Connect with us

Marknadsnyheter

Rättelse: Tellusgruppen AB offentliggör rapport för andra kvartalet 2021

Published

on

Rättelse på grund av att kvartalsrapporten saknades som bilaga.

Tellusgruppens andra kvartal präglas av hög organisk tillväxt och intensivt arbete med nya förvärv som resulterade i tre nya förvärv vilka offentliggjordes i augusti. Bolagets största förvärv så här långt sker på grundskoleområde och innebär en ökning av skolsegmentet med cirka 120 procent. Lönsamheten under andra kvartalet är bättre än under det första, även om det fortfarande är en del att ta igen jämfört med tidigare år.

Andra kvartalet 2021

  • Intäkterna ökade med 16,5 procent till 65,8 MSEK (56,5) och tillväxten var uteslutande organisk.
  • Antalet inskrivna barn och elever uppgick i genomsnitt till 1 645 (1 441), en ökning med 14,2 procent.
  • Rörelseresultatet före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 1,0 MSEK (6,5). Resultatet tyngdes av tillväxtkostnader där resultatet från enheter som är under nyetableringsfas uppgick till 1,0 MSEK (0,7).
  • Resultatet belastades av 4,1 MSEK (3,7 MSEK) i förändringar avseende semesterlöne­skuld, som till stor del kommer att återhämtas under det tredje kvartalet.
  • Periodens resultat uppgick till -0,3 MSEK (4,9).
  • Nettoinvesteringar uppgick till 0,7 MSEK (0,6) under perioden.
  • Periodens kassaflöde uppgick till 9,3 MSEK (1,6) och likvida medel uppgick till
    11,1 MSEK (11,9) vid periodens slut.

Väsentliga händelser under perioden

  • I början av januari 2021 startades förskolan Robinson i Enköping. Förskolan har till­stånd för 150 barn. Efter ett halvår i drift var 55 procent av platserna fyllda.
  • I april flyttade förskolan Växthuset från tillfälliga lokaler till nya permanenta lokaler, vilket innebär en ökning från 60 till 96 utbildningsplatser.
  • Den 26 april 2021 erhöll Tellusgruppen AB (publ) ett godkännande för listning på Nasdaq First North Growth Market och handel med bolagets aktier startade den 28 april. 2 500 000 aktier och 2 500 000 teckningsoptioner emitterades, vilket tillförde bolaget 20 MSEK i kontant emissionslikvid före emissionskostnader. Antalet aktier ökade således från 10 032 100 till 12 532 100 och aktiekapitalet från 500 TSEK till 624,6 TSEK. Om samtliga teckningsoptioner utnyttjas för teckning av aktier kommer ytterligare 2 500 000 nya aktier att emitteras i maj 2022 till en teckningskurs om 10,40 SEK per aktie.

Väsentliga händelser efter rapportperiodens utgång

  • Den 10 augusti genomförde Tellusbarn ett inkråmsförvärv av det nedläggningshotade föräldrakooperativet Ryttis i nordvästra Stockholm. Förskolan har 49 utbildnings­platser efter övertagandet.
  • Tellusbarn träffade den 11 augusti en överenskommelse om att ta över förskolan
    Lilla blå elefanten, en liten verksamhet som drivs som ett personalkooperativ i Enskede. Affären innebär att Lilla blå elefanten integreras med två av Tellusbarns befintliga förskolor och att tre små enheter med sammanlagt cirka 60 utbildnings­platser kan utvecklas till en större enhet. Tellusbarn tillträder verksamheten den
    1 september.
  • Tellusskolan förvärvade den 23 augusti Theducation AB och har träffat avtal om att tillträda som ny ägare från och med 1 september. Theducation har två skolor; en i Linköping och en i Bromma med sammanlagt cirka 500 elever.

Vd:s kommentar

”Under andra kvartalet 2021 lade Tellusgruppen grunden för tre förvärv som offentliggjordes i augusti. Ett av förvärven, Thea privata grundskola, är vår hittills största affär. Med cirka
57 MSEK i omsättning kommer förvärvet innebära att vi har goda möjligheter att överträffa vårt tillväxtmål om trettio procent både under 2021 och 2022 och affärsområdet grundskola mer än fördubblas i elevantal och omsättning. Tellusskolan får dessutom en större utvecklings­plattform med två starka varumärken i Thea och Robinson.

