Connect with us

Marknadsnyheter

Axel Johnson International utökar erbjudandet inom drivlinelösningar på den svenska marknaden

Published

on

Affärsområdet Driveline Solutions stärker sin position inom filter och hydrauliska cylindrar genom förvärvet av MIAS Group AB.

– Förvärvet av MIAS Group är i linje med vår strategi att växa inom produkter och tjänster som kompletterar vårt befintliga erbjudande inom mobila, marina och industriella drivlinelösningar. MIAS Group är ett välskött och lönsamt bolag som bidrar till att stärka vår position inom filter på den svenska marknaden, säger Jan Brattberg, Managing Director, Driveline Solutions.

MIAS Group har varit verksamt sedan 2005 med säte i Ängelholm och består av två dotterbolag: MIAS Filter AB, återförsäljare av filter, och MIAS Cylinderfabrik AB, tillverkare och återförsäljare av hydrauliska cylindrar. MIAS Filter tillhandahåller ett komplett utbud av filter för industriell, mobil och stationär utrustning. MIAS Cylinderfabrik har ett konkurrenskraftigt erbjudande inom hydrauliska cylindrar av god kvalitet med egen tillverkning för mindre serier, vilket gör det möjligt att erbjuda korta leveranstider samt utveckla prototyper i nära samarbete med kunderna.

För MIAS Group innebär förvärvet en möjlighet att fortsätta sin tillväxtresa tillsammans med Driveline Solutions och Axel Johnson International:   

– Vi är glada att bli en del av Axel Johnson International och ser fram emot att ta nästa steg i utvecklingen av MIAS Group. Vi värdesätter inträdet av en aktiv ägare med starkt värdebaserat ledarskap och med en företagskultur i samklang med vår, säger Stefan Nilsson, grundare och VD på MIAS Group.

Kontakt för mer information:

Jan Brattberg, Managing Director, Driveline Solutions

+46 (0)70 652 65 20, jan.brattberg@axinter.com

Ida Borgström Hommik
Head of Communications
ida.borgstrom@axinter.com

Axel Johnson International är en privatägd svensk industrigrupp som består av 150 bolag i 30 länder. Verksamheten präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Fokus ligger på företag verksamma inom strategiskt utvalda nischmarknader som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer. Idag har koncernen sex affärsområden: Driveline Solutions, Fluid Handling Solutions, Industrial Solutions, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions and Transport Solutions. Axel Johnson International ingår i den familjeägda Axel Johnson-koncernen. www.axinter.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nytt LoI kring JV i Kina

Published

on

By

Efter förhandlingar på plats i Kina förra veckan har Zoomability nu skrivit på ett Letter of Intent (LoI) med Jiebao KING Development Ltd. Co. i Wuxi ca, 100 km NV om Shanghai. I JV:et kommer Jiebao att bidra med sin djupgående kunskap i produktion av främst tvåhjuliga elfordon och försäljning på den kinesiska marknaden. Zoomability kommer bidra med sin IP och kunskap i design och produktion av Zoom Uphill.

Nästa steg är att testa Zoomen på plats i Wuxi och parallellt ta fram ett avtal kring upplägget för JV:et. Tanken är att Zoomability ska bli majoritesägare och kapital för att starta verksamheten ska komma från en privatperson med kopplingar till Jiebao. Produktion av Zoom Uphill kommer ske i Jiebaos lokaler.

Mer information kommer meddelas så snart vi har ett underskrivet avtal på plats.

Pehr-Johan Fager, VD
pj@zoomability.com
0709-203961 

Om Zoomability Int. AB (publ) 

Zoomability har utvecklat och säljer en terränggående elrullstol Zoom Uphill®, anpassad för personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna, men som också passar alla som vill ha en häftig körupplevelse. Den har rönt stor uppmärksamhet främst i USA, men även i Sverige och övriga Europa. Det är en hybrid mellan traditionella eldrivna rullstolar-PWC, från tillverkare som Permobil, Sunrise och Invacare, och fyrhjulingar-ATV. Zoom Uphill® har funktionaliteten och de ergonomiska kvalitéerna som en PWC och körkapacitet och stabiliteten som hos en ATV. Den är unik i sin design då den tack vare sin patenterade bottenplatta är både lätt och smidig såväl som stark och stabil och lämpar sig därför både för tuff terräng och urbana miljöer. Zoom Uphill® möjliggör ett friare liv för personer med begränsad rörelseförmåga. Det kan vara människor med olika typer av funktionshinder, lungkapacitet eller styrka i kroppen. 

