Connect with us

Marknadsnyheter

Sveriges bästa låneförmedlare – Stor jämförelse utförd av Dittlån

Published

on

Dittlån.se annonserar nu sin stora jämförelse av Sveriges bästa låneförmedlare.

Är du ute efter Sveriges bästa lån? Då ska du självklart jämföra olika långivares erbjudanden sinsemellan. Det är exakt det en låneförmedlare har som huvudsyssla – att jämföra olika banker och långivare. 

Enligt jämförelsen är Sveriges bästa låneförmedlare just nu:

Oavsett om du är ute efter att samla lån, ta ett privatlån, billån eller snabblån bör alltid första steget vara att jämföra lån med hjälp utav en låneförmedlare för att se till att du får bästa möjliga låneerbjudandet. 

Nedan kan du se vad jämförelsen utav låneförmedlare kom fram till:

Lendo – jämför 35 långivare på ett och samma ställe

Lendo är en utav Sveriges största låneförmedlare. Faktum är att Lendo jobbar med hela 35 långivare som erbjuder lån på belopp upp till 600 000 kr under en och samma kreditupplysning. Genom att jämföra både ränta och villkor mellan olika långivare kan du snabbt välja det bästa lånet för dig. 

Lendo kan även hjälpa dig att samla dina lån och erbjuda bättre lånevillkor, det är en gratistjänst som kan användas av alla över 18 år. 

Direkto – låna upp till 600 000 kr hos flera kända långivare

Direkto är ett dotterbolag till Svensk Fastighetsförmedling. Bolaget benämns som ett bostadskreditinstitut som arbetar under Finansinspektionens tillsyn. Direkto förmedlar både privatlån och bolån.

Hos Direkto låneförmedling kan du ansöka om lån upp till 600 000 kr hos flera olika banker och detta med en enda kreditupplysning. Du ansöker snabbt och smidigt via BankID, svar får du efter några minuter och kan sedan jämföra erbjudanden från olika långivare. 

Zmarta – välj fritt bland mängder av långivare med en kreditupplysning

Zmarta är en låneförmedlare som låter dig välja fritt bland mängder av långivare med endast en kreditupplysning som samtliga långivare delar på. Zmarta erbjuder även andra typer av tjänster inom privatekonomi såsom jämförelse av elavtal och försäkringar. 

Zmarta är inte bara verksamma i Sverige utan även i övriga Norden (Norge och Finland).

Advisa – jämför och samla lån för bättre lånevillkor

Hos Advisa jämför du och samlar olika lån till ett för att få bättre lånevillkor. Med hjälp av dem jämför du olika långivarens räntor och villkor och kan sedan själv, eller tillsammans med Advisas rådgivare, komma fram till det bästa lånet för dig. 

Advisa samarbetar med hela 36 långivare och du kan där ansöka om lån på belopp upp till 600 000 kr. Det är gratis att jämföra och det görs endast en kreditupplysning. 

Enklare – jämför 33 långivares villkor med endast en ansökan

Med Enklare som låneförmedlare jämför du hela 33 långivares villkor med låneerbjudanden på upp till 600 000 kr. 

Hos Enklare görs endast en kreditupplysning som alla långivare sedan delar på. Enklare vill även göra det enkelt för dig att samla lån för att få bättre villkor och ränta. 

Vad gör en låneförmedlare?

En låneförmedlare samlar in låneerbjudanden från olika banker och långivare som de samarbetar med och presenterar därefter dessa för låntagare som ansökt om lån. 

Du ansöker om lån hos en låneförmedlare för att säkerställa att du får bästa möjliga låneerbjudande sett till dina förutsättningar. En låneförmedlare förmedlar alltså bara lån till dig, de lånar inte ut pengar själva.

5 fördelar med att använda en låneförmedlare

Det finns många fördelar med att använda en låneförmedlare, vi radar upp 5 exempel på fördelar här nedanför! 

