Connect with us

Marknadsnyheter

Crunchfish ansöker om varumärkesskydd i EU för Digital Cash Wallet

Published

on

Crunchfish AB (”Crunchfish”) har lämnat in två ansökningar om varumärkesskydd hos European Union Intellectual Property Office för sin Digital Cash Wallet. Det ena varumärket är ”Crunchfish Digital Cash Wallet” som ordmärke och det andra är två emojis som representerar ”Puss och kram” med den tillhörande domänen xoxo.cash som figurmärke.

Crunchfish har lämnat in ansökan om varumärkesskydd i EU för ordmärket ”Crunchfish Digital Cash Wallet” så väl som figurmärket xoxo.cash med två välkända emojis. Crunchfish har möjlighet att även utöka varumärkesansökningarna till andra områden inom sex månader.

Crunchfish har även ingått ett licensavtal med emoji company GmbH i Tyskland för att få använda två välkända emojis som representerar xoxo – puss och kram – med vår Digital Cash Wallet. Crunchfish har även registrerat domänen xoxo.cash för att tillhandahålla information om Crunchfish Digital Cash Wallet på vår hemsida crunchfish.com/digital-cash.

Anledningen till varför vi använder det välkända begreppet puss och kram – xoxo – härstammar från de fyra olika produktvarianterna i Crunchfish Digital Cash Wallet. Den fullständiga versionen kallas för xsxc då den stödjer transaktioner både mellan olika tjänster (cross-service, xs) och olika valutor (cross-currency, xc). Kärnversionen som inte stöder transaktioner mellan olika tjänster eller olika valutor kallas xoxo. De två andra versionerna stödjer antingen transaktioner mellan olika tjänster xsxo eller olika valutor xoxc.

Crunchfish debiterar en abonnemangsavgift per installerad Digital Cash plånbok till den utgivande banken eller leverantören av den digitala plånboken. Intäkterna kan kontrolleras av Crunchfish som global Certificate Authority med möjlighet att ge ut eller dra tillbaka användarcertifikat för Digital Cash Wallets. Affärsmodellen är välkänd och liknar utgivandet av betaltjänster på smarta kort och stör inte affärsmodellerna som används av Crunchfishs Digital Cash Partners. Global interoperabilitet mellan betaltjänster, mellan betallösningar och även mellan valutor erbjuds som mertjänster till Digital Cash plånboken.

Den adresserbara marknaden för Digital Cash plånböcker är gigantisk eftersom den innefattar miljarder av smarta debet-, kredit-, kontant- och presentkort samt digitala plånboksappar i smartphones, smarta klockor och feature phones på betalrälsarna för kort, realtidsbetalning, closed-loop-plånböcker, riksbanksvaluta, kryptovaluta och mobile money.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Joachim Samuelsson, VD för Crunchfish AB
+46 708 46 47 88
joachim.samuelsson@crunchfish.com 

Ulf Rogius Svensson, IR & Marketing Manager
+46 733 26 81 05
ulf.rogius.svensson@crunchfish.com

Västra Hamnen Corporate Finance AB är Certified Adviser. Epost: ca@vhcorp.se. Telefon +46 40 200 250.

Om Crunchfish – crunchfish.com
Crunchfish är ett techbolag med patentsökta lösningar för Digital Cash som kan integreras både med betalningsrälsen och mobila plånböcker. Lösningarna är globalt skalbara och gör digitala betalningar mer robusta eftersom riskerna med störningar och driftstopp elimineras. Vi har också utvecklat Blippit, en appterminal som ansluts till kassasystem för både online- och offlinebetalningar och har en patentsökt lösning för att minska matsvinnet. Crunchfish utvecklar även geststyrning av smarta AR-glasögon till konsumentmarknaden. Crunchfish är sedan 2016 noterade på Nasdaq First North Growth Market med huvudkontor i Malmö och med representation i Indien.

Continue Reading

Marknadsnyheter

OurLiving AB: Rättelse Årsredovisning 2023

Published

on

By

Årsredovisning och revisionsberättelse som publicerades tidigare idag var felaktigt märkt med MAR-etikett med hänvisning till EU:s marknadsmissbruksförordning. MAR-etiketten skulle inte ha varit med. Det saknades även uppgift om revisorns utlåtande.  

Styrelsen och verkställande direktören avger följande redovisning för räkenskapsåret 2023  

I årsredovisningen 2023 så berättar verkställande direktör, Stina Åkesson om bolagets fokus framåt på digital renodling och lönsamhet i ljuset av den företagsrekonstruktion som Bolaget genomgår efter att ha försatt dotterbolaget Solarfuture i konkurs.   

För komplett årsredovisning, se pdf.  