Zoom Uphill® är registrerad som medicintekniskt hjälpmedel enligt MDR 2017/745 och testad enligt rullstoldirektivet EN12184.

Continue Reading

Marknadsnyheter

SENS tecknar huvudavtal med Callio för energilagringsprojekt i Pyhäsalmi

Published

on

By

Sustainable Energy Solutions Sweden Holding AB (”SENS” eller ”Bolaget”) meddelar att Bolaget har ingått ett huvudavtal med Callio, ett finskt multidisciplinärt utvecklingsbolag, om att initialt utveckla ett underjordiskt pumpkraftverk och batterilagringssystem för energi i Pyhäjärvi, Finland. SENS ser också möjligheter att utöka projektet med en solcellsanläggning, vilket ytterligare skulle öka nätkapaciteten i regionen.

SENS har glädjen att tillkännage ett huvudavtal med Callio, ett finskt utvecklingsbolag som ägs av Pyhäjärvi kommun. Det strategiska partnerskapet syftar till att utveckla en energilagringslösning vid Pyhäsalmi-gruvan, som integrerar ett batterilagringssystem (BESS) med en underjordisk pumpkraftanläggning (UPHS) och solpaneler (PV). Integreringen av BESS med UPHS och PV i Callio Business Park och Olcconen Green Industrial Park syftar till att förbättra energihanteringens effektivitet och lönsamhet, vilket ger betydande ekonomisk avkastning samtidigt som det stöder en hållbar utveckling. En av Pyhäsalmi-gruvans främsta styrkor är dess strategiska geografiska läge, vilket ger direkt tillgång till det etablerade elnätet och säkerställer sömlös integration och optimal funktionalitet.

Det finns tre separata projekt inom ramen för det totala projektet, vilka är följande:

Med alla nödvändiga tillstånd redan säkrade, inklusive avtal om nätanslutningar, är BESS i en fas där det är klart att byggas. Batterisystemet förväntas vara i drift inom ett år, redo att leverera 85 MW kapacitet till nätet, frekvensmarknaden eller arbitragemarknaden och möjliggöra omedelbar intäktsgenerering med hjälp av befintlig infrastruktur. Hela projektet är planerat att inledas 2025.

Det underjordiska pumpkraftverket (UPHS) har en uppskattad lagringskapacitet på 530 MWh och en maximal effekt på initialt 75 MW. Det primära målet är att balansera tillgång och efterfrågan på energi med hjälp av den befintliga gruvinfrastrukturen och därigenom bidra till stabiliteten i elnätet samt minska koldioxidutsläppen.

Den tredje aspekten av projektet är etableringen av solpaneler i området, vilket ytterligare skulle förbättra den hållbara energiproduktionen och öka projektets totala kapacitet.

Finansieringen
Projektet involverar ett konsortium bestående av SENS, som erbjuder BESS- och UPHS-lösningar; Callio, utvecklare av Callio Business Park och Olcconen Green Industrial Park; UB Corporate Finance Ltd., som kommer att agera som finansiella partners för denna utveckling, medan Axpo enligt plan kommer att ansvara för energihandel i förhållande till tillgångarna. Utöver detta har den finska regeringen avsatt 26,3 miljoner euro för utländska direktinvesteringar i initiativ inom förnybar energi.

Henrik Kiviniemi, stadsdirektör i Pyhäjärvi, kommenterade:
Callio Pyhäjärvi och staden Pyhäjärvi är mycket glada över samarbetet med SENS. För staden är det här projektet en direkt investering i kommunens arbete för koldioxidneutralitet, ett arbete som staden har varit ledande inom i flera år. För Callio är UPHS- och BESS-projekten viktiga hörnstensinitiativ för återanvändningen av gruvinfrastruktur och den gröna omställningen i Olcconens industripark. I Pyhäjärvi ser vi projekthelheten som viktig både lokalt och nationellt.”

SENS är stolta över att samarbeta med Callio för ett innovativt energilagringsprojekt vid Pyhäsalmi-gruvan. Genom att integrera BESS och UPHS kommer projektet att öka effektiviteten, nätstabiliteten och hållbarheten i regionen. Det visar på vår förmåga att återanvända övergivna gruvor till funktionella energilagringsplatser, vilket ger en avgörande lösning för det framtida energilandskapet. Detta är ett viktigt steg i vår internationella expansion”, säger Henrik Boman, VD för SENS.

