Connect with us

Marknadsnyheter

Infranord vinner uppdrag för Södra Malmbanan och Västra Götaland Öst

Published

on

Infranord har tilldelats uppdragen för basunderhåll Södra Malmbanan och basunderhåll Västra Götaland Öst. 

Båda entreprenaderna utförs i Samverkan enligt Trafikverkets modell för Samverkan Hög som bygger på ett nära samarbete och där parterna tillsammans definierar vad som ska göras inom ramen för kontraktet och på vilket sätt. Kontraktsvärdet för Södra Malmbanan är 700 MSEK och kontraktet löper på sex år med ytterligare ett optionsår. Kontraktsvärdet för Västra Götaland Öst är 790 MSEK och kontraktet löper på fem år med ytterligare två optionsår. Uppdragsgivare är Trafikverket. 
 
–    Jag är stolt över att Infranord som marknadsledande järnvägsentreprenör i Sverige stärker vår position i och med dessa samverkanskontrakt. Det är en mycket spännande kontraktsmodell som ger oss ytterligare möjlighet att tillsammans med Trafikverket optimera vårt utförande och bidra till ännu högre punktlighet. Denna entreprenadform passar Infranord särskilt väl då vi är marknadsledande inom säkerhet, har hög tekniskt kompetens och lång erfarenhet av samverkan inom järnväg, säger Henrik Löfgren, VD Infranord. 

–    Med tilldelningen av basunderhållet för Södra Malmbanan så behåller vi vår starka etablering i Norrbotten, vilket är mycket glädjande. Vi har många medarbetare som arbetat på bansträckan tidigare och som kommer att bidra med värdefull kunskap. Infranords maskin- och fordonsflotta kommer också att vara viktig för vårt arbete, säger Eva Axelsson, Regionchef Nord, Infranord.

–    Det är glädjande att vi kan behålla vår starka position i berörd geografi. Detta skapar en god bas även för anläggningsverksamheten i vår region. Det ger oss också goda möjligheter att utveckla verksamhet och medarbetare inom ramen för den nya samverkansformen, säger Jörgen Jumark, Regionchef Syd, Infranord.

Tilldelningsbeslutet kan överprövas inom tio (10) dagar från det att tilldelningen meddelats.

Henrik Löfgren, VD Infranord, telefon 010 121 70 00

Eva Axelsson, Regionchef Nord Infranord, telefon 010 121 43 40

Jörgen Jumark, Regionchef Syd Infranord, telefon 010 121 69 10

Infranord bygger och underhåller järnväg för samhällets bästa. Infranord är marknadsledande i Sverige och en betydande aktör i Norge med en omsättning om cirka 4 miljarder och 1 800 medarbetare. Verksamheten kännetecknas av gedigen järnvägskunskap, hög säkerhet, tydlig ansvarsfördelning och omfattande satsningar på att vara branschens mest uppskattade arbetsgivare. Mer information finns på Infranord.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

ALM Equity AB (publ) offentliggör fusionsdokument avseende samgåendet med Svenska Nyttobostäder AB (Publ)

Published

on

By

I informationen nedan syftar ”detta pressmeddelande” på detta dokument, dess innehåll eller del därav, muntliga presentationer, frågestunder och skriftligt eller muntligt material som diskuteras eller distribueras i anslutning därtill. Detta pressmeddelande är inte en kallelse till en bolagsstämma eller ett fusionsdokument. Detta pressmeddelande är inte heller ett erbjudande att sälja, eller en anfordran eller en inbjudan om att lämna ett erbjudande att köpa, förvärva eller teckna sig för, värdepapper, eller en uppmuntran att göra någon investering, och det kommer inte att ske någon försäljning av värdepapper i jurisdiktioner där ett sådant erbjudande, anfordran eller försäljning skulle vara otillåten utan registrering eller kvalifikation enligt sådan jurisdiktions värdepappersrättsliga lagar. Beslut avseende den föreslagna aktiebolagsrättsliga fusionen mellan ALM Equity AB (publ) (”ALM Equity”) och Svenska Nyttobostäder AB (publ) (”Svenska Nyttobostäder”) (”Fusionen”) ska uteslutande fattas på grundval av information som anges i de faktiska kallelserna till ALM Equitys och Svenska Nyttobostäders bolagsstämmor, såsom tillämpligt, fusionsplanen och fusionsdokumentet beträffande Fusionen, samt på självständiga analyser av informationen däri.