De övriga förvärven under augusti består av två mindre kooperativa förskoleverksamheter, vilket innebär att vi breddar våra kunskaper i och med att detta är första gången som Tellus­gruppen genomför förvärv från den ideella sektorn.

Vårt stora fokus på förvärv under perioden har dock inte hindrat oss från insatser för att öka tillväxttakten ytterligare. Men nu kan fokus i större utsträckning riktas mot vårt andra mål, nämligen lönsamhet på 7 procent om året.”

Bijan Fahimi
Vd Tellusgruppen

Styrelsen

Tellusgruppen AB (publ)

Länk till rapporten
Här kan du ladda hem rapporten.  

För ytterligare information
Bijan Fahimi, vd Tellusgruppen AB
bijan.fahimi@tellusgruppen.se
+46 707 167 453

Certified Adviser
Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer
08-503 015 50 och på e-post,
ca@mangold.se.

MAR
Denna information är sådan information som Tellusgruppen AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande 2021-08-30 klockan 8.30 CEST.

Om Tellusgruppen AB (publ)
Tellusgruppen är en långsiktig ägare av välskötta bolag inom sektorerna för utbildning och för barnomsorg. Koncernen är för närvarande huvudman för 23 förskolor, fyra grundskolor och tillhandahåller även barnpassning och läxhjälp.

Tellusgruppen bildades 2012 som moderbolag för Tellusbarn (Tellusbarn grundades år 2007) och som plattform för framtida expansion inom utbildnings- och barnomsorgssektorn.

Tellusgruppens affärsidé är att starta, driva och utveckla lönsamma och växande dotterbolag inom sektorerna för barnomsorg och för utbildning. Bolaget ska vara moderbolaget i en kon­cern som erbjuder och levererar högkvalitativa, nyskapande och efterfrågade verksamheter inom sina respektive områden.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Rättelse: NAV per A-aktie och B-aktie i SBF Bostad AB (publ) per den 31 mars 2024

Published

on

By

Rättelse av tidigare pressmeddelande tisdag den 30 april 2024 kl. 15.46: Förvaltarrapport saknades som bifogad fil. Bifogad detta utskick.

  • NAV per A-aktie och B-aktie uppgick per den 31 mars 2024 till 859 kronor
  • Fastighetsbeståndet marknadsvärderades per den 31 mars 2024 till 2,71 miljarder kronor

Vid beräkning av NAV har Bolaget utgått från det egna kapitalet för aktuell period med avdrag för stamaktierna och eventuell vinstdelning samt lagt tillbaka uppbokad latent skatteskuld, dividerat med totalt antal A-aktier och B-aktier. Efter det har en justering gjorts för ett av Bolaget bedömt marknadsmässigt avdrag för latent skatt samt förväntade transaktionskostnader vid en framtida avyttring av bolagets tillgångar.

Fondens totala NAV minskade från 1,117 miljarder kronor till 1,051 miljarder kronor under kvartalet, primärt drivet av inlösen i A-aktien. Per aktie minskade NAV Q1 2024 med 1,8 procent från 875 kronor till 859 kronor till följd av lägre förvaltningsresultat vilket främst är drivet av de höga räntekostnaderna och ett kallare kvartal.

NAV per A-aktie och B-aktie har fastställts av Bolagets värderingsfunktion den 30 april 2024.

Beräkningen har inte varit föremål för extern revision/granskning.

Förvaltarrapport och digital presentation
Förvaltarrapporten för Q1 2024 bifogas detta pressmeddelande. Samtliga finansiella rapporter finns att tillgå på SBF Bostads hemsida under finansiella rapporter.

SBF bjuder in till digital presentation av förvaltarrapporten den 2 maj 2024 klockan 09.30-10.00. Möjlighet att ställa frågor finns i slutet. Här kan du anmäla dig.

För ytterligare information, vänligen kontakta bolagets Chef för Investerarrelationer, David Krook, CFA, david.krook@sbffonder.se, mobil 076-710 38 79 eller Kommunikationschef, Anette Harby, anette.harby@sbffonder.se, mobil 076-62 82 192. Du kan även besöka Bolagets hemsida www.sbfbostad.se.

