Connect with us

Marknadsnyheter

Låna 100 000 kronor? Se de bästa lånen just nu

Published

on

Denna artikel redogör för en jämförelse av de bästa lånen på 100.000 kr som går att hitta  idag. Detta i syfte att erbjuda läsare information kring låneprocessen, samt de räntor och villkor som olika långivare erbjuder.

Låneförmedlingstjänsterna på listan förenklar även avsevärt för låntagaren som är ute efter ett passande lån, eftersom de gör det möjligt att smidigt jämföra olika alternativ via en enskild tjänst. Det finns dock fördelar med att vända sig direkt till en viss långivare, särskilt om man har ett konto hos dem sedan innan.

Det bästa lånet för ens egen situation beror förstås på en lång rad av olika faktorer, varför det är viktigt att man utbildar sig kring olika långivare innan man tar ett beslut. Vid slutet på artikeln hittar man en övergripande guide till de bästa lånen på 100.000 kronor, med olika frågor och svar som ofta dyker upp.

De bästa lånen på 100 000 kr just nu:

Med flera dussin olika långivare på marknaden behöver man som låntagare en överblick över de mest populära alternativen. Här nedan hittar man låneförmedlingstjänster och långivare som erbjuder de bästa lånen på 100,000 kr just nu.

Coop Medmera Bank – Bäst för befintliga Coop-medlemmar

För befintliga Coop-medlemmar finns det många fördelar med att låna från Coop Medmera, särskilt för lägre lånebelopp. Här får man som Coop-medlem möjlighet till en lägre ränta, samt poäng – precis som när man handlar på matbutiken Coop. Man behöver ingen säkerhet för att låna via Coop Medmera, förutsatt att summan ligger under en halv miljon kronor; för låntagaren som vill hitta de bästa lånen på 100,000 kronor blir detta alltså en lämplig långivare.

Banken erbjuder dessutom fler tjänster än endast lån. Hos Coop Medmera kan man ansöka om kreditkort och samla på sig ytterligare poäng vid regelbunden användning. Banken kan således utgöra en komplett lösning för låntagarens bankärenden.

Zmarta – Jämförelse av privatlån, bolån, försäkringar och elbolag

Zmarta är en allt-i-ett lösning för jämförelse av lån, försäkringar och elbolag. Med denna jämförelsetjänst blir det möjligt att strama till budgeten något bättre utan att för den delen behöva göra några uppoffringar i vardagen.

För låntagaren som är ute efter de bästa lånen på 100,000 kronor går det att hitta en lämplig effektiv ränta snabbt och smidigt, eftersom Zmarta jämför 36 olika banker med en enda UC. Den effektiva räntan man har möjlighet till beror givetvis på ens ekonomiska situation och de lån man redan betalar av. Räntan kan variera mellan 2.99 till 29.9%. God ekonomi och inga betalningsanmärkningar leder förstås till en lägre ränta.

Enklare – Jämförelse av lån utan säkerhet

Enklare erbjuder likt Zmarta låneerbjudanden från olika långivare i syfte att erbjuda kunder en optimal ränta. Detta är en låneförmedlingstjänst som jämför räntor från 32 långivare. Den effektiva räntan som erbjuds ligger mellan 3.01% och 29.99%.

Maximalt lånebelopp är 600,000 kronor utan säkerhet – en gräns som räcker alldeles utmärkt till låntagaren som vill hitta ett lån för endast 100,000 kronor. Den lägsta summan som man kan jämföra lån på är 5,000 kronor, vilket innebär mer flexibilitet för låntagare relativt till liknande tjänster.

Denna typ av tjänst lämpar sig utmärkt till låntagaren som vill samla flera olika lån på ett konto, för att på så vis slippa onödiga avgifter som exempelvis administrativa avgifter för varje individuell faktura.

Norwegian – Refinansiering och lån utan säkerhet

Bank Norwegian är som namnet antyder en norsk bank som erbjuder lån till svenska låntagare. Bland annat erbjuder banken refinansiering av övriga lån samt ökning av ett redan befintligt lån. För låntagaren som redan är kund blir det således väldigt smidigt att utöka ett existerande lån.

Norwegian erbjuder utöver lån dessutom andra vanliga tjänster såsom kreditkort – gränsen för kreditkortet är 100,000 kronor, men kan eventuellt utökas. Räntan blir förstås högre än ett vanligt lån utan säkerhet. Använder man ett kreditkort från Bank Norwegian får man CashPoints med varje köp som man kan spendera på allt möjligt.

Banken lovar snabbt svar på ansökan om lån och räntor från 6.99%. De stryker dessutom uppläggningsavgiften för sina kunder.

