Connect with us

Marknadsnyheter

Från barock till soul – vårens konserter i Berwaldhallen släppta

Published

on

Våren med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören i Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen bjuder på stora musikupplevelser, fantastiska gästartister och tre jubiléer: tonsättaren Ingvar Lidholm som skulle fyllt 100, trumpetaren Håkan Hardenberger som 60-årsjubilerar och Daniel Harding som varit Radiosymfonikernas chefsdirigent i 15 år. Bland mycket annat blir det också en hyllning till soulen i 60- och 70-talets Detroit med sångaren Magnus Carlson.


Daniel Harding, Håkan Hardenberger och Ingvar Lidholm jubilerar i Berwaldhallen, våren 2022. Foto: Julian Hargreaves, Marco Borgreve

År 2022 inleds traditionsenligt i Berwaldhallen med den stämningsfulla Trettondagskonserten, denna gång med solisterna Michael Weinius, Hanna Husáhr och Jennie Abrahamsson. I januari blir det också Sverigepremiär för Nathaniel Stookeys musikaliska mordgåta Kompositören är död med dirigenten Christian Reif på pulten och Niklas Riesbeck som berättare.

Inte mindre än tre jubiléer uppmärksammas i vårens konsertprogram. Först ut är en hyllning till den svenske kompositören Ingvar Lidholm som i år skulle fyllt 100 år. Radiokören under dirigent Sofi Jeannin ger ett program som framhåller Lidholms stora gärning som banbrytande tonsättare på körområdet. Dirigentnestorn Herbert Blomstedt gästar Sveriges Radios Symfoniorkester i ett program som ägnas helt åt Lidholms verk för orkester. I februari firar Sveriges Radio att Daniel Harding varit Radiosymfonikernas chefsdirigent i 15 år med en jubileumskonsert som också bjuder på en scenintervju med Harding själv. I konserten uruppförs Sven-David Sandströms trombonkonsert, med orkesterns Håkan Björkman som solist. Trumpetaren Håkan Hardenberger, en av svenskt musiklivs mest framgångsrika och betydelsefulla instrumentalister som denna säsong firar sitt 60-årsjubileum, gästar Sveriges Radios Symfoniorkester i två konserter under våren.

Radiokören gästas av såväl nuvarande chefsdirigent Kaspars Putniņš som hedersdirigenterna Peter Dijkstra och Tõnu Kaljuste i tre spännande program. Martina Batic leder Radiokören i en konsert med Francis Poulencs färgstarka Mässa i G-dur på programmet.

Flera stjärnor på den klassiska musikhimlen gästar Berwaldhallen under våren: den norske cellisten Truls Mørk, den isländske pianisten Víkingur Ólafsson och den amerikanske pianisten Jonathan Biss. Den hyllade svenska operasångerskan Ann Hallenberg möter barockspecialisten Ton Koopman och amerikanske violinstjärnan Joshua Bell leder orkestern och spelar samtidigt solostämman i Beethovens smäktande violinkonsert i D-dur.

I konserten Soul of Detroit lyfter Radiosymfonikerna, Magnus Carlson med flera artister fram hits och rariteter ur den enorma låtskatt som skapades i Detroit under framför allt sextio- och sjuttiotalen. Artister som Stevie Wonder, The Supremes, Marvin Gaye, The Jackson 5, Diana Ross och Lionel Richie har gjort denna del av musikhistorien odödlig.

Våren bjuder dessutom på nyskriven musik av Benjamin Staern och Djuro Zivcovic, nya äventyr med Radioapan, P4 Plus-gala med Charlotte Perrelli och Tommy Nilsson och Lasse Berghagen, Singalong för de yngsta besökarna – och mycket mer!

  • ”Att äntligen kunna presentera en hel vår med ett fantastiskt spännande och variationsrikt program känns så bra. Att vi dessutom kan välkomna våra mest trogna besökare – abonnenterna, åter till sina konsertserier är så glädjande och efterlängtat. För många av dem innebär konsertserierna i Berwaldhallen ett sätt att regelbundet träffa goda vänner och lyssna till musik av världsklass, nu är det möjligt igen!” säger Karin Adolfsson, marknadschef i Berwaldhallen.

Alla konserter i Berwaldhallen sänds i Sveriges Radio, oftast i P2:s Klassiska konserten. Ett urval av konserterna visas också med bild på Berwaldhallen Play.
Se hela vårens program på berwaldhallen.se

För mer information, kontakta

Karl Thorson
Press- & PR-ansvarig / Press & PR Manager
Berwaldhallen | Sveriges Radios Symfoniorkester | Radiokören
karl.thorson@sverigesradio.se
08-784 18 30 | 070-431 18 93

Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen
SE-105 10 Stockholm, Sweden
Besök/Visiting address Dag Hammarskjöldsväg 3
berwaldhallen.se 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Scandinavian ChemoTech meddelar att QM & RA Direktör Eva Ståhl Wernersson lämnar företaget

Published

on

By

Efter tre år som QA/RA chef i Scandinavian ChemoTechs ledningsgrupp väljer nu Eva Ståhl Wernersson att lämna sitt konsultuppdrag i Bolaget och gå vidare mot nya utmaningar.
 

Eva Ståhl Wernersson har varit en viktig del av ChemoTech, under vilka hon har gjort betydande insatser för företagets följsamhet mot regelverket och kvalitetssäkringsåtgärder. Hon ledde bland annat ansträngningarna för att säkra CE-märkningen för IQwave 3.0 CE systemet, vår flaggskeppsprodukt.

