Connect with us

Marknadsnyheter

Nordstjernan investerar i insurtech-bolaget Insurello

Published

on

Nordstjernan investerar i det snabbväxande insurtech-bolaget Insurello och blir partner till grundare och befintliga ägare.

Insurello är ett svenskt insurtech-bolag grundat 2016 med huvudkontor i Stockholm. Företaget tillhandahåller en konsumenttjänst som hjälper privatpersoner att få ut rätt ersättning efter en olycka. Genom en skalbar och automatiserad process hjälper Insurello individer med hela ärendehanteringsprocessen gentemot försäkringsbolagen, och kan även hitta okända försäkringar som kunden själv inte känner till.

Insurello har byggt en skalbar plattform för ärendehantering, vilket förenklar för kunden att få en helhetsbild av sina försäkringar och också att få rätt ersättning.

Investeringen görs inom Nordstjernans nya tillväxtsatsning, Nordstjernan Growth.

”Insurello är den andra investeringen inom Nordstjernans nya tillväxtinitiativ, Nordstjernan Growth. Vi är imponerade av teamet bakom Insurello och verksamhetens skalbarhet och ser en stor potential i att introducera tjänsten på fler marknader och i flera vertikaler. Vi tror att Nordstjernan Growth passar väl som partner i den fas där bolaget befinner sig”, säger Nordstjernans verkställande direktör Peter Hofvenstam.

Peter Hofvenstam
Verkställande direktör
Nordstjernan AB

Frågor besvaras av:

Peter Hofvenstam, verkställande direktör Nordstjernan
E-post: peter.hofvenstam@nordstjernan.se

Stefan Stern, kommunikationsansvarig Nordstjernan
Mobil: +46 70 636 74 17

E-post: stefan.stern@nordstjernan.se

Nordstjernan är ett familjekontrollerat investeringsföretag, som genom aktivt och långsiktigt ägande i nordiska företag skall skapa värdetillväxt. Mer information om Nordstjernan finns på www.nordstjernan.se.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Två ministermöten i Karlstad under Sveriges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet

Published

on

By

17–19 juni pågår två olika nordiska ministermöten i Karlstad under ledning av landsbygdsminister Peter Kullgren. Mötena kommer att fokusera på regional utveckling, livsmedelsberedskap och konkurrenskraft. Media bjuds in till pressträffar, men kan också närvara vid en exkursion.

Rådet för regionalpolitik

Tisdag 18 juni har rådet för regionalpolitik ministermöte i Karlstad. De fokuserar på ett attraktivt, konkurrenskraftigt och robust Norden. Klockan 12.00 hålls en pressträff på Stadshotellet i Karlstad för att informera om Sveriges ordförandeskap och prioriterade områden. Föranmälan görs till pressekreteraren, se presskontakt.

Rådet för fiske och akvakultur, jordbruk, livsmedel och skogsbruk 

Onsdag 19 juni har ministerrådet för fiske och akvakultur, jordbruk, livsmedel och skogsbruk möte i Karlstad. De fokuserar på beredskap, motståndskraft och ökad konkurrenskraft i produktionen inom rådets sektorer. Klockan 11.50 hålls en pressträff på Stadshotellet i Karlstad i samband med att landsbygdsminister Peter Kullgren väntas signera en deklaration om beredskap och robusthet inom rådets sektorer. Deklarationen syftar till att länderna enas om ett fördjupat nordiskt samarbete kring dessa frågor. På pressträffen medverkar även Nordiska ministerrådets generalsekreterare Karen Ellemann samt landsbygdsministerns nordiska ministerkollegor. Föranmälan görs till pressekreteraren, se presskontakt. 

Exkursion

På tisdag 18 juni från klockan 13.00 kommer deltagare från båda ministermötena att delta i en gemensam exkursion med rundresa i Värmland. De kommer att besöka Forshagaakademien, Mårbacka, Rottneros Bruk samt Kulinarika. Därefter kommer firande av projektet Ny Nordisk Mats 20-årsjubileum ske i Matstudion i Karlstad. Media är välkomna att följa med på exkursionen. Föranmälan görs till pressekreteraren senast klockan 10.00 på tisdag, se presskontakt.

Om Nordiska ministerrådet

1 januari 2024 inleddes det svenska ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet som är de nordiska regeringarnas officiella samarbetsorgan. Rådet arbetar för gemensamma nordiska lösningar inom områden där de nordiska länderna kan uppnå större resultat genom att samarbeta än genom att lösa uppgifterna var för sig.

Presskontakt
Mattias Svensson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Peter Kullgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-110 51 67
mattias.svensson@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ny rapport: Hormondopningen i Sverige under 30 år

Published

on

By

Män i 20–40-årsåldern utgör den största gruppen av hormondopningsanvändare. En förskjutning i ålder har skett under en 30-årsperiod. Det visar en ny rapport från CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning).

Rapporten Dopningsutvecklingen i Sverige 2024 belyser användandet av hormondopning, framför allt anabola androgena steroider, i Sverige under de senaste 30 åren. Kunskapssammanställningen är baserad på bland annat frågeundersökningar och kriminalstatistik.

– Cirka en halv procent av den vuxna befolkningen uppger att de någon gång har använt hormondopningspreparat som omfattas av dopningslagen och 0,1 procent har använt sådana preparat under de senaste 12 månaderna, säger Ulf Guttormsson, avdelningschef hos CAN och författare till rapporten.