Detta pressmeddelande innehåller framåtriktad information. Framåtriktad information är till sin natur associerad med kända och okända risker, osäkerhetsmoment, antaganden och andra faktorer, eftersom den avser förhållanden och är beroende av omständigheter som inträffar i framtiden, oavsett om de är inom eller utom respektive bolags eller det kombinerade bolagets kontroll. Sådana faktorer kan medföra att de faktiska resultaten, prestationen och den faktiska utvecklingen kan komma att avsevärt avvika från vad som uttryckts eller antytts i den framåtriktade informationen. Trots att respektive bolags ledning anser att deras förväntningar som anges i den framåtriktade informationen är rimliga baserat på sådan information som är tillgänglig för dem, ges inte någon garanti för att sådan framåtriktad information kommer att visa sig vara korrekt. Otillbörlig vikt ska inte fästas vid framåtriktad information. Den framåtriktade informationen gäller endast per dagen för detta pressmeddelande och varken ALM Equity eller Svenska Nyttobostäder åtar sig någon skyldighet att uppdatera den framåtriktade informationen. ALM Equitys och Svenska Nyttobostäders tidigare resultat lämnar inte någon garanti för, och utgör inte någon förutsägelse om, det kombinerade bolagets framtida resultat. ALM Equity, Svenska Nyttobostäder och deras respektive dotterbolag, ledande befattningshavare, anställda och ombud åtar sig vidare inte någon skyldighet att granska, uppdatera eller bekräfta förväntningar eller uppskattningar, eller revidera framåtriktad information för att reflektera händelser som inträffar, eller omständigheter som uppkommer, i förhållande till innehållet i pressmeddelandet. Det är vidare inte säkert att Fusionen kommer att genomföras på det sätt och inom den tidsram som beskrivs i detta pressmeddelande eller överhuvudtaget. 

Idag meddelar ALM Equity AB (publ), (”ALM Equity” eller ”Bolaget”), att fusionsdokumentet avseende samgåendet med Svenska Nyttobostäder AB (publ) har publicerats på bolagens hemsidor: www.almequity.se och www.nyttobostader.se. Som tidigare offentliggjorts, förväntas fusionen vara genomförd under tredje kvartalet 2024.

Rådgivare
ALM Equity har anlitat Tangocm Capital Markets AB som finansiell rådgivare samt Advokatfirman Schjødt AS, filial som legal rådgivare i samband med Fusionen.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Maria Wideroth, styrelseordförande i ALM Equity, Telefon: +46 708 25 53 35, E-mailadress: Maria.Wideroth@landahl.se
 

Om ALM Equity
ALM Equity utvecklar och investerar i tillgångar och verksamheter inom fastighetsbranschen utifrån den framtida marknadens behov. ALM Equitys aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market med kortnamnet ALM och preferensaktien med kortnamnet ALM PREF. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ).

Mer information om bolaget finns på www.almequity.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Monivent AB publicerar årsredovisningen för 2023

Published

on

By

Monivent AB meddelar idag att bolaget publicerar sin årsredovisning för verksamhetsåret 2023. Årsredovisningen finns att hämta på bolagets hemsida www.monivent.se samt i form av bifogad pdf.

  

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Lindqvist, VD
Telefon: +46 (0)70 748 01 30
E-post: maria@monivent.se​​​​
Hemsida: www.monivent.se

Monivent AB (”Monivent”) utvecklar, tillverkar och säljer medicintekniska produkter i syfte att förbättra den akuta vården som ges till nyfödda barn som har behov av andningsstöd vid födseln. Ungefär tre till sex procent av alla nyfödda barn hamnar i denna kritiska situation och vårdpersonal saknar idag bra verktyg för att bestämma hur effektiv denna manuella ventilering är. Monivent har utvecklat utrustning som mäter luftflödet till barnet direkt i ansiktsmasken via en sensormodul som skickar data trådlöst till en extern monitor. Vårdgivaren får därigenom omedelbar återkoppling, vilket möjliggör nödvändiga justeringar för att säkerställa en effektiv men samtidigt skonsam behandling. Bolaget marknadsför även en produkt avsedd för simuleringsträning på utbildningsdockor som bygger på samma teknik som den kliniska produkten.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nordic Flanges Group tillförs cirka 23,2 MSEK

Published

on

By

VI SÄKERSTÄLLER FLÖDEN TILL MÄNNISKORS DAGLIA NYTTA

PRESSMEDDELANDE

Stockholm, 7 maj 2024 kl 19:30

DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE OFFENTLIGGÖRAS, PUBLICERAS ELLER DISTRIBUERAS, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SINGAPORE, SYDAFRIKA, USA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER. DETTA PRESSMEDDELANDE UTGÖR INTE ETT ERBJUDANDE ATT FÖRVÄRVA VÄRDEPAPPER I NORDIC FLANGES GROUP AB (PUBL).