Denna information är sådan information som SBF Bostad AB (publ) skall offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande tisdag den 30 april 2024, kl. 15.46. Rättelse gjord 16:08.

SBF Bostad AB: En fastighetsfond förvaltad av SBF Fonder
SBF Fonder erbjuder en unik möjlighet till ett direkt delägande i svenska hyresbostäder på orter där människor vill bo och leva. Under 20 års tid har SBF Fonder förvaltat bostadsfonder för privatpersoner, företag och institutionella investerare. Med lång erfarenhet av fastighetstransaktioner, egen lokalt förankrad fastighetsförvaltning och ett integrerat hållbarhetsfokus utvecklar och förvaltas fastigheterna för att skapa långsiktigt hållbara värden. SBF Fonder har per den 31 mars 2024 ca 4,2 miljarder kronor under förvaltning, 118 underliggande fastigheter med ca 3 400 lägenheter fördelat på 20 orter runt om i Sverige. SBF Fonder är en AIF-förvaltare och står under Finansinspektionens tillsyn.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Golden Heights AB (publ) publicerar årsredovisningen för 2023

Published

on

By

Golden Heights AB (publ) publicerar årsredovisningen för 2023

Golden Heights har idag publicerat årsredovisningen för räkenskapsåret 2023 på www.iduna.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sten Warborn, Koncernchef, sten.warborn@iduna.se, tel: +46 709 43 93 30

Informationen är sådan som Golden Heights AB publ skall offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnas för offentliggörande den 30 april 2024 kl. 16.00.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Rättelse: SBF Bostad AB (publ) säljer för 106,5 miljoner

Published

on

By

Rättelse av tidigare pressmeddelande tisdag den 30 april 2024 kl. 15.37: Innehöll felaktigt MAR-etikett.

SBF Fonder har, genom SBF Bostad AB (publ), tecknat avtal med Bra Bostad i Sverige AB om en överlåtelse av en samlad fastighetsportfölj i Laholm. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om 106,5 miljoner, vilket är i linje med värdering.

SBF fortsätter göra utvalda affärer som bidrar till att stärka fondens finansiella ställning och positionera den för framtiden, nu med en lokal aktör som ser värdet i det arbete SBF lagt ned på fastigheterna. Även denna affär sker i linje med värdering, vilket är ett styrkebesked på en fortsatt avvaktande transaktionsmarknad, säger Terje Björsell, vd, SBF Fonder.

Fastighetsportföljen i Laholm innefattar fastigheterna Abborren 11, Jungfrun 2, Kräftan 22, Rädisan 1 samt Kräftan 14. Portföljen omfattar 85 lägenheter och 11 lokaler till en total yta om 6 759 kvadratmeter. Frånträde av fastigheterna är planerat till den 15 maj 2024.

SBF Bostad fortsätter att äga och förvalta fastigheter på orten samt på 18 andra ställen i Sverige.

För ytterligare information, vänligen kontakta SBF Fonders VD, Terje Björsell, terje.bjorsell@sbffonder.se, mobil 072589 16 56, eller Kommunikationschef, Anette Harby, anette.harby@sbffonder.se, mobil 076-62 82 192. Du kan även besöka bolagets hemsida på www.sbffonder.se

Rättelse gjordes tisdag den 30 april 2024, 15:59

SBF Bostad AB: En fastighetsfond förvaltad av SBF Fonder
SBF Fonder erbjuder en unik möjlighet till ett direkt delägande i svenska hyresbostäder på orter där människor vill bo och leva. Under 20 års tid har SBF Fonder förvaltat bostadsfonder för privatpersoner, företag och institutionella investerare. Med lång erfarenhet av fastighetstransaktioner, egen lokalt förankrad fastighetsförvaltning och ett integrerat hållbarhetsfokus utvecklar och förvaltas fastigheterna för att skapa långsiktigt hållbara värden. SBF Fonder har per den 31 mars 2024 ca 4,2 miljarder kronor under förvaltning, 118 underliggande fastigheter med ca 3 400 lägenheter fördelat på 20 orter runt om i Sverige. SBF Fonder är en AIF-förvaltare och står under Finansinspektionens tillsyn.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.