Connect with us

Marknadsnyheter

Återköp av aktier i Byggmax Group under vecka 39 2021

Published

on

Under perioden 27 september – 1 oktober har Byggmax Group AB (LEI-kod: 549300MPJPYQB0KCNH03) (”Byggmax” eller ”Bolaget”) återköpt sammanlagt 85 000 egna aktier (ISIN: SE0003303627) inom ramen för det återköpsprogram som initierats av styrelsen för att anpassa Bolagets kapitalstruktur.

Återköpen är en del av det återköpsprogram om SEK 200 miljoner som Bolaget tillkännagav den 15 september 2021. Återköpsprogrammet löper under perioden från den 20 september 2021 till dagen för årsstämman 2022 och genomförs i enlighet med EU:s Marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014 (”MAR”) och Kommissionens delegerade förordning (EU) nr 2016/1052 (”Safe Harbour-förordningen”).

Aktier i Byggmax har återköpts enligt följande:

Datum Aggregerad daglig volym (antal aktier) Viktat genomsnittspris per dag (SEK) Totalt dagligt transaktionsvärde (SEK)
2021-09-27 14 000 77,7350 1 088 290,14
2021-09-28 18 000 75,9774 1 367 593,20
2021-09-29 16 000 74,8560 1 197 695,36
2021-09-30 17 000 75,3134 1 280 327,63
2021-10-01 20 000 74,5895 1 491 790,80

Samtliga förvärv har genomförts på Nasdaq Stockholm av DNB Bank ASA, filial i Sverige, på uppdrag av Byggmax. Efter ovanstående förvärv uppgår Bolagets innehav av egna aktier per den 1 oktober till 149 000 aktier. Det totala antalet aktier i Byggmax uppgår till 60 999 045.

Fullständig information om de genomförda transaktionerna enligt artikel 5.3 i MAR och artikel 2.3 i Safe Harbour-förordningen biläggs detta pressmeddelande.

För ytterligare information, kontakta:

Helena Nathhorst, CFO

Tel: 076-119 00 40

E-post: helena.nathhorst@byggmax.se

Mattias Ankarberg, CEO Byggmax Group

Tel: 076-119 09 85

E-post: mattias.ankarberg@byggmax.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Endast 1 av 3 svenskar anser att näringslivet tar sitt hållbarhetsansvar

Published

on

By

En undersökning av SB Insight visar att endast en tredjedel av de svenska medborgarna tycker att företagen i landet gör tillräckligt för att främja en hållbar utveckling.

Trots ett växande globalt fokus på hållbarhet och miljöfrågor, tycks näringslivets insatser inte möta förväntningarna hos svenska medborgare. Enligt en undersökning anser bara 30% av svenskarna att företagen i Sverige tar ett tillräckligt stort ansvar för hållbar utveckling.

”Det är tydligt att näringslivet behöver stärka sina insatser och sin kommunikation kring hållbarhet för att återvinna folkets förtroende,” kommenterar Erik Elvingsson Hedén som är vd för SB Insight som ligger bakom studien. ”Företag måste inte bara implementera hållbara praxis, utan också aktivt kommunicera detta till konsumenterna.”

Resultatet av undersökningen sänder en stark signal till näringslivet om att öka sin transparens och sina ansträngningar inom hållbarhetsarbetet. Detta är särskilt viktigt i en tid där konsumenter och investerare i allt högre grad vill prioritera miljövänliga och socialt ansvarstagande företag.

”Våra data visar att det finns ett avsevärt gap mellan näringslivets insatser och allmänhetens förväntningar. Detta bör ses som en möjlighet för företag att leda vägen i hållbarhetsfrågor och bygga starkare relationer med kunderna,” avslutar Erik Elvingsson Hedén.

Sustainable Brand Index är Europas största oberoende varumärkesstudie om hållbarhet. Studien har genomförts årligen sedan 2011. I 2024 års studie har ett riksrepresentativt urval av 29 000 svenskar i åldern 16–75 år intervjuats under perioden december 2023 – februari 2024. Totalt 432 varumärken i 36 branscher har bedömts utifrån hur de upplevs prestera inom de 17 globala hållbarhetsmålen. Respondenterna hämtades från Norstats panel.

