Connect with us

Marknadsnyheter

Roddmaskin bäst i test – Bästa roddmaskinen blev DKN R-320 Air Rower

Published

on

Det finns få träningsmaskiner som levererar samma typ av kaloriförbränning som en roddmaskin. En roddmaskin passar för personer i alla åldrar och konditionsnivåer. Det finns en stor mängd av roddmaskiner på marknaden med olika motståndstyper, design och funktioner. Vissa är utformade för att enkelt kunna förvaras och andra har sin egen LCD-skärm och urval av träningsprogram. Med andra ord så finns det gott om variation. Upptäck den bästa roddmaskinen i vårt omfattande roddmaskin bäst i test.

Eftersom hemmaträning fortsätter att vara normen är roddmaskiner nu mer populära än någonsin – och har blivit en alltmer vanlig syn i hemmagymmet. Om du inte gillar att springa på ett löpband eller är särskilt intresserad av en spinningcykel så är en roddmaskin ett utmärkt val.

Så väljer du den bästa roddmaskinen

Roddmaskin är en slags träningsmaskin som simulerar rörelserna hos rodd. Du kan använda roddmaskinen för konditionsträning, vare sig du är nybörjare, amatör eller elitidrottare. Med tanke på det stora utbudet av olika roddmaskiner där ute så är det viktigt att undersöka varje modell för att välja en som bäst passar dina behov och som håller dig motiverad och skadefri. Du finns således ett par viktiga funktioner att överväga när du ska välja roddmaskin: 

Motstånd

Alla roddmaskiner erbjuder en viss mängd motstånd, men källan till detta motstånd kan variera. Vissa roddmaskiner är utrustade med vattentankar som hanterar spänningen åt dig. Andra förlitar sig på interna motståndsmekanismer, som hydrauliskt eller magnetiskt motstånd. Det finns också roddmaskiner som har inbyggda fläktar som ger vindmotstånd. Dessa motståndsmekanismer har olika styrkor. Vattenbaserade roddare erbjuder till exempel en mer realistisk, dynamisk upplevelse, medan magnetiska roddare tenderar att vara tystare.

Design på handtaget

Klassiska roddmaskiner har ett enda handtag som du greppar med båda händerna för att dra. Men vissa roddmaskiner har istället två handtag. Dessa handtag ser lite ut som de du hittar på en elliptisk maskin, och du kan använda dem för att få ett större rörelseomfång i överkroppen. Det allra viktigaste är att välja en roddmaskin med bekväma handtag.

Förvaring och bärbarhet

Roddmaskiner har en tendens att kännas stora och tunga, vilket kan göra dem svåra att transportera eller förvara. Många roddmaskiner är utformade med tanke på bärbarhet och bekvämlighet. Vissa enheter har inbyggda transporthjul som gör dem lätta att flytta från plats till plats, andra är utformade för att enkelt fällas ihop när du inte använder maskinen.

Hemfaktas test av roddmaskiner – vi testar 6 modeller

Vi har testat och jämfört de bästa roddmaskinerna i olika prisklasser: budget-, mellan-och premiumklassen för att göra det enklare för dig att hitta den perfekta roddmaskinen. Nedan finner du både marknadens bästa och mest prisvärda roddmaskiner.

Vår vinnare i premiumklassen blev DKN Technology R-320 som är en stabil och bekväm modell med ett steglöst luftbaserat motstånd, pris ca 8 000 kronor.

Denna roddmaskin från DKN Technology har en modern design och bjuder på ett steglöst luftbaserat motstånd, där motståndet ökar desto snabbare du drar. Roddmaskinen DKN R-320 Air Rower levererar extremt god komfort och smidighet. Ett plus är LCD-skärmen som låter dig hålla koll på din data under träningen, bland annat: antal drag, distans, tid och kaloriförbränning. Vi uppskattar även att designen utgörs av en robust stålkonstruktion vilket ger träningsmaskinen en god stabilitet och högre slitstyrka. Sätet är behagligt att sitta på och handtaget är i gummi, vilket ger en utmärkt komfort även under långa träningspass. Sist men inte minst så kan du enkelt fälla ihop roddmaskinen och föra undan den med hjälp av de smidiga transporthjulen.

Fördelar

  • Steglöst luftbaserat motstånd
  • Tydlig LCD-skärm låter dig hålla koll på intressant data
  • Bekvämt säte och handtag
  • Fällbar roddmaskin med inbyggda hjul

Nackdelar

  • Inga nackdelar

Specifikation

  • Motstånd: Luftmotstånd
  • Transporthjul: Ja
  • Hopfällbar: Ja
  • LCD-skärm

PRIS OCH INFORMATION, KLICKA HÄR!