1. Enbart en kreditupplysning. Genom att du jämför olika långivares erbjudanden via en låneförmedlare säkerställer du minsta möjliga påverkan på ditt kreditbetyg eftersom låneförmedlare enbart tar en enda kreditupplysning via UC.

Ansöker du om lån hos flera olika långivare, och inte via en låneförmedlare, kan det påverka ditt kreditbetyg negativt i och med att varje långivare genomför varsin enskild kreditupplysning. 

2. Det går snabbt och enkelt att ansöka. Ansökan tar oftast inte mer än ett par minuter. Du fyller i uppgifter såsom önskat lånebelopp, återbetalningstid, personliga uppgifter och övriga punkter som efterfrågas och därefter skickar du in din ansökan.

3. Flera erbjudanden med en enda ansökan. Låneförmedlaren sammanställer de olika bankernas och långivarnas erbjudanden för att du ska få en överblick över räntor och villkor så att du enkelt kan jämföra och fatta ett beslut. 

4. Din ansökan är inte bindande. När du fått dina låneerbjudanden är det helt upp till dig om du vill gå vidare med någon av dem. Du bestämmer alltså själv om du vill låna pengar och i sådana fall från vilken bank eller långivare. 

5. Tjänsten är kostnadsfri. Det kostar ingenting att använda en låneförmedlare, oavsett om du väljer att gå vidare med att låna pengar från en långivare eller inte. Du betalar bara för lånet du eventuellt tecknar. 

Hur fungerar det att använda en låneförmedlare?

Det är enkelt att ansöka om lån hos en låneförmedlare. För att göra det ännu lättare för dig har vi tagit fram en steg-för-steg lista för hur processen ser ut när du ansöker om lån hos en låneförmedlare. 

1. Ansök om lån hos låneförmedlaren.

Du fyller i en ansökan om lån på låneförmedlarens hemsida. Ansökan tar enbart ett par minuter och oftast fyller du i önskat lånebelopp, återbetalningstid, personliga uppgifter som efterfrågas och därefter skickar du in din ansökan.

2. Din ansökan skickas till långivare och banker. Låneförmedlaren gör en kreditupplysning och skickar därefter iväg din ansökan till de långivare och banker som de samarbetar med. Långivarna och bankerna väljer därefter om de vill ge dig ett låneerbjudande eller inte. 

3. Du får dina låneerbjudanden. Oftast får du svar inom 24 timmar. Erbjudandena kommer oftast i olika omgångar, men vi rekommenderar att du tar dig tid och tittar igenom alla alternativ innan du bestämmer dig.

4 .Välj om du vill gå vidare med ett lån. Du kan i lugn och ro ta tid på dig att välja det erbjudande du vill acceptera. Vill du inte acceptera något av erbjudandena går det självklart också bra, tjänsten är fortfarande kostnadsfri. Din ansökan är inte bindande förrän du signerat avtalet (som oftast görs via Mobilt BankID).5.

Du får lånet utbetalt. Hur snabbt du får pengarna på kontot beror på vilken långivare du valt att låna av. Hos vissa långivare får du vänta en eller ett par dagar medan du hos vissa långivare får pengarna direkt på kontot efter ett accepterat erbjudande. 

Olika typer av lån

Behöver du låna pengar och undrar vilka olika valmöjligheter du har? Eller vill du kanske bara vill lära dig mer om vilka olika lånetyper som finns på marknaden? Vi tar upp de vanligaste låneformerna här nedan och förklarar mer!

Privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som riktar sig till privatpersoner. Att lånet saknar säkerhet betyder att du inte behöver ha en borgensman eller sätta något i pant.

Du väljer själv vad du vill ta ett privatlån till. De vanligaste användningsområden är vardaglig konsumtion eller för att finansiera större investeringar såsom en bil, renovering eller en resa.