Erik Elvingsson Hedén
CEO, SB Insight
erik.heden@sb-insight.com
+46 70 865 13 97

SB Insight är en insiktsbyrå och grundare av Sustainable Brand Index. som förser företag och varumärken med beslutsunderlag kring hur hållbarhet påverkar varumärken, kommunikation och affärsutveckling.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Woodsafes WRD köper Designtech Solutions

Published

on

By

Västeråsbaserade Woodsafe Group etablerar sig i norra Sverige. Koncernens forskningsföretag WRD köper Designtech Solutions AB i Luleå.

Woodsafe Group är sedan länge ledande inom brandskyddsimpregnering. För att ytterligare befästa den positionen startade koncernen nyligen forskningsföretaget Woodsafe Research & Development AB (WRD). Genom förvärvet av Designtech Solutions höjer det nya företaget kompetensen och kvaliteten i sin FOU-verksamhet.
 

– Väldigt positivt att vi kan stärka vår organisation. Woodsafe har haft ett givande samarbete med Designtech i mer än tio år och nu går vi vidare med det genom att de blir en del av WRD, säger Thomas Bengtsson, grundare och vd för Woodsafe Group.
 

Genom köpet får Woodsafe Group sitt första lokalkontor utanför Västerås – och det i norra Sverige, där det just nu pågår en enorm utbyggnad av industrier och projekt. Det är en spännande utveckling där brandskyddsimpregnering kommer att vara ett viktigt inslag i många sammanhang. Bengtsson ser därför affären som ett betydelsefullt strategiskt steg:
 

– Det här stärker vår konkurrenskraft. Vi vill ha närmare till marknaden i norr där så mycket händer, både för att kunna etablera nya partners och för att betjäna de befintliga på ett ännu bättre sätt.

Designtech Solutions är ett väletablerat konsult- och produktföretag, vars grundare och vd Patrik Svanerud gläds åt att utveckla relationen med Woodsafe:
 

– Det är roligt att vårt mångåriga samarbete kan fördjupas på det här sättet och ser fram emot att inleda arbetet med ackreditering enligt laboratoriestandarden ISO 17025.
 

Svanerud har bland annat disputerat i produktionskostnadsoptimering för flervånings trähus, en bra grund för jobbet som vice VD i WRD.

I Designtech Solutions har verksamheten omfattat både en konsultdel och en produktdel. Båda delarna ingår i företagsköpet, men Svanerud förklarar:
 

– För alla våra gamla produktkunder fortsätter vi att ta ansvar också inom WRD. Men vi inleder nu också en process för att hitta en köpare som kan ta över Designtechs produkter.

Hemsida: https://wrd.woodsafe.com/en/home

För mer information, kontakta:

Thomas Bengtsson, VD Woodsafe Group                                             

+46 10 206 72 31.   |  thomas.bengtsson@woodsafe.com

Om Woodsafe Research & Development AB. (559410-6527)

Bolagets verksamhet är inriktad på provning och utveckling av träprodukter med egenskaper mot brand och utveckling av träsystem utanför brandområdet. Bolaget grundades 2022 och är ett helägt privat aktiebolag inom Woodsafe Group.

Om Deigntech Solutions AB (556578-3734)

Designtech Solutions AB är ett IT-bolag som grundades 1999 med egna produkter och tjänster för dokument- och projekthantering.

Den egna produkten går under varumärket iCoordinator™.  Designtechs kunder återfinns såväl inom privat som offentlig sektor och bolaget besitter mer än 20 års erfarenhet av IT-system.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sommar i P1: Här är de som kan bli Lyssnarnas Sommarvärd

Published

on

By

Runt 450 bidrag kom in och av dem har åtta valts ut. Nu är det publiken som avgör vem som blir Lyssnarnas Sommarvärd 2024.

 
De kan bli Lyssnarnas Sommarvärd 2024.

Det är 18:e året i rad som lyssnarna kan rösta fram sin favorit till Lyssnarnas Sommarvärd.

– Vi är så tacksamma över att många väljer att dela sina livshistorier med oss! Nu har vi valt ut åtta fängslande, varierade berättelser och överlämnar till våra lyssnare att bestämma vem som blir årets Lyssnarnas Sommarvärd. Vi väntar med spänning på resultatet, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

Vem som blir Lyssnarnas Sommarvärd avslöjas 28 maj. Lyssnarnas Sommar sänds i P1 den 17 juli och publiceras som podd samma morgon.

Bidragen finns för lyssning på http://sverigesradio.se/sommar – där finns även info om hur man röstar. Röstningen pågår fram till 19 maj.  