Revisorerna varken tillstyrker eller avstyrker att koncernens resultat- och balansräkning fastställs. Revisorerna tillstyrker däremot resultat- och balansräkning för moderbolaget och rekommenderar att stämman ge ansvarsfrihet till VD och styrelse. 

Uttalande: 

Väsentlig osäkerhetsfaktor avseende antagandet om fortsatt drift 

Som framgår av bolagets förvaltningsberättelse är bolaget försatt i rekonstruktion per 2024-04-25 och dotterbolaget Solarfuture i 

Sverige AB är försatt i konkurs per 2024-04-25. Borgenärssammanträde för godkännande av rekonstruktionsplanen har hållits och 

Tingsrätten har per 2024-05-17 beslutat att rekonstruktionen ska fortsätta. Om rekonstruktionsplanen inte kan fullföljas som planerat 

kan det innebära att det kan finnas en väsentlig osäkerhetsfaktor som kan leda till betydande tvivel om företagets förmåga att 

fortsätta verksamheten. Vi har inte modifierat våra uttalanden på grund av detta. 

 

För ytterligare information: 

Stina Åkesson 

VD, OurLiving AB                                                     

Telefon: 0706-38 33 88                                           

E-post: stina.akesson@ourliving.se 

Om OurLiving 

OurLiving är ett teknikbolag inom digitalisering av fastigheter och boende. Grunden i bolagets erbjudande är en digital plattform och app som används inom bygg- och fastighetsindustrin. Plattformen och appen täcker olika tillämpningar som t.ex energivisualisering, kommunikationsmodul, inredningsval, bopärm, ärendehantering och bokningsverktyg.  

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från årsstämma i EcoRub AB EcoRub AB

Published

on

By

EcoRub AB, org.nr 556438-0284 (”Bolaget”), har hållit årsstämma den 30 maj 2024 kl. 13.00 i Bolagets lokaler, Hökmark 114 i Lövånger. Vid stämman fattades beslut om, bland annat, nedanstående.

Fastställande av räkenskaperna

Årsstämman fastställde resultat- och balansräkningarna för Bolaget för 2023. Styrelsens ledamöter och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023.

Resultatdisposition

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2023 och att årets resultat balanseras i ny räkning.

Arvoden

Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode till styrelsen ska utgå med sammanlagt 700 000 kronor, att fördelas med 260 000 kronor till ordföranden och 110 000 kronor vardera till styrelsens övriga ledamöter. Vidare beslutade årsstämman, i enlighet med valberedningens förslag, att valberedningens ordförande ska erhålla 50 000 kronor och till ledamot som representerar övriga mindre aktieägare ska erhålla 35 000 kronor. Det beslutades, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning för granskning av räkenskaper och förvaltning.

Styrelse och revisorer

Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att antalet styrelseledamöter ska vara fem ordinarie styrelseledamöter samt att Bolaget ska ha ett registrerat revisionsbolag som revisor.

Vidare beslutade årsstämman, i enlighet med valberedningens förslag, att genom omval utse Anders Färnlöf, Pär Dunder och Petra Kreij samt genom nyval utse Johan Gralén och Kristina Karlsson till styrelseledamöter, samtliga för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Beslutades, i enlighet med valberedningens förslag, att omvälja Pär Dunder som styrelsens ordförande för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Beskrivning av de nya styrelseledamöterna följer nedan.

Johan Gralén (född 1964)

Bakgrund: Johan Gralén har en genuin kunskap från både gummi- och plastindustrin efter 10 år inom Trelleborgskoncernen samt 15 år med plastkompositer. Johan har under dessa år i B2B – industrins tjänst haft ansvar för att driva flera ambitiösa tillväxtstrategier och för att etablera ett antal nya dotterbolag, inklusive rekrytering och uppbyggnad av framgångsrika team. Johans erfarenhet av att bygga och implementera nödvändiga strategier, processer och organisationer för att nå satta mål i kombination med hans djupa förståelse för försäljnings-, strategi-, ekonomi- och tillverkningsfunktionerna gör att vi ser honom som en stor tillgång till Ecorubs fortsatta tillväxtsresa.
Utbildning: Civilingenjör (Luleå Universitet), Internationell marknadsföring (IHM), Management and Corporate Governance (EFL), Executive Negotiation Program (Harvard Law School)
Nuvarande befattningar: Ägare av Progressio Management AB.
Tidigare befattningar: 10 år inom Trelleborgs koncernen med ledande befattningar inom Operations och Supply Chain varav 2 år baserad i Kina. 11 år på DIAB som Executive Vice President Asia Pacific samt Executive Vice President Global Sales varav 7 år baserad i Asien. Nära 4 år som CTO på JSB (Gurit) i Danmark. Tidigare styrelseuppdrag i Sporda Nonwoven AB.
Oberoende: Oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen samt större aktieägare.
Innehav: Johan Gralén äger inga aktier i bolaget.