Kännetecken för ett privatlån

Lånebelopp:

5 000 till 600 000 kr

Löptid: 1 – 20 år

Ränta: 2,95 % – 19,9 %

Aviseringsavgift: 0 – 50 kr

Uppläggningsavgift: 0 – 500 kr

Kreditupplysning: I regel via UC. Ansöker du via en låneförmedlare tas enbart en UC

Utbetalning: Generellt inom 1 – 3 dagar men vissa långivare erbjuder direktutbetalning

Krav för att bli beviljad privatlån

Kraven skiljer sig mellan långivare, men de generella kraven innefattar att du:

  • Är minst 18 år gammal

  • Inte har några betalningsanmärkningar
  • Har en fast inkomst från arbete, pension eller Försäkringskassan
  • Inte har någon skuld hos kronofogden på minst 6 månader
  • Har en årsinkomst före skatt på över 100 000 kr

Snabblån

Snabblån är, på samma sätt som privatlån, ett lån utan säkerhet. Snabblån är dock oftast på mindre belopp än privatlån och kännetecknas av snabb utbetalning, högre ringa, kort återbetalningstid men också låga krav på låntagaren. 

Kännetecken för ett snabblån

Lånebelopp: 1 000 till 50 000 kr

Löptid: 1 – 60 månader 

Ränta: 4,95 % – 40 %

Aviseringsavgift: 0 – 50 kr

Uppläggningsavgift: 0 – 500 kr

Kreditupplysning: I regel utan UC, istället via Bisnode eller Creditsafe.

Utbetalning: Många långivare erbjuder direktutbetalning, men hos vissa får du vänta upp till 1 – 2 bankdagar. 

Krav för att bli beviljad snabblån

Kraven skiljer sig från långivare till långivare. Men nedan följer de generella kraven för att bli beviljad ett smålån:

Krav som ställs mindre ofta:

Låneförmedlare utan UC

Att låna utan UC innebär att man tecknar ett lån hos en långivare som använder ett annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC). Detta kan exempelvis vara Bisnode eller Creditsafe. 

De flesta låneförmedlarna använder UC men då tas enbart en kreditupplysning som alla långivare och banker delar på. På så sätt påverkar det din kreditvärdighet så lite som möjligt. 

Lån trots betalningsanmärkning

De flesta låneförmedlare samarbetar med åtminstone några långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar. Det betyder att det finns stora möjligheter att du kan bli beviljad ett lån även om du har betalningsanmärkningar.

Tänk på att de aktörer som accepterar betalningsanmärkningar oftast ger dig sämre villkor i form av höga räntor. Därför är det extra bra att ansöka om lånet via en låneförmedlare för att kunna jämföra olika erbjudanden för en chans till schysstare villkor. 

Jämför långivare tryggt och säkert hos Sveriges bästa låneförmedlare

Att jämföra långivare är det bästa sättet att säkerställa att man får de bästa villkoren för sitt lån. Oavsett om det handlar om ett privatlån, snabblån eller att samla lån så bör man alltid se över villkoren för de specifika lånet långivaren erbjuder. 

Ibland skiljer sig inte långivarna speciellt mycket åt men små procents ränteskillnad blir i längden stora summor; detsamma gällande återbetalningstid, uppläggningsavgift, aviavgift med mera. 

Vanliga frågor 

Hur hittar jag den bästa låneförmedlaren?

Börja med att undersöka vilka parametrar som är viktiga för just dig. Om du gör ett förhastat val kan det lätt bli fel. Vi presenterar de bästa låneförmedlarna som finns på marknaden i just denna artikeln, ta dig tid och jämför noga.

Kan jag ansöka om lån hos flera låneförmedlare?

Ja, det kan du, men ansöker du om lån hos flera låneförmedlare kommer det också göras fler kreditupplysningar vilket i längden försämrar din kreditvärdighet. 

Kan man samla lån och varför ska man göra det? 