Nordic Flanges Group tillförs cirka 23,2 MSEK

Styrelsen för Nordic Flanges Group AB (publ) (”Nordic Flanges Group” eller ”Bolaget”) offentliggör idag utfallet i den nyemission med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare som offentliggjordes den 6 mars 2024 (”Företrädesemissionen”). Företrädesemissionen tecknades till 32,2 procent med och utan stöd av teckningsrätter. Totalt tecknades 51 711 162 aktier med stöd av teckningsrätter, motsvarande 30,7 procent av Företrädesemissionen, 2 516 885 aktier tecknades utan stöd av teckningsrätter, motsvarande 1,5 procent av Företrädesemissionen. Garantiåtagandena kommer därför att utnyttjas, vilket innebär att garanterna kommer att tilldelas 90 856 250 aktier totalt, motsvarande cirka 53,9 procent av de erbjudna aktierna. Nordic Flanges Group tillförs därmed totalt cirka 23,2 MSEK före emissionskostnader, varav cirka 12,5 MSEK i form av kvittning av befintliga lån.

Utfall i Företrädesemissionen

Teckningstiden för Företrädesemissionen avslutades den 2 maj 2024 och utfallet visar att Företrädesemissionen tecknades till 32,2 procent med och utan stöd av teckningsrätter. Totalt tecknades 51 711 162 aktier med stöd av teckningsrätter, motsvarande 30,7 procent av Företrädesemissionen, 2 516 885 aktier tecknades utan stöd av teckningsrätter, motsvarande 1,5 procent av Företrädesemissionen. Garantiåtagandena kommer därför att utnyttjas, vilket innebär att garanterna kommer att tilldelas 90 856 250 aktier totalt, motsvarande cirka 53,9 procent av de erbjudna aktierna. Nordic Flanges Group tillförs därmed totalt cirka 23,2 MSEK före emissionskostnader, varav cirka 12,5 MSEK i form av kvittning av befintliga lån.

Besked om tilldelning av aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter skickas till de som tilldelats aktier i form av avräkningsnota. Förvaltarregistrerade aktieägare erhåller besked om tilldelning i enlighet med respektive förvaltares rutiner. Tilldelning av aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter har genomförts i enlighet med de principer som angivits i informationsmemorandumet.

Antal aktier, aktiekapital och utspädning

Efter att Företrädesemissionen har registrerats hos Bolagsverket kommer det totala antalet aktier i Bolaget att öka med 145 084 297, från 84 324 968 och uppgå till totalt 229 409 265. Aktiekapitalet kommer att öka med 7 254 214,85 SEK, från 4 216 248,40 SEK och uppgå till totalt 11 470 463,25 SEK efter registreringen. För aktieägare som inte valt att delta i Företrädesemissionen uppgår utspädningseffekten till cirka 63,2 procent.

Handel med BTA

Handel med betalda tecknade aktier (BTA) på Nasdaq First North Growth Market pågår fram till och med den 22 maj 2024 under beteckningen NFGAB BTA.

Rådgivare
Partner Fondkommission agerar finansiell rådgivare och Wåhlin Advokater agerar legal rådgivare till Nordic Flanges Group i samband med Företrädesemissionen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Frederik von Sterneck – CEO, Nordic Flanges Group AB

Telefon: +46 706 554 626

E-post: frederik.vonsterneck@nordicflanges.com

Om Nordic Flanges Group

Nordic Flanges är en ledande leverantör av industrikomponenter i Norden. Vårt affärskoncept är att leverera industriella lösningar i rostfritt stål, aluminium och kolstål, med marknadens bästa kundservice. För att möta våra kunders höga krav på effektivitet, flexibilitet och kvalitet, är vårt produktsortiment baserat på både egenproducerade och handlade industrikomponenter med kundanpassade logistiklösningar. Koncernen kombinerar egen tillverkning och utveckling med handel och agenturverksamhet inom utvalda teknikinriktade industrisegment.

Nordic Flanges Group är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan hösten 2007. För mer information, se www.nordicflanges.com

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Telefon: +46 8-503 015 50

E-post: CA@mangold.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.