Kristina Karlsson (född 1971)

Bakgrund: Kristina Karlsson har gedigen erfarenhet som CFO och bred kunskap inom Corporate Governance i noterad miljö. Kristina har varit aktiv i börsnotering, finansiering, kapitalanskaffning och som styrelsesekreterare i bolag noterat på Nasdaq Mid Cap. Hennes erfarenheter sträcker sig även internationellt via Nordstjernans dotterbolag och hon har dessutom väl dokumenterade erfarenheter från branschen när det kommer till formsprutning och platsproduktion. Valberedningen känner stort förtroende för att Kristina kommer att bidra till att Ecorubs styrelse stärker kompetensen inom IR, ekonomisk styrning, kapitalanskaffning och bolagsstyrning.
Utbildning: Civilekonom från Växjö Universitet.
Nuvarande befattningar: CFO, IR & vVD på Nivika Fastigheter AB (publ), styrelsesuppleant i samtliga dotterbolag i Nivika-koncernen samt styrelseledamot i Redo i Gnosjö AB.
Tidigare befattningar: Drygt 25 års erfarenhet från ekonomichef/CFO-roller i allt från små familjeägda bolag och koncernen till investmentbolagägda koncerner. Senast knappt 10 år som CFO för Rosti GP och Rosti Packaging Division, ägt av Nordstjernan.
Oberoende: Oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen samt större aktieägare.
Innehav: Kristina Karlsson äger inga aktier i bolaget.

Det beslutades, i enlighet med för valberedningens förslag, att genom nyval utse revisionsbolaget Bright Norr AB som revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Noterades att Bright Norr AB har meddelat att den auktoriserade revisorn Joel Brännström kommer att utses till huvudansvarig revisor.

Tillsättande av valberedning

Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att Suzanne Sandler, Anna Henricsson och Anders Färnlöf väljs till ledamöter av valberedningen.

Bemyndigande om nyemission

Styrelsen bemyndigades att, för tiden intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler. Nyemission av aktier eller emission av teckningsoptioner och/eller konvertibler får ske med eller utan företrädesrätt för bolagets aktieägare och får ske kontant och med eller utan föreskrift om apport, kvittning eller annat villkor.

För ytterligare information, kontakta Anders Färnlöf, på telefon +46 76 147 7458 eller e-post anders.farnlof@ecorub.se

Info om Ecorub

Är ett greentech-bolag som producerar återvunnet gummi- och plastmaterial för formsprutning, strängsprutning och 3D-printning. Bolagets återvunna material utvecklas och produceras med materialegenskaper som inrymmer material med gummits elasticitet till styvheten hos hårda plaster. Ecorub är en producent av återvunnet plast- och gummimaterial som möjliggör återvunna alternativ för den cirkulära ekonomin. Bolaget grundades 1995 och har sin fabrik i Lövånger.

EcoRub AB (publ), Hökmark 114, 932 93 Lövånger 

Hemsida: www.ecorub.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Konvertering av Scandics konvertibler med ett nominellt belopp om totalt 32,5 miljoner SEK till aktier

Published

on

By

Under 2021 emitterade Scandic Hotels Group AB (publ) (”Scandic”) konvertibler med ett nominellt belopp om totalt 1 800 miljoner SEK. Konvertibler med ett nominellt belopp om totalt 32,5 miljoner SEK har konverterats till aktier. Efter konverteringen uppgår det totala nominella beloppet för de utestående konvertiblerna till
1 175,3 miljoner SEK.

Genom konverteringen ökar antalet aktier och röster i Scandic med 749 502 till totalt
192 053 618. Genom konverteringen ökar aktiekapitalet med 187 375,50 SEK till totalt 48 013 404,50 SEK.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Rasmus Blomqvist, Director Investor Relations, Scandic Hotels Group
E-post: rasmus.blomqvist@scandichotels.com
Telefon: 0702 335 367

Om Scandic Hotels Group
Scandic är det största hotellföretaget i Norden med ett nätverk av omkring 280 hotell och 58 000 hotellrum i drift och under utveckling på över 130 destinationer. Scandic är ledande när det kommer till att integrera hållbarhet inom alla områden och dess prisbelönta koncept inom tillgänglighet säkerställer att Scandic är till för alla. Väl omtyckt av gäster och medarbetare är Scandic Friends Nordens största lojalitetsprogram inom hotellbranschen och företaget en av de mest attraktiva arbetsgivarna i regionen. Scandic är noterat på Nasdaq Stockholm. www.scandichotelsgroup.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.