 

Vår utmanare i premiumklassen blev denna roddmaskin från FitNord som är en sportig modell med många goda bekvämlighetsfunktioner, pris ca ca 10 500 kronor.

Oceans 300 från FitNord är en roddmaskin som passar åt både nybörjare och mer erfarna roddare. Den här modellen har ett motstånd i 8-steg med ett kombinerat luftmotstånd som ger användaren en naturlig och stabil roddkänsla. Vi uppskattar framför allt de många olika bekvämlighetsfunktionerna som sträcker sig från fotstödsjustering och tablettspänning. Trots att Oceans 300 känns mycket robust så är enheten ändå lätt att flytta undan tack vare att den enkelt kan fällas ihop. Enhetens robusta ram och aluminiumskena medför den stadighet i rodden som hård träning kräver.

Fördelar

Nackdelar

Specifikation

PRIS OCH INFORMATION, KLICKA HÄR!

 

Vår vinnare i mellanklassen blev Tectake Roddmaskin med träningsdator som har flera olika träningsprogram att välja mellan och ett ergonomiskt format säte, pris ca 7 300 kronor.

Den här roddmaskinen från Tectake ger utövaren en god träningsupplevelse och där motståndet enkelt kan regleras i 8 steg. Tectake roddmaskin är utrustad med en träningsdator som visar: totalt antal roddtag, tid och kaloriförbrukning. Du har också en smart snabbstartfunktion, 4 manuella program samt en timer. Vi uppskattar även att den här roddmaskinen är extremt tystgående och relativt enkel att fälla ihop. Det som drar ned betyget är att roddmaskinen är något krånglig att montera upp.

Fördelar

Nackdelar

Specifikation

PRIS OCH INFORMATION, KLICKA HÄR!

Vår utmanare i mellanklassen blev roddmaskinen FitNord Oceans 200 som är en mångsidig och lättanvänd modell, pris ca 6 600 kronor.

FitNord Oceans 200 passar den som vill ha en smidig, mångsidig och pålitlig roddmaskin. Tack vare att roddhandtaget också går att dra uppåt, går det även bra att utöva olika övningar för armar, axlar samt rygg. Detta ger således användaren en mångsidig träningsupplevelse. Oceans 200 bjuder på ett åtta-stegs magnetiskt motstånd som är enkelt att använda. En annan fördel är att roddmaskinen går fälla ihop så att du kan förvara den. 

Fördelar

Nackdelar

Specifikation

  • Motstånd: Magnetiskt

  • Hopfällbar: Ja
  • Max användarvikt: 100 kg

PRIS OCH INFORMATION, KLICKA HÄR!

 

Vår vinnare i budgetklassen blev denna hopfällbara roddmaskin från VidaXL som bjuder på en mångsidig träningsupplevelse, pris ca 5 000 kronor.

VidaXL hopfällbar roddmaskin har en 2-i-1-funktion vilket betyder att den är en kombinerad rodd- och träningsstation. Detta ger således användaren en mångsidig upplevelse. Vi uppskattar framför allt att sätet är bekvämt att sitta på och att handtagen är flexibla, så att du kan utöva många olika övningar. VidaXL har svängbara fotplattor med remmar som håller fötterna säkert på plats under träningspasset. Roddmaskinen är utrustat med en LCD-skärm så du kan hålla koll på parametrar som tid, hastighet, totalt antal och förbrända kalorier. 

Fördelar

Nackdelar

Specifikation

  • Hopfällbar: Ja

  • Montering krävs: Ja
  • Maximal belastning: 100 kg
  • 3 Spänningssladdar (låg, medel, hög)

PRIS OCH INFORMATION, KLICKA HÄR!

 

Vår utmanare i budgetklassen blev Nordic 205 som har 8 motståndsnivåer och en tydlig dator som visar de nödvändiga parametrarna, pris ca 4 500 kronor.

Nordic 205 Roddmaskin från Nordic är en utmärkt enhet med alla de nödvändigaste funktionerna. Ett stort plus utöver det låga priset är att roddmaskinen är utrustad med 8 motståndsnivåer som ger mångsidig träning. Den har en enkel dator som visar all data du behöver hålla koll på. Dessutom kan du enkelt fälla ihop roddmaskinen när du inte använder den. Det som drar ned betyget är den höga ljudnivån när maskinen används.