Lendo – Populär låneförmedlingstjänst

Lendo är ytterligare en låneförmedlingstjänst som jämför effektiv ränta hos 35 olika långivare i syfte att erbjuda sina kunder en bättre ränta på deras lån. Detta är en av de mer populära tjänsterna av denna typ på marknaden idag. Populariteten innebär att de kan erbjuda några av de bästa lånen på 100 000 kronor som en vanlig låntagare har möjlighet till.

Möjlig effektiv ränta varierar från 2.95% som allra lägst till 29.95% som allra högst, jämförbart med ovan nämnda tjänster. Det som skiljer dessa tjänster åt är de långivare som jämförs samt den användarupplevelse som tjänsterna erbjuder.

Minimalt lånebelopp är 10,000 kronor, vilket är en aning högre än liknande tjänster som undersökts. Tjänsten innebär således något lägre flexibilitet, men för låntagaren som vill få ut 100,000 kronor blir detta inte en avgörande faktor vid signering av lån.

Guide till de bästa lånen på 100.000 kr med låg ränta

Låntagaren som är ute efter det absolut bästa lånet behöver tillgång till den senaste informationen på marknaden just nu. Här nedan har vi samlat svar på vanliga frågor och funderingar som ofta dyker upp hos gemene låntagare.

Vad är räntan för ett lån på 100000 kr?

Räntan för ett lån på 100 000 kronor beror förstås på en rad olika faktorer, bland annat ens kreditvärdighet och befintliga ekonomi. Den långivare man väljer påverkar även det den ränta man har möjlighet till. Följande är exempel på det som kan påverka räntan för ett lån på 100.000 kronor:

  • Storleken på säkerheten till lånet. Lånar man med säkerhet får man möjlighet till lägre räntor, eftersom banken då har en garanti på att de kan få tillbaka åtminstone en del av lånebeloppet om låntagaren inte har möjlighet att betala i tid. Det finns dock tillfällen då man kan få ut minst lika bra ränta även utan säkerhet, men allt hänger på ens kreditvärdighet.
     
  • Framtida inkomst. Kan man påvisa en god framtida inkomst får man möjlighet till lägre räntor, eftersom det innebär mindre risk för långivaren ifall låntagaren har en god ekonomi. Risken finns förstås att man blir av med jobbet, men har man haft god ekonomi under en längre period förbättrar det ens chanser till en god ränta.
     
  • Allmän kreditvärdighet. Hur ser det ut med betalningsanmärkningarna? Har man hamnat efter i återbetalning av övriga skulder eller har anmärkning hos Kronofogden påverkar detta förstås ens kreditvärdighet, vilket i sin tur påverkar ens möjlighet till en bra ränta.

Sammanfattningsvis är det inte möjligt att ge något definitivt svar på den ränta man kan få för ett lån på 100 000 kronor, eftersom svaret beror på flera olika faktorer som är unikt till ens situation. Man kan räkna med räntor mellan 2.95% till 29.99%, beroende på den långivare man vänder sig till och ens ekonomiska situation.

Kan man låna 100.000 kr utan UC?

UC är en kreditupplysning som sker via Upplysningscentralen och är det populäraste alternativet för kreditupplysning i Sverige idag. I Sverige är det lag på att långivare genomför en kontroll av låntagarens kreditvärdighet innan de lånar ut pengar, men vilket företag man väljer för denna kontroll spelar inte roll. Det är därmed möjligt att låna 100 000 kronor utan UC, exempelvis med en kreditupplysning via företaget Bisnode eller dylika företag.

Så väljer man det bästa lånet

Vill man välja det bästa lånet behöver man rätt förutsättningar och rätt kunskap. Målet är givetvis ett lån med låg ränta, men det gäller dessutom att hålla koll på de villkor som ingår i lånet, eftersom administrativa avgifter och dylikt snabbt kan få ett till synes billigt lån att skjuta till taket. Följande tips kan hjälpa låntagare att få det absolut bästa lånet de har möjlighet till:

  • Jämförelse av lån blir avgörande. Tar man första bästa lån är risken stor att räntan och avgifterna blir onödigt höga. Det är därför oerhört viktigt som låntagare att man gör en jämförelse av de låneerbjudanden man har möjlighet till innan man tar ett beslut.
     
  • Hur ser räntan ut? Det är skillnad på ränta och ränta. Man måste skilja på två viktiga kategorier av ränta: effektiv ränta och nominell ränta. Nominell ränta är en räntesats som talar om hur lånebeloppet utvecklas med tiden och tar ej hänsyn till övriga avgifter som kan förekomma. Effektiv ränta är en räntesats som tar allt till hänsyn, exempelvis administrativa avgifter, uppläggningsavgiften och så vidare. Det är alltså den effektiva räntan som spelar allra störst lån vid val av det bästa lånet.
     
