Connect with us

Marknadsnyheter

Calmark tecknar distributörsavtal för Indien avseende COVID19-LDH

Published

on

Ett exklusivt distributionsavtal har tecknats mellan Calmark Sweden AB (publ) och bolaget r2 Hemostasis Diagnostics India Private Ltd avseende marknadsföring och försäljning av plattformen Calmark POC – Covid på den indiska marknaden. 

Sedan i mars har smittspridningen i Indien ökat drastiskt och nådde i början av maj en topp med ca 400.000 nya konstaterade smittfall per dag. Den rådande situationen innebär stora ansträngningar för sjukvården som på många platser har svårt att tillgodose behoven av sjukhussängar, utrustning och läkemedel. Calmark POC – Covid är en plattform för snabbtest av biomarkören LDH, som är en viktig faktor vid bedömningen av vilken vårdnivå som kommer att krävas för patienterna.

Företaget r2 Hemostasis Diagnostics India Private Ltd är experter inom koagulationsegmentet och är aktiva i hela Indien samt närliggande länder. De är välrenommerade och har fler verksamhetsområden, bl a forskning inom pharma och life science.

”Jag är mycket glad och otroligt nöjd med dagens avtal”, säger Magdalena Tharaldsen, Director International Business Development för Calmark. ”Vår produkt ska nu registreras i Indien och r2 Hemostasis Diagnostics kommer att hantera denna process. Vi kommer inom kort att skicka de första demoprodukterna.”

Calmark POC – Covid är en plattform som består av ett instrument och en testkassett avsedd för mätning av biomarkören lactat dehydrogenas (LDH) i blodet hos covid-19 patienter. Förhöjda nivåer av LDH innebär en högre risk för att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Plattformen kan användas på t.ex. akutmottagningar och vårdavdelningar på sjukhus för bedömning av rätt vårdnivå.

Denna information är sådan som Calmark Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-06-10 16:43 CET.

För mer information om Calmark Sweden AB, vänligen kontakta:

Anna Söderlund, VD
Telefon: +46 70 214 98 93
E-post: anna.soderlund@calmark.se 
www.calmark.se 

Calmark Sweden AB är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer en patientnära analysmetod (PNA) för enklare och snabbare analyser av medicinska tillstånd hos nyfödda. Den unika testplattformen består av ett bärbart instrument och testkassetter för olika biomarkörer. Marknadslansering av det första testet, Neo-Bilirubin påbörjades under 2020. I västvärlden medför införandet av PNA-tester stora besparingar och kortare vårdkedjor. I mindre utvecklade sjukvårdssystem erbjuder Calmarks produkt ett stöd för diagnos som idag inte finns eftersom tillgången på sjukhuslaboratorier många gånger är begränsad. Calmark siktar på att bli den globala ledaren och att långsiktigt erbjuda alla relevanta tester för nyfödda oavsett var i världen de föds. Förutom produkter för nyfödda, säljer Calmark även ett PNA-test för bedömning av allvarlighetsgrad vid sjukdomen covid-19. B-aktien är noterad på Spotlight Stock Market och handlas under namnet CALMA B. Läs mer på www.calmark.se.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan till digital presentation. Kommentarer till utfall i nyemission.

Published

on

By

Fredagen den 17 maj, kl. 10:30 – 11:00 hålls en webbsänd presentation av Bolagets VD Hans Wallin med kommentarer till den nyligen avslutade nyemission som VibroSense genomfört, samt en uppdatering av Bolagets planer för den närmaste framtiden. I samband presentationen ges möjlighet att ställa frågor.

Klicka på länken för att registrera deltagande. Registreringen bekräftas via epost som innehåller en länk för att ansluta till konferensen.

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_YaEhfJA-TD22s1d9XIOoSg

Deltagare kan ställa frågor skriftligt via en chat som öppnas i anslutning till presentationen.
Presentationen kommer hållas på svenska, men det går också bra att ställa frågor på engelska.

Kontakt
Hans Wallin, VD VibroSense Dynamics AB
Tel: +46 40 88 026
E-post: info@vibrosense.com
www.vibrosense.se

“The new Gold Standard for reliable
detection of nerve damage”

Om VibroSense Dynamics AB (publ)
VibroSense Dynamics AB (publ) utvecklar och säljer medicintekniska produkter och tjänster för diagnostikstöd vid nervskador i händer och fötter. Metoden går ut på att mäta och kvantifiera förmågan att känna vibrationer vid flera frekvenser. Bolagets kunder är diabetesmottagningar, företagshälsovård, sjukhus, vårdcentraler och forskare.
Vår vision är att bolagets produkter ska vara ett standardinstrument vid alla neurologiska undersökningar för att upptäcka tidiga tecken på förändringar i känseln så att patienter och deras vårdgivare kan sätta in förebyggande åtgärder som förhindrar, reducerar eller fördröjer uppkomsten av nervskador i händer och fötter.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nordic Asia publicerar årsredovisning för 2023

Published

on

By

Nordic Asia Investment Group 1987 AB (”Nordic Asia” eller ”bolaget”), ett svenskt investmentbolag med fokus på den kinesiska konsumentmarknaden, publicerar idag sin årsredovisning för räkenskapsåret 2023.