– Användningen av hormondopningspreparat bland vuxna verkar i grova drag ha legat på ungefär samma nivå under de senaste 30 åren. Däremot ser vi, precis som i USA, en minskning bland yngre personer, säger Ulf Guttormsson.

Män i 20–40-årsåldern utgör den största gruppen av hormondopningsanvändare. Medelåldern har ökat efterhand, vilket bland annat synliggörs genom en förändrad ålderssammansättning av dem som misstänks för dopningsbrott.

Rapporten visar vidare att jämfört med övriga befolkningen är det betydligt vanligare att använda narkotika bland dem som använder dopningspreparat. Alkohol- och tobaksanvändning är också vanligare bland dessa.

– För att kunna styra de förebyggande insatserna rätt, samt utveckla vård och behandling, behöver vi ökad kunskap om gruppen som använder eller som riskerar att börja använda anabola androgena steroider, säger Charlotta Rehnman som är direktör på CAN.

Rehnman pekar också på vikten av att identifiera riskmiljöer för att kunna arbeta effektivt mot dopning. Exempel på sådana miljöer är gym och träningsanläggningar.

– När man fördjupar sig i området blir det även tydligt att det inte finns vårdprogram för att ta hand om dem som behöver behandling. De kan inte följas med vårdstatistiken och ser ut att hamna mellan stolarna när de söker hjälp, säger Charlotta Rehnman.

Läs rapporten här https://can.se/publikationer/dopningsutvecklingen-i-sverige-2024/
 

Fakta om dopningslagen

Rapporten belyser hormondopning med preparat reglerade i svensk dopningslag (1991:1969), lag om förbud mot vissa dopningsmedel. Lagen förbjuder hantering och eget bruk av hormondopningsmedel och huvudsakligen handlar det om anabola androgena steroider (AAS), testosteron samt tillväxthormon.

 

Presskontakt

Ulf Guttormsson
Avdelningschef

072-371 43 19
ulf.guttormsson@can.se

Charlotta Rehnman
Direktör

072-371 43 27

charlotta.rehnman@can.se

Se kort film här, Charlotta Rehnman berättar om rapporten

Sara Kristensson
Kommunikationschef
072-371 43 21
sara.kristensson@can.se

CAN är ett nationellt kompetenscentrum som tar fram och sprider kunskap om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel om pengar.

Vi följer konsumtions- och skadeutvecklingen genom undersökningar och forskning. Myndigheter och organisationer använder kunskap från CAN som underlag för beslut och insatser. Vi är en del av civilsamhället och i vår styrelse finns representanter för våra medlemsorganisationer. Där finns även olika myndigheter representerade.

Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning – www.can.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Klädkedjan Fanny gör comeback i Stenstan

Published

on

By

Nu är det klart att klädkedjan Fanny återetablerar sig i Stenstan i Sundsvall. Butiken blir belägen i en eftertraktad markplanslokal på Storgatan och utformas efter varumärkets klassiska koncept – med en cityanpassad touch. Fastighetsägaren Diös har inlett utvecklingen av lokalen inför invigningen som beräknas äga rum i slutet av september. 

Från vänster: Maryanne Karlsson, Diös, Claes Warpe, Katarina Warpe, Theres Näslund, Marianne Persson, Fanny, Susanna Johansson, Diös. 

Fanny är ett familjeägt företag med sju – snart åtta – butiker i Norrland samt en webbshop som erbjuder ett brett sortiment inom mode för dam. För snart femtio år sedan öppnade den första Fannybutiken i Stenstan och lagom till jubileet kommer kedjan tillbaka till stadskärnan. Den nya butiken, som blir belägen på Storgatan 38 mellan H&M och Kicks, är ca 170 kvadratmeter stor med ett sortiment som optimeras utifrån både kundgruppen, handelsmönster och stans övriga utbud.     

– Det här är den fjärde butiksöppningen vi offentliggör inom loppet av knappt ett år, och definitivt inte den sista. Fannys återetablering är ett fint kvitto på trenden som vi sett vuxit sig stark – att allt fler väljer att satsa i stadskärnan. Det känns riktigt bra att välkomna Fanny till detta fantastiska läge med entré och stora skyltfönster mot gågatan. Vi hälsar Claes Warpe och hans team varmt välkomna till Storgatan och till oss, säger Susanna Johansson, kommersiell uthyrare, Diös Sundsvall.  

– Timingen är helt rätt – positiva vindar blåser i Stenstan och vi vill självklart finnas i ett av de mest eftertraktade butikslägena. Med den här etableringen stärker vi vår position i Sundsvall och ökar vår tillgänglighet gentemot våra kunder. Sortimentet kommer att skilja sig något ifrån våra andra butiker, som alltid tidlösa och smakfulla plagg – men även plagg med lite tuffare stil, säger Claes Warpe, vd och ägare, Fanny.  

Diös och Fanny har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.  

För ytterligare information kontakta gärna: 

Susanna Johansson, kommersiell uthyrare, Diös Sundsvall. 
Telefon: 010-470 96 64
E-post: susanna.johansson@dios.se

Claes Warpe, vd och ägare, Fanny
Telefon: 070-330 08 96

E-post: claes.warpe@fannybutikerna.se

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 31 mdkr, ett bestånd om 353 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 576 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Large Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.