  • För att kunna välja det bästa lånet behöver man vara den bästa låntagaren man kan vara. Det innebär att man inte halkar efter när det gäller återbetalning av nuvarande skulder, samt att man inte tar sig an för mycket skuld på en och samma gång. Har man haft svårt att betala någon månad kan man alltid kontakta långivaren och förklara situationen, vanligtvis kan man då justera avbetalningsplanen i linje med ens nya behov.

Jämför Lån

Flaggan 1338

116 74 Stockholm

info (a) jämforlån.online

Continue Reading

Marknadsnyheter

Styrelsen i S2Medical AB (publ) har beslutat att bolagets årsredovisning även ska utgöra en kontrollbalansräkning, vilket till följd senarelägger bolagets årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen i S2Medical AB (publ) (”S2Medical” eller ”Bolaget”) har i enlighet med aktiebolagslagen (25 kap 13 §), upprättat en kontrollbalansräkning (”KBR”) genom att besluta att balansräkningen i bolagets årsredovisning även skall utgöra en KBR. I syfte att ge Bolagets revisor tillräcklig frist för att möjliggöra denna process har styrelsen valt att senarelägga publiceringen av Bolagets årsredovisning med 6 dagar till den 9 maj 2024.

Beslutet att upprätta KBR grundar sig i att Bolagets egna kapital för närvarande är lägre än hälften av det registrerade aktiekapitalet. Styrelsen ser det inte som sannolikt att denna brist kommer att elimineras enbart genom regleringen av bolagets tillgångar och skulder i samband med genomförandet av den godkända rekonstruktionsplanen. Då både KBR och det positiva utfallet av företagsrekonstruktionen visar på livskraft anser styrelsen att en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital är en tillräcklig åtgärd för att helt eliminera kapitalbristen. Styrelsen avser därför att föreslå en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital. Förslaget kommer att inkluderas i kallelsen till Bolagets kommande årsstämma för beslut.

Vi ser positivt på framtiden och jag uppfattar detta som en nödvändig administrativ åtgärd för att justera ett oproportionerligt stort aktiekapital på över 16 miljoner SEK.” Säger Bolagets CEO, Petter Sivlér

Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-05-03 20:38 CET.

Kontaktuppgifter
Petter Sivlér – CEO, S2Medical AB (publ)
Telefon: +46 (0)8-70 000 50
E-post: petter.sivler@s2m.se

Certified Adviser
Vator Securities AB
Telefon +46 (0)8-580 065 99
Hemsida: www.vatorsec.se 
Epost: ca@vatorsec.se

Om S2Medical 
S2Medical AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer innovativa sårläkningsprodukter för hela sårläkningsprocessen med fokus på brännskador och kroniska sår. Bolaget har utvecklat eiratex®, ett nytt cellulosabaserat material för läkning av svåra brännskador och kroniska sår. Materialet läker sår effektivt och därmed minskar både lidande för patienter samt kostnader för hälso- och sjukvården. 

Aktiens kortnamn: S2M

Aktiens ISIN-kod: SE0011725084

Continue Reading

Marknadsnyheter

Återkallelse: Santa Maria Tex Mex Style Dip

Published

on

By

Paulig återkallar Santa Maria Dip Tex Mex Style, 250 gram, med bäst före-datum 01/01/2026. Anledningen är att ett antal produkter istället för Tex Mex Style Dip kan innehålla ostdipp, som innehåller allergenen mjölk. Konsumenter uppmanas att reklamera produkten.  

Produkten återkallas som en försiktighetsåtgärd. Ostdippen (Santa Maria Dip Nacho Cheese Style) innehåller mjölk och utgör därmed en hälsorisk för konsumenter som är allergiska mot mjölkprotein.

Visuellt är det enkelt att särskilja produktinnehållet då Dip Tex Mex Style är grön och ostdippen är gul.

Paulig, som äger varumärket Santa Maria, är i kontakt med leverantören av produkten för att säkerställa att åtgärder vidtas för att förhindra att problemet återuppstår.

