig till en transaktion om förvärv av daglig kontroll av en juridisk persons verksamhet, eller för att förvärva 50 procent eller mer av aktier med rösträtt i en juridisk person, i enlighet med artikel 62 i UK Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005.

Framåtriktade uttalanden

Uttalanden i detta pressmeddelande som rör framtida förhållanden eller omständigheter, inklusive information om framtida resultat, tillväxt och andra utvecklingsprognoser, utgör framåtriktade uttalanden. Framåtriktade uttalanden kan exempelvis kännetecknas av att de innehåller ord som ”förutses”, ”tros”, ”förväntas”, ”avses”, ”planeras”, ”ämnas”, ”eftersträvas”, ”kommer” eller ”kan” eller liknande uttryck. Framåtriktade uttalanden är till sin natur förknippade med risker och osäkerhetsmoment eftersom de avser förhållanden och är beroende av omständigheter som inträffar i framtiden. Till följd av ett flertal faktorer, vilka flera ligger utom Giant BidCos, Stirling Squares, TAs och Macquarie Capitals kontroll, kan framtida förhållanden komma att avsevärt avvika från vad som har uttryckts eller antytts i framåtriktade uttalanden. Alla framåtriktade uttalanden i detta pressmeddelande gäller endast per dagen då uttalandet lämnades och Giant BidCo, Stirling Square, TA eller Macquarie Capital har ingen skyldighet (och åtar sig ingen skyldighet) att uppdatera eller ändra något sådant uttalande till följd av ny information, framtida händelser eller andra förhållanden förutom i de fall det krävs enligt tillämpliga lagar och regler.

Särskild information till aktieägare i USA

Erbjudandet som beskrivs i detta pressmeddelande avser aktier i Byggfakta, ett bolag bildat enligt svensk lag, och är föremål för svenska offentliggörande- och förfaranderegler, vilka kan skilja sig från de regler som gäller i USA. Erbjudandet lämnas i USA i enlighet med Section 14(e) och Regulation 14E i U.S. Securities Exchange Act från 1934, såsom uppdaterad (”U.S. Exchange Act”), med förbehåll för undantaget enligt regel 14d-1(c) i U.S. Exchange Act avseende ett s.k. Tier I-uppköpserbjudande (”Tier I-undantaget”) samt i övrigt i enlighet med offentliggörande- och förfaranderegler som följer av svensk lag, innefattande rätten att återkalla lämnad accept, tidplan för Erbjudandet, meddelande om förlängning, offentliggörande av utfall, förfarande för utbetalning av vederlag (inklusive tidpunkt för utbetalning av vederlag) och frånfallande av villkor, vilka kan skilja sig från vad som följer av regler och praxis avseende offentliga uppköpserbjudanden i USA. Innehavare av aktier i Byggfakta som är bosatta i USA (”Amerikanska Aktieägare”) uppmanas att ta kontakt med sina egna rådgivare gällande Erbjudandet.

Byggfaktas finansiella rapporter, och all finansiell information som inkluderas häri, eller annan dokumentation rörande Erbjudandet, har eller kommer att upprättas i enlighet med svenska redovisningsregler vilka inte kan jämföras med finansiella rapporter eller finansiell information för bolag i USA eller andra bolag vars finansiella rapporter har upprättats i enlighet med amerikanska redovisningsregler. Erbjudandet lämnas till Amerikanska Aktieägare på samma villkor som till övriga aktieägare i Byggfakta, till vilka ett erbjudande lämnas. All information och dokumentation, inklusive erbjudandehandlingen och Tilläggshandlingarna, görs tillgänglig för amerikanska innehavare på ett sätt som är jämförbart med de metoder enligt vilka sådan dokumentation görs tillgänglig för Byggfaktas övriga aktieägare.

Erbjudandet, vilket är föremål för svensk rätt, lämnas till Amerikanska Aktieägare i enlighet med tillämplig amerikansk värdepapperslagstiftning och tillämpliga undantag därtill, inklusive Tier I-undantaget. I den utsträckning Erbjudandet är föremål för amerikansk värdepapperslagstiftning ska dessa regler endast tillämpas på Amerikanska Aktieägare och således inte medföra skyldigheter för några andra personer. Amerikanska Aktieägare bör uppmärksamma att Erbjudandevederlaget betalas ut i kronor och att ingen justering kommer att göras vid eventuella valutakursförändringar.

Det kan vara svårt för Byggfaktas aktieägare att genomdriva sina rättigheter och eventuella krav som kan ha uppstått enligt amerikansk federal eller amerikansk delstatlig värdepapperslagstiftning med anledning av Erbjudandet eftersom Byggfakta och Giant BidCo är belägna utanför USA och vissa eller samtliga av deras ledande befattningshavare och styrelseledamöter är bosatta i andra länder än USA. Byggfaktas aktieägare kommer eventuellt inte att kunna stämma Byggfakta eller Giant BidCo eller deras ledande befattningshavare eller styrelseledamöter i en icke-amerikansk domstol för överträdelser av amerikansk värdepapperslagstiftning. Dessutom kan det vara svårt att få Byggfakta eller Giant BidCo och/eller deras närstående att underkasta sig amerikansk jurisdiktion eller en dom från en amerikansk domstol.