Fördelar

  • 8 motståndsnivåer

  • Bra dator med 6 funktioner
  • Hopfällbar för optimerat platsupptag

Nackdelar

Specifikation

PRIS OCH INFORMATION, KLICKA HÄR!

 

Vanliga frågor och svar om roddmaskiner

Hur används roddmaskinen?

Roddmaskinen efterliknar rörelsen du får vid rodd i en roddbåt. En skillnad är dock att träningsmaskinen inte flyttar på sig, och istället är det utövaren som glider fram och tillbaka på en metallskena medan denne drar i ett handtag.

Vilka muskler använder man vid träning på en roddmaskin?

Du använder samtliga stora muskelgrupper och framförallt muskler i övre delen av ryggen, axlarna och biceps.

Vilka träningspass är optimala på en roddmaskin?

Faktum är att de flesta träningspass fungerar bra på en roddmaskin och där olika typer av intervaller går utmärkt att utöva.

Roddmaskin bäst i test – Hemfaktas lista

  • Vinnare i Premiumklassen: DKN R-320 Air Rower, Bästa roddmaskinen
  • Utmanare i Premiumklassen: FitNord Oceans 300, Roddmaskin
  • Vinnare i Mellanklassen: Tectake Roddmaskin med träningsdator
  • Utmanare i Mellanklassen: FitNord Oceans 200, Roddmaskin
  • Testvinnare i Budgetklassen: VidaXL Hopfällbar roddmaskin med justerbart motstånd, Budgetvänlig roddmaskin
  • Utmanare i Budgetklassen: Nordic Roddmaskin Nordic 205, Billigaste roddmaskinen
Continue Reading

Marknadsnyheter

Slottsviken publicerar årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen får härmed avge årsredovisning avseende räkenskapsåret 2023

Årsredovisningen finns tillgänglig på Bolagets webbplats www.slottsviken.se

För mer information kontakta:

Jakob Österberg, VD

Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ)

Telefon 018-19 49 50

E-post jakob.osterberg@slottsviken.se

 
Om Slottsviken Fastighetsaktiebolag:

Slottsviken är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och utvecklar attraktiva fastigheter i stadsnära områden. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Slottsviken är noterat på Spotlight Stock Market sedan 1997 och handlas via banker och fondkommissionärer.

Continue Reading

Marknadsnyheter

RaySearch och C-RAD tecknar samarbetsavtal

Published

on

By

RaySearch Laboratories AB (pub) och C-RAD AB är glada att kunna tillkännage ett samarbetsavtal som syftar till att gemensamt utveckla innovativa lösningar och produkter för att förbättra kvaliteten på strålbehandling.

Fokus för samarbetet är att undersöka hur C-RAD:s ytskanningsteknologi kan utnyttjas vid dosplanering i RaySearchs dosplaneringssystem RayStation. Idag används ytorna från Catalyst+, C-RAD:s system för ytguidad strålbehandling, under bildtagning och behandling. Genom att göra Catalysts+ ytor tillgängliga i RayStation®* skapas många användningsmöjligheter. En sådan är att expandera en CBCT-bild, som har ett begränsat avbildningsområde, genom att använda information från ytskanningen. Detta kommer att leda till ett mer komplett återskapande av patientens anatomi, vilket i sin tur resulterar i ett mer tillförlitligt underlag för kliniska beslut. Som ett första resultat av samarbetet kommer ovan beskrivna tillämpning att demonstreras under den pågående mässan ESTRO. Därefter kommer andra användningsområden av företagens respektive produkter att utforskas.

Cecilia de Leeuw, vd och koncernchef, C-RAD: “Vi är mycket glada över samarbetet med RaySearch, genom vilket vi ska förbättra och hitta nya innovativa lösningar i vår gemensamma kamp mot cancer.”

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch: “Jag ser fram emot att samarbeta med C-RAD, vars kontor dessutom ligger nära oss i Sverige. Den ytterligare information om patientens anatomi som tillhandahålls genom ytskanning via Catalyst+ har potential att avsevärt förbättra olika steg i dosplaneringsprocessen för strålbehandling i RayStation.”

För mer information vänligen kontakta: 
Johan Löf, grundare och vd, RaySearch Laboratories AB (publ) 
Tel: +46 (0) 8 510 530 00 
johan.lof@raysearchlabs.com  

Om C-RAD 
C-RAD utvecklar ytskanningsteknologi för strålterapi för att möjliggöra en mycket exakt dosavgivning till tumören och samtidigt skydda frisk vävnad från oönskad exponering. Med hjälp av höghastighets 3D-kameror i kombination med förstärkt verklighet stöder C-RAD den initiala patientpositioneringen och övervakar patientens rörelser under behandlingen för att säkerställa hög tillförlitlighet, ett effektivt arbetsflöde och ökad noggrannhet. C-RAD övervakar patientens rörelse utan att använda markörer eller ytterligare dos för att ge den högsta nivån av patientsäkerhet och komfort.
 C-RAD AB är noterat på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på c-rad.com.