Ersättning för konsument

Konsumenter ombeds att inte konsumera produkten med det angivna bäst-före-datumet, spara produkten och kontakta Santa Marias Konsumentkontakt för ersättning:

E-mail: konsumentkontakt@santamaria.se
Telefonnummer: 020-67 42 00

Reklamationsformulär på Santa Marias hemsida: https://www.santamariaworld.com/se/om-santa-maria/kontakta-oss/ 

Presskontakt
Eva Berglie
Kommunikationschef
Paulig Scandinavia & Central Europe
0708-99 19 37
eva.berglie@paulig.com

Paulig är ett familjeägt livsmedelsföretag som vill skapa en ny, hållbar matkultur – för både människa och planet. Paulig erbjuder smaker i alla former: kaffe och drycker, Tex Mex och kryddor, snacks och växtbaserade alternativ. Företagets varumärken är Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco och Zanuy. Pauligs omsättning uppgick 2022 till 1,1 miljarder euro. Företaget har 2 300 passionerade medarbetare i 13 länder som alla samlas kring syftet For a life full of flavour. www.pauliggroup.com 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från H & M Hennes & Mauritz AB:s årsstämma 2024

Published

on

By

H & M Hennes & Mauritz AB höll på fredagen den 3 maj årsstämma under ordförandeskap av advokat Andreas Steen. Årsstämman fastställde styrelsens förslag att dela ut till aktieägarna SEK 6:50 per aktie. Utdelningen ska utbetalas vid två olika tillfällen under året – i maj samt i november. Avstämningsdag för den första utdelningsbetalningen om SEK 3:25 per aktie är den 7 maj 2024. Utbetalningen av utdelningen beräknas att ske från Euroclear Sweden AB den 13 maj 2024. Avstämningsdag för den andra utdelningsbetalningen om SEK 3:25 per aktie är den 8 november 2024. Utbetalningen av utdelningen beräknas att ske från Euroclear Sweden AB den 13 november 2024.

Årsstämman fastställde resultaträkningen och balansräkningen för moderbolaget och för koncernen. Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022/2023.

 

De ordinarie styrelseledamöterna Karl-Johan Persson, Stina Bergfors, Anders Dahlvig, Danica Kragic Jensfelt, Lena Patriksson Keller, Christian Sievert samt Christina Synnergren omvaldes av årsstämman. Årsstämman valde även in den föreslagna nya styrelseledamoten Helena Saxon. Till styrelseordförande omvaldes Karl-Johan Persson. Av de fackliga organisationerna utsedda ordinarie ledamöter är Keith Barker, Agneta Gustafsson och Tim Gahnström, och suppleanter är Therese Nordström, Hans Nilsson och Sofia Almbrandt.

 

Årsstämman fastställde enligt valberedningens förslag att styrelsearvoden per stämmovalda ledamöter fördelar sig enligt följande: styrelsens ordförande SEK 1 900 000, ledamot SEK 825 000. Arvodet för arbetet i revisionsutskottet ska uppgå till SEK 315 000 till ordföranden samt SEK 210 000 vardera till övriga ledamöter.

 

Årsstämman beslutade att utse Deloitte AB till revisor för tiden intill slutet av årsstämman 2025.

Till revisorn ska arvode utgå enligt godkänd räkning.

 

Årsstämman godkände styrelsens ersättningsrapport.

 

Årsstämman beslutade om minskning av aktiekapitalet, för avsättning till fritt eget kapital, genom indragning av de 19 144 612 egna B-aktier som återköpts inom ramen för H&M:s återköpsprogram, varigenom aktiekapitalet minskar med 2 430 352,764 kronor. För att återställa aktiekapitalet efter minskningen av aktiekapitalet beslutade årsstämman samtidigt om ökning av aktiekapitalet med 2 430 352,764 kronor genom fondemission utan utgivande av nya aktier, varvid minskningsbeloppet ska överföras från fritt eget kapital.

 

Årsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att under perioden fram till och med årsstämman 2025, vid så många tillfällen som den anser lämpligt, förvärva högst så många av bolagets aktier av serie B att bolagets innehav inte överstiger 10 procent av samtliga aktier i bolaget. Förvärv ska ske på Nasdaq Stockholm till ett pris per aktie inom vid förvärvstillfället gällande kursintervall. Syftet med bemyndigandet är att ge styrelsen möjlighet att justera bolagets kapitalstruktur. Detta blir ett av de redskap som styrelsen kan välja att använda om överskottslikviditet identifieras. Om bemyndigandet används, avser styrelsen föreslå att årsstämman ska besluta om indragning av de aktier som återköpts av bolaget.

Kontakt:

H&M Group Media Relations 08-796 53 00  E-post: mediarelations@hm.com

För mer information från H&M-gruppen samt pressbilder besök hmgroup.com/media.

 

H & M Hennes & Mauritz AB (publ) grundades i Sverige 1947 och är noterat på Nasdaq Stockholm. H&M:s affärsidé är att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris på ett hållbart sätt. I koncernen ingår förutom H&M, varumärkena COS, Monki, Weekday, & Other Stories, H&M HOME, ARKET, Afound samt Sellpy. Ytterligare information finns på hmgroup.com.

 

 

 

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.