Connect with us

Marknadsnyheter

Storskogen förvärvar Dansforum i Göteborg

Published

on

Storskogen har förvärvat majoriteten av aktierna i Dansforum i Göteborg AB genom dotterbolaget Newton Kompetensutveckling. Genom förvärvet kommer Storskogen bredda portföljen av bolag som har fokus mot yrkesutbildningar, som för närvarande består av Newton, SIH, MoA, OLU, Veldi och Cuben.

Dansforum i Göteborg AB bedriver Nordens största dansskola med högkvalitativa, kommersiella danskurser och en 3-årig yrkesutbildning. Utbildningen Performing Arts School är en norra Europas ledande utbildningar inom sång, dans och teater samt musikalutbildning. Dansforum bildades 1977 av Enzo Galione och Ran Hamilton, och rapporterade under 2020 en omsättning på 21 miljoner kronor med en EBITA på 7 miljoner kronor.

Företaget förvärvas av Newton Kompetensutveckling, och kommer drivas vidare under sitt eget varumärke. Newtons vd, Johanna Belsing, kommenterar förvärvet:

“Vi är otroligt imponerade och ödmjuka över vad Enzo och Ran har lyckats åstadkomma och bedriften att bygga upp ett så pass välkänt varumärke ska inte underskattas. Jag gläds vidare över att möjligheten att bidra med vår kompetens inom yrkesutbildningar för Dansforums verksamhet.”

Enzo Galione, som är strategisk rådgivare på Dansforum, och Ran Hamilton, konstnärlig ledare, kommer att fortsätta i sina nuvarande roller.

”Det känns fantastiskt att vi hittat en sådan långsiktig ägare i Newton. Vi har nu säkrat både finansiellt och operativt stöd från Newton och Storskogen, vilket är väldigt fördelaktigt när vi nu planerar att utöka vårt erbjudande”, säger Ran Hamilton.

Företaget kommer bli en del av Storskogens affärsområde Tjänster, inom vertikalen Kompetens & HR, för vilken Lina Falk Jiménez är ansvarig för.

“Det känns fantastiskt att addera ett så pass högkvalitativt varumärke till vår portfölj. Ett bolag inom en intressant nisch, som därtill är väldigt välskött och lönsamt. Bolaget innehar också nya och fräscha lokaler i Göteborg. Vi ser mycket fram mot vad Dansforum kan åstadkomma”, säger Lina Falk Jiménez.

Genom förvärvet kommer Storskogen bredda portföljen av bolag som har fokus mot yrkesutbildningar, som för närvarande består av Newton, SIH, MoA, OLU, Veldi och Cuben.

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Ahlgren, EVP Storskogen Tjänster
Telefon: +46 70 640 25 68
E-post: peter.ahlgren@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 30 september 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt cirka 7 000 anställda och en årsomsättning på över 19 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).

Continue Reading

Marknadsnyheter

Stöd till regionerna om strategisk planering i deras regionala utvecklingsarbete

Published

on

By

Regeringen ger Tillväxtverket, Boverket, Trafikverket och länsstyrelserna i uppdrag att under perioden 2024–2027 erbjuda regionerna stöd om strategisk planering i deras regionala utvecklingsarbete.

– Det är alltmer viktigt med strategisk planering och samverkan mellan kommuner, regioner och statliga myndigheter för att främja regional utveckling. Detta är särskilt relevant för landsbygdernas utveckling, och regeringen har därför gett en specifik del av sitt uppdrag fokus på detta, säger landsbygdsminister Peter Kullgren. 

Uppdraget innebär att regionerna, som har det regionala utvecklingsansvaret i respektive län, ska erbjudas kunskaps- och metodstöd från Tillväxtverket, efter samverkan med Boverket och Trafikverket. Tillväxtverket ska även, tillsammans med länsstyrelserna, främja samverkan mellan relevanta statliga myndigheter, regioner och andra berörda aktörer.