Om RaySearch 
RaySearch Laboratories AB (publ) är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. RaySearch marknadsför RayStation®* dosplaneringssystem (TPS) och onkologiinformations-systemet (OIS) RayCare®*. De senaste tilläggen i RaySearchs produktlinje är RayIntelligence® och RayCommand®*. RayIntelligence är ett molnbaserat analyssystem för onkologi (OAS) som cancerkliniker kan använda för att samla in, strukturera och analysera data. Behandlingsstyrsystemet (TCS) RayCommand är utformat som en länk mellan behandlingsmaskinen och systemen för dosplanering och onkologiinformation. 

Programvara från RaySearch har sålts till drygt 1 000 kliniker i 43 länder. Företaget grundades år 2000 som en avknoppning från Karolinska Institutet i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003. Mer information finns på raysearchlabs.com. 
 
Om RayStation 
RayStation®* är ett flexibelt, innovativt dosplaneringssystem som används av många ledande cancercenter världen över. Det kombinerar unika funktioner för adaptiv terapi, flermålsoptimering och marknadsledande algoritmer för optimering av behandlingsplaner för HDR-brachyterapi och extern strålbehandling med fotoner, elektroner och protoner samt heliumjoner och koljoner. RayStation har stöd för ett stort antal behandlingsmaskiner. Det möjliggör att all behandlingsplanering kan göras i ett och samma system och att befintlig utrustning kan utnyttjas maximalt. RayStation kan integreras fullständigt med RayCare®*. Genom att harmonisera behandlingsplaneringen skapas bättre vård för cancerpatienter över hela världen. 

* Regulatoriskt godkännande krävs på vissa marknader.  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Styrelsen i S2Medical AB (publ) har beslutat att bolagets årsredovisning även ska utgöra en kontrollbalansräkning, vilket till följd senarelägger bolagets årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen i S2Medical AB (publ) (”S2Medical” eller ”Bolaget”) har i enlighet med aktiebolagslagen (25 kap 13 §), upprättat en kontrollbalansräkning (”KBR”) genom att besluta att balansräkningen i bolagets årsredovisning även skall utgöra en KBR. I syfte att ge Bolagets revisor tillräcklig frist för att möjliggöra denna process har styrelsen valt att senarelägga publiceringen av Bolagets årsredovisning med 6 dagar till den 9 maj 2024.

Beslutet att upprätta KBR grundar sig i att Bolagets egna kapital för närvarande är lägre än hälften av det registrerade aktiekapitalet. Styrelsen ser det inte som sannolikt att denna brist kommer att elimineras enbart genom regleringen av bolagets tillgångar och skulder i samband med genomförandet av den godkända rekonstruktionsplanen. Då både KBR och det positiva utfallet av företagsrekonstruktionen visar på livskraft anser styrelsen att en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital är en tillräcklig åtgärd för att helt eliminera kapitalbristen. Styrelsen avser därför att föreslå en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital. Förslaget kommer att inkluderas i kallelsen till Bolagets kommande årsstämma för beslut.

Vi ser positivt på framtiden och jag uppfattar detta som en nödvändig administrativ åtgärd för att justera ett oproportionerligt stort aktiekapital på över 16 miljoner SEK.” Säger Bolagets CEO, Petter Sivlér

Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-05-03 20:38 CET.

Kontaktuppgifter
Petter Sivlér – CEO, S2Medical AB (publ)
Telefon: +46 (0)8-70 000 50
E-post: petter.sivler@s2m.se

Certified Adviser
Vator Securities AB
Telefon +46 (0)8-580 065 99
Hemsida: www.vatorsec.se 
Epost: ca@vatorsec.se

Om S2Medical 
S2Medical AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer innovativa sårläkningsprodukter för hela sårläkningsprocessen med fokus på brännskador och kroniska sår. Bolaget har utvecklat eiratex®, ett nytt cellulosabaserat material för läkning av svåra brännskador och kroniska sår. Materialet läker sår effektivt och därmed minskar både lidande för patienter samt kostnader för hälso- och sjukvården. 

Aktiens kortnamn: S2M

Aktiens ISIN-kod: SE0011725084

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.