I den utsträckning det är tillåtet enligt tillämpliga lagar eller regler kan Giant BidCo och dess närstående eller dess mäklare och mäklares närstående (i egenskap av ombud för Giant BidCo eller, om tillämpligt, dess närstående) från tid till annan under acceptfristen för Erbjudandet, och på andra sätt genom Erbjudandet, direkt eller indirekt, förvärva eller arrangera förvärv av aktier i Byggfakta utanför USA, eller andra värdepapper som kan konverteras till, utbytas mot eller utnyttjas för teckning av sådana aktier. Sådana förvärv kan antingen ske på den öppna marknaden till rådande pris eller genom privata transaktioner till förhandlat pris, och information om sådana förvärv kommer att offentliggöras genom ett pressmeddelande eller på andra sätt som rimligen kan förväntas för att informera Amerikanska Aktieägare avseende sådan information. Dessutom kan Giant BidCos finansiella rådgivare komma att delta i normal handel avseende värdepapper i Byggfakta, vilket kan inkludera förvärv eller arrangemang avseende förvärv av sådana värdepapper såtillvida sådana förvärv eller arrangemang följer tillämpliga lagar och regler. All information beträffande sådana förvärv kommer att offentliggöras, på svenska och genom en icke-bindande engelsk översättning tillgänglig för Amerikanska Aktieägare, via relevant elektronisk media om, och i den utsträckning sådant offentliggörande krävs enligt tillämplig svensk eller amerikansk lag, förordningar eller regler.

Mottagandet av kontantvederlaget i Erbjudandet av en Amerikansk Aktieägare kan komma att utgöra en skattepliktig transaktion i amerikanskt federalt inkomstskattehänseende och enligt tillämpliga amerikanska statliga och lokala, samt utländska och andra, skattelagar. Varje aktieägare uppmanas att konsultera en självständig rådgivare angående de skattemässiga konsekvenserna av att acceptera Erbjudandet. Varken Giant BidCo eller dess närstående och deras respektive styrelseledamöter, ledande befattningshavare, anställda eller ombud eller annan företrädare i samband med Erbjudandet kan hållas ansvarig för skattemässiga konsekvenser eller skyldigheter som uppstår som en följd av att acceptera detta Erbjudande.

VARE SIG U.S. SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION ELLER NÅGON AMERIKANSK DELSTATLIG VÄRDEPAPPERSMYNDIGHET ELLER TILLSYNSMYNDIGHET HAR GODKÄNT ELLER AVVISAT DETTA ERBJUDANDE, KOMMENTERAT OM ERBJUDANDET ÄR RÄTTVIST ELLER FÖRDELAKTIGT, BEDÖMT RIKTIGHETEN ELLER LÄMPLIGHETEN AV DETTA PRESSMEDDELANDE, ELLER UTTALAT SIG OM INNEHÅLLET i DETTA PRESSMEDDELANDE ÄR KORREKT ELLER FULLSTÄNDIGT. ALLA PÅSTÅENDEN OM MOTSATSEN ÄR EN BROTTSLIG HANDLING i USA.

[1] ”Stirling Square” avser SSCP Byggest S.à r.l (i tillämpliga fall, tillsammans med sina närstående och deras respektive förvaltade fonder).

[2] ”TA” avser Bock Capital EU Luxembourg Tricycle II S.à r.l (i tillämpliga fall, tillsammans med sina närstående och deras respektive förvaltade fonder).

[3] ”Macquarie Capital” avser Macquarie European Investment Holdings Limited (helägt dotterbolag till Macquarie Group Limited).

[4] ”Giant BidCo” avser Giant Sweden Bidco AB, organisationsnummer 559462-7118, som är ett nybildat svenskt privat aktiebolag som för närvarande ägs av Stirling Square och TA och som, vid fullföljande av Erbjudandet, kommer att ägas av medlemmarna i Konsortiet.

[5] Ägarandelarna i detta stycke är beräknade baserat på 215 536 667 aktier i Byggfakta (dvs. 218 666 667 utgivna aktier minus de 3 130 000 egna aktier som innehas av Byggfakta).

[6] Ägarandelarna i detta stycke är beräknade baserat på 215 536 667 aktier i Byggfakta (dvs. 218 666 667 utgivna aktier minus de 3 130 000 egna aktier som innehas av Byggfakta).

[7] Ägarandelen i detta stycke är beräknat baserat på 215 536 667 aktier i Byggfakta (dvs. 218 666 667 utgivna aktier minus de 3 130 000 egna aktier som innehas av Byggfakta).

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.