De åtta bidragen är:

1. Lucas Lejonhjärta – Alva Sparrevik, 21, studerande, Stockholm
Ett meddelande på Snapchat leder till en våldsam misshandel och plötsligt är Lucas i koma. Bredvid sängen sitter hans syster och minns hans ord: ”Lita på mig”. Lucas stod upp för sin vän. Nu är det upp till henne att berätta hans historia.

2. Kärlek över 80 – K-G Melin, 85, pensionär, Göteborg
När tåget kommer är han rädd att han inte ska känna igen henne. Eller att hon ångrat sig. Men när hon träder fram ur regnet vet han att det är hon. På samma station som de tog ett bittert avsked 62 år tidigare.

3. Familjehemligheten – Johanna Björnum Nyström, 45, jurist, Göteborg
När Johanna är 20 år hittar hon sin mammas dagbok och kan inte låta bli att öppna den. Det hon läser i dagboken avslöjar en familjehemlighet som förändrar hela tillvaron. Ändå kommer det ta ytterligare 20 år innan hon vågar ta reda på sanningen – vem är hennes biologiska pappa? 

4. Snabba hunden – Mahad Malingur, 49, it-chef, Vällingby
Som liten kallades han ”Snabba hunden” och var den enda hans farfar behövde för att sköta sin verksamhet i Somalia. Det blev en livsstil. Han sprang sig igenom kriget hela vägen till Sverige. Och vad han fann här, vill han berätta om.

5. Anna Lena på Svalbard – Anna Lena Ekeblad, guide, Svalbard
När Anna Lena kommer till Svalbard första gången händer något. Hon drabbas av polarbacillen och lämnar hemstaden Malmö för Arktis. Där är det midnattssol fyra månader om året och kompakt mörker i fem. Men i landet som nu är hennes får man varken födas eller dö.  

6. Får man ångra sig? – Peter Berg, 67, allmänläkare, Simrishamn
Hedvig vill inte längre. Orkar inte kämpa. Hon ber att få slippa behandling och slutar äta. Mediciner görs i ordning och avsked tas. Men så vaknar hon pigg en morgon och ber om frukost. En liten historia bland många i en hemsjukläkares vardag.

7. Särbegåvad – Sandra Morin, 18, studerande, Stockholm
Tänk dig att du vaknar i en nioårings kropp. Att du tvingas genomlida lågstadiet tragglandes alltför lätta uppgifter utan att kunna förklara för omgivningen att du är vuxen. Så har livet varit för Sandra som är särbegåvad.

8. Den jourhavande kirurgen – Ulrik Lindforss, 65, kirurg, Stockholm
Det är kväll i september och Ulrik har jour på Huddinge sjukhus när larmet kommer: Ett större fartyg har kantrat i Östersjön; Estonia. Han tror inte att hans tjänster ska behövas, men det visar sig vara helt fel.

Tidplan Lyssnarnas Sommar 2024
19 maj: Röstningen avslutas 
28 maj: Lyssnarnas Sommarvärd presenteras 
11 juni: Alla Sommarvärdar presenteras 
17 juli: Lyssnarnas Sommar släpps som podd och sänds i P1  

Tidigare värdar i Lyssnarnas Sommar 
2007: Peter Martinsson, Göteborg 
2008: Yrsa Walldén, Torna Hällestad, Lund 
2009: Håkan Nilsson, Ljusne 
2010: Tina Jansson, Örebro 
2011: Monika Nyström, Åkersberga 
2012: Björn Lindeblad, Göteborg 
2013: Martha Ehlin, Göteborg 
2014: Sebastian Kirppu, Malung
2015: Herman Geijer, Stockholm
2016: Emilia Lind, Umeå
2017: Tommy Ivarsson, Kungälv
2018: Jonas Waltelius, Linköping
2019: Madeleine In Hwa Björk, Vikbolandet
2020: Torbjörn Johannesson, Halmstad
2021: Mathilda Hofling, Västerås
2022: Bengt Einar Johansson, Vännäs
2023: Eva Armini, Göteborg

Pressbilder:
https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/k9tlhe83gd/69945

För mer information, vänligen kontakta: 

Bibi Rödöö, programchef Sommar i P1
bibi.rodoo@sverigesradio.se
0708-999 821

Eva Sahlin, pressansvarig
eva.sahlin@sverigesradio.se    
070-684 18 52

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.