 

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 maj 2024 kl 10:30.

För ytterligare information kontakta:
Henrik Boman, VD; Tel: 070-224 63 61

Om SENS
Sustainable Energy Solutions Sweden Holding AB (publ), SENS, tillhandahåller lösningar som möjliggör omställningen mot en fossilfri och CO2 neutral energiförsörjning både lokalt och internationellt. SENS utvecklar, bygger och säljer storskaliga projekt inom sol- och vindkraft och energilager. Bolaget bedriver även konsultverksamhet mot energibolag och fastighetsägare inom hållbara energisystem. Företaget är också aktivt inom teknikutveckling kopplad till förnybara energislag och energilagring. Bolaget är listat på NGM Nordic SME under kortnamnet SENS.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Informationsträff med anledning av strömavbrotten i Kungsbacka

Published

on

By

Torsdag 23 maj | Kl. 13:00-14:30 | Klubbstuga Åsa IP

Den 2 maj i år drabbades drygt 20 000 kunder i Kungsbackaområdet av omfattande strömavbrott. Incidenten var den senaste i en rad strömavbrott som inträffat under 2024, och särskilt påverkades kunder i och omkring Åsa och Frillesås. 

Orsaken till störningen den 2 maj spårades till en luftburen högspänningsledning i ett industriområde i Frillesås som gått av och fallit till marken. Felavhjälpningen var komplex och för många kunder tog det tid innan strömmen kunde kopplas på igen. Omedelbart efter händelsen tillsatte Ellevio en störningsutredning för att gå till botten med vad som hänt, vad som orsakat den unika händelsen och hur elsystemet reagerat.

Uppmärksamheten kring händelsen har varit stor i regionen. Kungsbackaområdet har under 2024 upplevt ovanligt många avbrottsincidenter, och många företag och privatpersoner har påverkats. Händelserna har väckt många berättigade frågor kring elförsörjningen i regionen.

När störningsutredningen nu är klar vill vi på Ellevio bjuda in media samt representanter för ett hundratal företag som påverkats av strömavbrotten till press- och informationsträff på torsdag 23 maj klockan 13.00 i klubbstugan på Åsa IP. Tillsammans med Ellevios lokala representanter i Kungsbacka kommer flera av Ellevios verksamhetsansvariga ge en övergripande bild av situationen i Kungsbacka, presentera resultaten av störningsutredningen, redogöra för insatser, investeringar och projekt för att stärka elförsörjningen i Kungsbacka, samt för att svara på övriga frågor.  

Välkommen till Klubbstugan vid Åsa IP!

Agenda

  • Anders Ekberg, chef för drift och underhåll på Ellevio, presenterar läget för nätet i Kungsbacka; statistik för drift och avbrott under 2024 och bakåt, följt av störningsutredningen samt information om de lite större störningar som inträffat i regionen.
  • Tomas Brunzell, elnätschef Mellansverige, presenterar investeringar och målbild för Norra Halland.
  • Amanda Lundin och Tomas Bergqvist, produktionschef respektive områdesansvarig hos Ellevio i Kungsbacka, redogör för pågående och planerade projekt i Åsa, Kungsbacka, Onsala med mera.

Medverkar gör även Alfons Kubulenso, kundansvarig för företag, och Samar Jabbar, skadeståndsjurist.

KONTAKT

Jesper Liveröd, presschef Ellevio
070-929 96 23
Jesper.liverod@ellevio.se

Med nära en miljon kunder är Ellevio ett av Sveriges största energiföretag. Tillsammans med våra kunder tar vi en aktiv roll i resan mot ett allt mer elektrifierat samhälle. Våra elnät är ryggraden som kopplar ihop producenter och konsumenter av el, som möjliggör mer förnybar elproduktion, elektrifiering av transporter och industri och som skapar förutsättningar för nya klimatsmarta lösningar. Vi har 730 anställda och sysselsätter totalt cirka 3 000 personer runt om i landet. Huvudkontoret finns i Stockholm och vi ägs av OMERS Infrastructure, Tredje AP-fonden, Folksam och AMF. Läs mer om oss på ellevio.se eller följ oss på Facebook, Linkedin och X (tidigare Twitter).

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.