Ansvaret för planering i Sverige, till exempel kommunal och regional fysisk planering och transportinfrastrukturplanering, är fördelat på flera aktörer, kommuner, regioner och statliga myndigheter. Uppdraget syftar till att öka regionernas möjligheter att beakta dessa planeringsprocesser när de tar fram den regionala utvecklingsstrategin och samordnar insatser för att genomföra den. För uppdraget, som även omfattar regionala pilotprojekt, beräknas totalt 38 miljoner kronor användas, fördelat på 6 miljoner för 2024, 10 miljoner för 2025 samt 11 miljoner för 2026 respektive 2027.

Presskontakt
Mattias Svensson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Peter Kullgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-110 51 67
mattias.svensson@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Paulig har avslutat sina förändringsförhandlingar

Published

on

By

Paulig har avslutat förändringsförhandlingarna som började den 13 mars 2024. Förhandlingarna gällde företagets kontors- och ledningspersonal globalt.

Förändringsförhandlingar inleddes för att anpassa Pauligs organisationsstruktur till den nya tillväxtstrategin. Den nya strukturen kommer att tillåta Paulig att optimera resursfördelningen, förstärka kritiska förmågor, etablera tydligare ansvarsområden och säkerställa tydlighet och snabbhet i beslutsfattandet i en matrisorganisation, vilket i slutändan gör att företaget kan växa snabbare.

Anledningen till förändringsförhandlingarna var inte att minska antalet anställda på företagsnivå. Dock ledde planerade förändringar till förändringar i roller och upphörande av vissa befattningar.

Vid förhandlingarnas början uppskattades det att de potentiella uppsägningarna skulle vara högst 64 kontors- eller ledningsanställda globalt. Som ett resultat av förhandlingarna är det bekräftade antalet uppsägningar 21 globalt.

Den nya organisationen träder i kraft den 1 juni 2024.

Presskontakt: communications@paulig.com

Om Paulig
Paulig är ett internationellt livsmedelsföretag som vill skapa en ny, hållbar matkultur som är bra för både människor och planeten. Företaget erbjuder Tex Mex, snacks, kaffe, World Foods och kryddor under varumärkena Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco och Zanuy. Paulig producerar också produkter för livsmedelsindustrin och private label-kunder. År 2023 uppgick företagets försäljning till cirka 1,2 miljarder euro. Paulig grundades 1876 och ägs till 100% av Paulig-familjen. Företaget har 2 300 passionerade anställda i 13 olika länder som alla samlas kring syftet For a life full of flavour.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Guideline Geo har beviljats 11 miljoner kronor i EU-medel för forskningsprojektet GeoHEAT

Published

on

By

CINEA (European Climate, Infrastructure and Environment Executive Agency) har beviljat finansiering för forskningsprojektet GeoHEAT, där Guideline Geo är utvald industripartner i ett konsortium bestående av aktörer från industri, akademi och myndigheter inom EU.

Forskningsprojektet är inriktat på att göra geotermisk energi tillgänglig genom att minska kostnaderna för djupprospektering och utveckla ny teknik som lämpar sig för denna typ av markundersökningar.

Guideline Geo bidrar med geofysisk expertis och specifikt med utveckling av en ny generation av markradar för geotermiska undersökningar i djupa borrhål. 

”Det är spännande att se hur geofysik kan bidra till utvecklingen av geotermisk energi som en hållbar energikälla i Europa. Vi har god erfarenhet av forskningssamarbeten med industripartners inom Europa och akademin och ser fram emot ett tvärfunktionellt och paneuropeiskt samarbete inom konsortiet”, säger Anders Abrahamsson, CTO på Guideline Geo.

Forskningsprojektet beräknas påbörjas i juni, pågå i upp till 3 år och det maximala beviljade beloppet för Guideline Geo är cirka 11 miljoner kronor fördelat under perioden.

För ytterligare information kontakta:

Anders Abrahamsson, CTO, Guideline Geo AB (publ.), tel: +46 70 372 60 09 
Malin Siberg, VD, Guideline Geo AB (publ.), tel.
+46 73 044 60 11 
www.guidelinegeo.com

Denna information är sådan information som Guideline Geo AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 maj 2024, klockan 14:15 CEST.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.