Årsredovisningen är bifogad i pressmeddelandet och kan även laddas ner på bolagets hemsida, https://nordicasiagroup.com/investerarrelationer/rapporter-presentationer.

För frågor hänvisas till

Yining Wang, VD

Telefon: +46 (0) 76 286 43 46

E-post: yining@nordicasiagroup.com

Certified Adviser

Aktieinvest FK AB är bolagets Certified Adviser och kan nås på telefon: +46 8 506 517 03 samt e-post: rutger.ahlerup@aktieinvest.se

Om Nordic Asia

Nordic Asia Investment Group 1987 AB (”Nordic Asia”, ”bolaget”) är ett svenskt investmentbolag som avser att identifiera och långsiktigt äga en koncentrerad investeringsportfölj i marknadsledande bolag med exponering mot den växande inhemska konsumentmarknaden i Kina.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Beslut vid årsstämma i Medivir den 7 maj 2024

Published

on

By

Medivir Aktiebolag (publ) har idag den 7 maj 2024 hållit årsstämma. Årsstämman genomfördes med fysisk närvaro av aktieägare och med möjlighet för aktieägare att utöva sin rösträtt genom förhandsröstning (poströstning). Årsstämman i Medivir Aktiebolag (publ) fattade följande beslut:

Fastställande av resultat- och balansräkningar samt ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktör
Årsstämman beslutade att fastställa resultat- och balansräkningarna för år 2023 och de personer som varit styrelseledamöter respektive verkställande direktör beviljades ansvarsfrihet för 2023 års förvaltning.

Resultatdisposition
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bolagets resultat balanserades i ny räkning.

Ersättning till styrelsen och revisor
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsearvodet ska uppgå till sammanlagt högst 1 990 000 kronor årligen med följande fördelning. Ordföranden ska ersättas med 690 000 kronor och övriga ledamöter som inte är anställda i bolaget ska ersättas med vardera 260 000 kronor. Vidare ska revisorsarvode utgå enligt godkänd räkning inom ramen för offert.

Val av styrelse och revisor
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen ska bestå av sex ordinarie ledamöter utan suppleanter och att bolaget ska ha en revisor utan suppleanter.

Årsstämman beslutade vidare, i enlighet med valberedningens förslag, om omval av Uli Hacksell, Lennart Hansson, Bengt Westermark, Yilmaz Mahshid och nyval av Angelica Loskog och Anna Törner till styrelseledamöter. Uli Hacksell omvaldes som styrelsens ordförande.

Revisionsbolaget Grant Thornton AB omvaldes, i enlighet med valberedningens förslag och styrelsens rekommendation, till bolagets revisor.

Riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
Årsstämman beslutade att anta nya riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare, i enlighet med styrelsens förslag.

Styrelsens ersättningsrapport
Årsstämman beslutade att godkänna den av styrelsen framlagda ersättningsrapporten.

Emissionsbemyndigande
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av stamaktier till ett antal som sammanlagt inte överstiger 20 procent av totalt antal utestående aktier i bolaget efter utnyttjande av bemyndigandet.

Syftet med bemyndigandet är att ge styrelsen flexibilitet i arbetet med att säkerställa att bolaget på ett ändamålsenligt sätt kan tillföras kapital för finansieringen av verksamheten. Utgivande av nya aktier med stöd av bemyndigandet ska genomföras på marknadsmässiga villkor.

Långsiktigt incitamentsprogram i form av aktiematchningsprogram (LTIP 2024)
Årsstämman beslutade slutligen, i enlighet med styrelsens förslag, att anta ett långsiktigt incitamentsprogram i form av ett aktiematchningsprogram för nyckelpersoner (LTIP 2024), innefattande beslut om bemyndigande för styrelsen att öka bolagets aktiekapital med högst 850 000 kronor genom emission av högst 1 700 000 C-aktier och att besluta om återköp av samtliga utestående C-aktier samt överlåtelse av egna aktier till deltagarna i enlighet med villkoren för LTIP 2024 och i marknaden.

För ytterligare information om besluten hänvisas till kallelsen som finns tillgänglig på bolagets hemsida, www.medivir.se.

För mer information, vänligen kontakta
Magnus Christensen, finanschef
Telefon: 08 5468 3100

E-mail: magnus.christensen@medivir.com

Om Medivir
Medivir utvecklar innovativa läkemedel med fokus på cancersjukdomar där de medicinska behoven är stora. Företaget satsar på indikationsområden där tillgängliga behandlingsmetoder är begränsade eller saknas och det finns stora möjligheter att erbjuda betydande förbättringar till patienterna. Medivir fokuserar på utvecklingen av fostroxacitabine bralpamide (fostrox), en smart kemoterapi som har utformats för att ge en riktad anti-tumöreffekt i levern samtidigt som eventuella biverkningar minimeras. Samarbeten och partnerskap är en viktig del av Medivirs affärsmodell och läkemedelsutvecklingen bedrivs antingen i egen regi eller i partnerskap. Medivirs aktie (ticker: MVIR) är noterad på Nasdaq Stockholms lista för små bolag (Small Cap). www.medivir.se.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.