På samma sätt som du kan ansöka om ett privatlån eller snabblån kan du också ansöka om ett samlingslån. Ett samlingslån är ett typ av privatlån som du ansöker om för att bli av med dyra smålån eller krediter.

Med ett samlingslån får du också en bättre översikt över din ekonomi. Istället för att ha flera smålån så bakas samtliga lån ihop till ett och samma. 

Källa: Dittlån.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Slottsviken publicerar årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen får härmed avge årsredovisning avseende räkenskapsåret 2023

Årsredovisningen finns tillgänglig på Bolagets webbplats www.slottsviken.se

För mer information kontakta:

Jakob Österberg, VD

Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ)

Telefon 018-19 49 50

E-post jakob.osterberg@slottsviken.se

 
Om Slottsviken Fastighetsaktiebolag:

Slottsviken är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och utvecklar attraktiva fastigheter i stadsnära områden. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Slottsviken är noterat på Spotlight Stock Market sedan 1997 och handlas via banker och fondkommissionärer.

Continue Reading

Marknadsnyheter

RaySearch och C-RAD tecknar samarbetsavtal

Published

on

By

RaySearch Laboratories AB (pub) och C-RAD AB är glada att kunna tillkännage ett samarbetsavtal som syftar till att gemensamt utveckla innovativa lösningar och produkter för att förbättra kvaliteten på strålbehandling.

Fokus för samarbetet är att undersöka hur C-RAD:s ytskanningsteknologi kan utnyttjas vid dosplanering i RaySearchs dosplaneringssystem RayStation. Idag används ytorna från Catalyst+, C-RAD:s system för ytguidad strålbehandling, under bildtagning och behandling. Genom att göra Catalysts+ ytor tillgängliga i RayStation®* skapas många användningsmöjligheter. En sådan är att expandera en CBCT-bild, som har ett begränsat avbildningsområde, genom att använda information från ytskanningen. Detta kommer att leda till ett mer komplett återskapande av patientens anatomi, vilket i sin tur resulterar i ett mer tillförlitligt underlag för kliniska beslut. Som ett första resultat av samarbetet kommer ovan beskrivna tillämpning att demonstreras under den pågående mässan ESTRO. Därefter kommer andra användningsområden av företagens respektive produkter att utforskas.

Cecilia de Leeuw, vd och koncernchef, C-RAD: “Vi är mycket glada över samarbetet med RaySearch, genom vilket vi ska förbättra och hitta nya innovativa lösningar i vår gemensamma kamp mot cancer.”

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch: “Jag ser fram emot att samarbeta med C-RAD, vars kontor dessutom ligger nära oss i Sverige. Den ytterligare information om patientens anatomi som tillhandahålls genom ytskanning via Catalyst+ har potential att avsevärt förbättra olika steg i dosplaneringsprocessen för strålbehandling i RayStation.”

För mer information vänligen kontakta: 
Johan Löf, grundare och vd, RaySearch Laboratories AB (publ) 
Tel: +46 (0) 8 510 530 00 
johan.lof@raysearchlabs.com  

Om C-RAD 
C-RAD utvecklar ytskanningsteknologi för strålterapi för att möjliggöra en mycket exakt dosavgivning till tumören och samtidigt skydda frisk vävnad från oönskad exponering. Med hjälp av höghastighets 3D-kameror i kombination med förstärkt verklighet stöder C-RAD den initiala patientpositioneringen och övervakar patientens rörelser under behandlingen för att säkerställa hög tillförlitlighet, ett effektivt arbetsflöde och ökad noggrannhet. C-RAD övervakar patientens rörelse utan att använda markörer eller ytterligare dos för att ge den högsta nivån av patientsäkerhet och komfort.
 C-RAD AB är noterat på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på c-rad.com.