 

Vi vill uttrycka vårt uppriktiga tack till Eva för hennes dedikerade tjänst och många prestationer under sin tid hos oss,” sa Mohan Frick, VD. ”Genom hennes ledning har vi stärkt vårt åtagande för regelverksexcellens och positionerat ChemoTech som ett respektabelt Bolag inom vår bransch. Vi alla önskar Eva lycka till i framtiden.”

 

Rekryteringsprocessen av en ny kvalitet- och regulatoriskchef har redan påbörjats. Evas sista dag på Bolaget är satt till den 30 juli, 2024.

 

För mer information vänligen kontakta:

Mohan Frick, CEO

 

Tele: +46 (0)10-218 93 00

Mail: ir@chemotech.se

 

Scandinavian ChemoTech AB (publ)

ChemoTech är ett svenskt medicinteknikföretag med säte i Lund som utvecklat en patenterad teknologiplattform för att ge cancerpatienter tillgång till ett nytt behandlingsalternativ, Tumörspecifik Elektroporation™ (TSE), som kan användas för behandling av både människor och djur. Det finns ett stort antal cancerpatienter vars tumörer av olika skäl inte kan behandlas med konventionella metoder men där TSE kan vara en lösning. Därför utvärderar bolaget kontinuerligt nya möjligheter och applikationsområden för teknologin. ChemoTechs aktier (CMOTEC B) är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm och Redeye AB är bolagets Certified Adviser. Läs mer på: www.chemotech.se.

 

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Lexium etablerar verksamhet i Finland

Published

on

By

Lexium etablerar verksamhet i Finland och öppnar kontor i Helsingfors. Detta steg tas som en följd av att företaget har säkrat ett nordiskt FM-avtal, som omfattar både Sverige och Finland.


För att driva verksamheten i Finland grundar Lexium dessutom ett finskt dotterbolag, Lexium Service Management Oy, som kommer att vara helägt av Lexium Service Management AB.

Det nya kontoret, beläget i Helsingfors, kommer att vara en central plats för att betjäna både befintliga och nya kunder.

Lexium Service Management är glada att kunna starta sin verksamhet i Finland och ser fram emot att välkomna nya kunder och kollegor till företaget. 

– Vi är fast beslutna att leverera högkvalitativa Facility Management-tjänster och stärka vår närvaro inom den nordiska regionen, säger Niclas Brodin, CEO, Lexium Service Management.

För mer information, kontakta:
Niclas Brodin, CEO, Lexium Service Management
+46 70 615 79 60niclas.brodin@lexium.se

Om Lexium Service Management
Lexium Service Management erbjuder framtidens Integrerade Facility Management-tjänster till kunder i Norden genom premiumtjänster som prioriterar teknik, hållbarhet och kvalitet.

Lexium omsätter ca 120 MSEK, sysselsätter ca 150 personer och är ISO-certifierat enligt 45001, 14001 och 9001.

Lexium erbjuder samtliga tjänsteområden som krävs för att sköta en lokal eller fastighet – de huvudsakliga tjänsterna är Bemanning, Fastighetsservice, Lokalvård, Säkerhet och Tekniska tjänster.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Urinblåsecancer: Titta innan du spolar!

Published

on

By

Blåscancermånaden maj sätter i år fokus på att lära sig om symptomen.

– Urinblåsecancer är den sjunde[i] vanligaste cancersjukdomen i Sverige, och också den sjätte[ii] dödligaste. Urinblåsecancer betraktas ofta som den bortglömda cancern och vad många inte vet är att varje dags väntan för att sätta in behandling är en dålig sak och förvärrar prognosen, säger Carl-Henrik Sundin, ordförande i Blåscancerförbundet.

I Sverige lever 27 000 människor med urinblåsecancer, 3 600 nya fall upptäcks varje år. Avgörande för de allra flesta som får sjukdomen är hur tidigt den upptäcks, överlevnadschansen är minst 90 procent vid diagnos i ett tidigt stadium.

-Tyvärr så ser vi i vittnesmål från medlemmar att många kan gå i flera år med olika symptom utan att bli utredda för en eventuell urinblåsecancer, konstaterar Carl-Henrik Sundin.

Det viktigaste symptomet att hålla särskilt uppsikt på är Blod i urinen. Så titta innan du spolar!

Ett av hindren för snabb diagnos av urinblåsecancer är relaterat till symtomen och hur människor reagerar på dem, särskilt som vissa av symtomen inte kopplas till cancer i urinblåsan. Upptäckten av exempelvis blod i urinen, smärtsam och oregelbunden urinering kan alla förväxlas med andra tillstånd.

Mer information:

Blåscancerförbundet

World bladder Cancer Patient Coalition

[1] https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/dokument-webb/statistik/cancer-i-siffror-2023.pdf

[2] https://www.cancerfonden.se/om-cancer/statistik#dodlighet

Frågor:

Carl-Henrik Sundin, ordförande Blåscancerförbundet. 0702 67 91 67, ch.sundin@blascancerforbundet.se

Annika Eliasson, presskontakt Blåscancerförbundet. 0702 35 43 35, annika.eliasson@rmpmedia.se

Blåscancerförbundet är en svensk patientförening för dem som fått cancer i urinblåsan. Cancerföreningen verkar ideellt. Blåscancerförbundets ändamål och uppgift är att verka för att förebygga, bekämpa och mildra effekterna av cancer i urinblåsa och urinvägar samt att verka för en förbättrad vård och livssituation för målgruppens drabbade.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.