Om RaySearch 
RaySearch Laboratories AB (publ) är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. RaySearch marknadsför RayStation®* dosplaneringssystem (TPS) och onkologiinformations-systemet (OIS) RayCare®*. De senaste tilläggen i RaySearchs produktlinje är RayIntelligence® och RayCommand®*. RayIntelligence är ett molnbaserat analyssystem för onkologi (OAS) som cancerkliniker kan använda för att samla in, strukturera och analysera data. Behandlingsstyrsystemet (TCS) RayCommand är utformat som en länk mellan behandlingsmaskinen och systemen för dosplanering och onkologiinformation. 

Programvara från RaySearch har sålts till drygt 1 000 kliniker i 43 länder. Företaget grundades år 2000 som en avknoppning från Karolinska Institutet i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003. Mer information finns på raysearchlabs.com. 
 
Om RayStation 
RayStation®* är ett flexibelt, innovativt dosplaneringssystem som används av många ledande cancercenter världen över. Det kombinerar unika funktioner för adaptiv terapi, flermålsoptimering och marknadsledande algoritmer för optimering av behandlingsplaner för HDR-brachyterapi och extern strålbehandling med fotoner, elektroner och protoner samt heliumjoner och koljoner. RayStation har stöd för ett stort antal behandlingsmaskiner. Det möjliggör att all behandlingsplanering kan göras i ett och samma system och att befintlig utrustning kan utnyttjas maximalt. RayStation kan integreras fullständigt med RayCare®*. Genom att harmonisera behandlingsplaneringen skapas bättre vård för cancerpatienter över hela världen. 

* Regulatoriskt godkännande krävs på vissa marknader.  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Styrelsen i S2Medical AB (publ) har beslutat att bolagets årsredovisning även ska utgöra en kontrollbalansräkning, vilket till följd senarelägger bolagets årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen i S2Medical AB (publ) (”S2Medical” eller ”Bolaget”) har i enlighet med aktiebolagslagen (25 kap 13 §), upprättat en kontrollbalansräkning (”KBR”) genom att besluta att balansräkningen i bolagets årsredovisning även skall utgöra en KBR. I syfte att ge Bolagets revisor tillräcklig frist för att möjliggöra denna process har styrelsen valt att senarelägga publiceringen av Bolagets årsredovisning med 6 dagar till den 9 maj 2024.

Beslutet att upprätta KBR grundar sig i att Bolagets egna kapital för närvarande är lägre än hälften av det registrerade aktiekapitalet. Styrelsen ser det inte som sannolikt att denna brist kommer att elimineras enbart genom regleringen av bolagets tillgångar och skulder i samband med genomförandet av den godkända rekonstruktionsplanen. Då både KBR och det positiva utfallet av företagsrekonstruktionen visar på livskraft anser styrelsen att en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital är en tillräcklig åtgärd för att helt eliminera kapitalbristen. Styrelsen avser därför att föreslå en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital. Förslaget kommer att inkluderas i kallelsen till Bolagets kommande årsstämma för beslut.

Vi ser positivt på framtiden och jag uppfattar detta som en nödvändig administrativ åtgärd för att justera ett oproportionerligt stort aktiekapital på över 16 miljoner SEK.” Säger Bolagets CEO, Petter Sivlér

Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-05-03 20:38 CET.

Kontaktuppgifter
Petter Sivlér – CEO, S2Medical AB (publ)
Telefon: +46 (0)8-70 000 50
E-post: petter.sivler@s2m.se

Certified Adviser
Vator Securities AB
Telefon +46 (0)8-580 065 99
Hemsida: www.vatorsec.se 
Epost: ca@vatorsec.se

Om S2Medical 
S2Medical AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer innovativa sårläkningsprodukter för hela sårläkningsprocessen med fokus på brännskador och kroniska sår. Bolaget har utvecklat eiratex®, ett nytt cellulosabaserat material för läkning av svåra brännskador och kroniska sår. Materialet läker sår effektivt och därmed minskar både lidande för patienter samt kostnader för hälso- och sjukvården. 

Aktiens kortnamn: S2M

Aktiens ISIN-kod: SE0011725084

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.